Sani Gourmet 2025: wereldklasse chefs nemen Griekenlands toonaangevend luxeresort over

Sani Resort verwelkomt topchefs met samen meer dan 20 Michelin-sterren

Van India tot Peru, van Frankrijk tot New York en de Scandinavische landen – Sani Gourmet 2025 neemt gasten opnieuw mee op een wereldwijde gastronomische reis, samengesteld door vijf van ’s werelds meest gerenommeerde chefs: Yannick Alléno, Gaggan Anand, Virgilio Martínez, Daniel Boulud en Emma Bengtsson.

Deze juli en augustus keert het prestigieuze Sani Gourmet festival terug naar het iconische Sani Resort in Griekenland. Vijf van de meest gevierde chefs ter wereld geven er de zomer extra smaak met een culinaire viering aan de kust van Halkidiki – een programma dat Sani Gourmet wederom bevestigt als een vaste waarde op de wereldkaart van de gastronomie.

​Omringd door het adembenemende landschap en de faciliteiten van topniveau, belooft Sani Gourmet 2025 opnieuw een onvergetelijke culinaire reis met uitzonderlijke menu’s van Yannick Alléno tot Virgilio MartínezGaggan AnandDaniel Boulud en Emma Bengtsson.

Elk van deze culinaire meesters verzorgt een exclusief tasting menu tijdens een unieke avond in het bekroonde Elia-restaurant in Porto Sani. Deze wereldberoemde chefs – samen goed voor meer dan 20 Michelin-sterren – brengen smaken uit Parijs, Lima, Bangkok, New York en Stockholm naar deze Egeïsche oase, waar verfijnde haute cuisine samensmelt met Sani’s kenmerkende Griekse gastvrijheid.

Sani Gourmet 2025 vindt plaats van 11 juli tot 22 augustus, met een nadruk op duurzame fine dining, zeldzame ingrediënten en sublieme wijnarrangementen van zowel Griekse als internationale topwijngaarden. Bezoekers kunnen zich verheugen op meeslepende culinaire verhalen – van Alléno’s legendarische herinterpretaties van Franse sauzen, tot Martínez’ gastronomische reis door de hoogteverschillen van Peru en Anand’s speelse, uitsluitend met emoji’s geschreven menu’s die elke conventie tarten.

Met een diepgewortelde toewijding aan kwaliteit en duurzaamheid werkt Sani Resort nauw samen met lokale producenten en selecteert het de allerbeste ingrediënten voor Sani Gourmet. De vijf tasting menu’s worden begeleid door zorgvuldig samengestelde wijnselecties, die een verfijnde mix brengen van Griekse en internationale topwijnen.

Met zijn 19de editie bevestigt Sani Gourmet opnieuw de positie van Sani Resort als een toonaangevende gastronomische bestemming in de Middellandse Zee. Met 27 restaurants, 13 bars en een meervoudig bekroond cultureel programma, behoort het resort tot de absolute wereldtop in culinaire beleving.

Sani Gourmet line-up

11 juli
Yannick Alléno

Yannick Alléno behoort tot de meest bekroonde chefs ter wereld, met maar liefst 17 Michelin-sterren verdeeld over 19 restaurants. Na het behalen van drie sterren bij Le Meurice in 2007, herhaalde hij dat huzarenstukje bij Alléno Paris en Le 1947 in Courchevel. Hij is beroemd om zijn revolutionaire benadering van de Franse keuken, in het bijzonder sauzen, die hij heruitvond via moderne technieken als fermentatie en cryoconcentratie. Zijn stijl combineert klassieke precisie met innovatie, inclusief zijn unieke “conciergerie de table” voor hypergepersonaliseerd dineren. Signature gerechten zijn onder meer wilde zeebaars in zuringbouillon en een kaassoufflé met selderij-extract.

25 juli
Gaggan Anand

Gaggan Anand, bekend als de rebelse vernieuwer van de Indiase keuken, bracht een revolutie teweeg in Bangkok met zijn baanbrekende restaurant Gaggan, vijf keer uitgeroepen tot het beste van Azië. Opgeleid bij El Bulli, verweeft hij Indiase smaken met moleculaire gastronomie en theatrale flair. Zijn menu’s bestaan enkel uit emoji’s en bevatten provocatieve gerechten als “Lick It Up” (bedoeld om van het bord af te likken) en sferische papri chaat. Zijn keuken is speels, uitdagend, diep geworteld in India, maar met uitgesproken Japanse invloeden.

1 augustus
Virgilio Martínez

Virgilio Martínez is de man achter Central in Lima, in 2023 uitgeroepen tot het beste restaurant ter wereld. Zijn keuken is een ode aan Peru’s ecosysteem, met tasting menu’s die zich ontvouwen volgens hoogte – van oceaandiepte tot Andes-top. Martínez is ook chef van Mil Centro en Maz in Tokio, ondersteund door zijn onderzoekscentrum Mater, dat Peru’s biodiversiteit bestudeert. Zijn gerechten zijn doordrenkt van culturele, geografische en ecologische verhalen, en herdefiniëren lokale gastronomie op mondiale schaal.

8 augustus
Daniel Boulud

Daniel Boulud, geboren in Lyon, is wereldwijd ambassadeur van de Franse keuken en hervormde de Amerikaanse fine dining met zijn beroemde Restaurant Daniel en meer dan 20 zaken wereldwijd. Hij staat bekend om elegante maar toegankelijke Franse gerechten, waarin klassieke technieken samengaan met seizoensgebonden creativiteit. Signature gerechten zijn onder meer zeebaars paupiette en terrine van parelhoen. Hij werd meermaals onderscheiden door de James Beard Foundation en staat bekend om het toegankelijk maken van haute cuisine voor een breder publiek.

22 augustus
Emma Bengtsson

Emma Bengtsson was de eerste Zweedse chef met twee Michelin-sterren en gaf New Yorks Aquavit een nieuwe, verfijnde identiteit met haar lichte, moderne Nordic cuisine. Oorspronkelijk opgeleid als patissier, staat ze voor duurzaamheid, lokale producten en minimalistische technieken zoals pekelen en fermenteren. Signature gerechten zijn onder meer getorcheerde kabeljauw met mosselschuim en eend gelakt met rode biet. Haar desserts – zoals het “Arctic Nest” en roggebroodcake met gerookte Chantilly – combineren traditie met creativiteit. Naast chef is ze ook een getalenteerd bachata-danser, met internationale wedstrijdervaring.

Sani Gourmet 2025 – proef de Kunst

Sinds de eerste editie in 2006 is Sani Gourmet uitgegroeid tot een van de meest vooraanstaande gastronomische festivals in de Middellandse Zee. Het festival verenigt haute cuisine met de warme gastvrijheid van Griekenland. Jaar na jaar herdefinieert Sani Resort fine dining door lokale ingrediënten, wereldse invloeden en geavanceerde kooktechnieken te combineren – allemaal onder leiding van de meest gevierde chefs ter wereld.

Met 27 restaurants en 13 bars blijft het resort een droomlocatie voor culinaire fijnproevers, waar Michelinmenu’s en exclusieve samenwerkingen centraal staan. De niet-aflatende toewijding aan uitmuntendheid en de culturele dimensie van gastronomie leverden het resort internationale erkenning op, waaronder de titel van World’s Leading Cultural Destination Resort bij de World Travel Awards – drie jaar op rij (2022, 2023, 2024).

Praktisch

De diners van Sani Gourmet 2025 vinden elke vrijdag plaats om 20:00 uur in restaurant Elia in Porto Sani. Voor reserveringen en het volledige programma: