Declerck Catering: Food, Fire en Fun

Do you mind if we smoke?

Een barbecue is altijd feest, het is genieten van de heerlijke geuren en smaken. Declerck Catering werkt met de allerbeste technieken. Op bruiloften zijn de Churrasco spiezen schitterend om te zien. De rokerige smaken zijn subliem.

Bij een bruiloft horen serene, plechtige momenten, maar daarna mag het feest losbarsten. Steeds vaker valt de keuze op losse, informele concepten die onmiddellijk voor veel ambiance zorgen. Een barbecue is een fantastische keuze. Het is feestelijk, het levert topgerechten op, de geuren laten je watertanden en het is heel leuk om te zien. Declerck Catering heeft heel wat ervaring met het organiseren van barbecue catering bij bruiloften. “De sfeer zit telkens meteen goed, het is een unieke belevenis en dat is precies waar we naar streven”, zegt Ennio De Clerck.

FUNKY FEEST

Koken is een passie voor hem. “Al toen ik klein was, wou ik naar de hotelschool gaan. Dat werd Ter Groene Poorte in Brugge. Daarna werkte ik in enkele restaurants, maar al snel startte ik een eigen cateringbedrijf waarin bbq centraal staat. Dat kan voor alle events, maar zeker ook voor bruiloften waar het er wat losser en meer funky mag aan toegaan.” De nog jonge chef-kok, met toch al heel wat ervaring, zorgt graag voor een energieke, vlotte sfeer. Bruidsparen die op zoek zijn naar een hip en trendy feest, waarderen dit enorm. Het samenstellen van de barbecue catering, gebeurt in nauw overleg met de koppels.

UNIEKE TOESTELLEN

De barbecue smokers van Declerck Catering zijn ronduit indrukwekkend. ‘Showcooking’, zo omschrijft Declerck Catering het. Het visuele hoort immers bij de beleving. De smokers zijn bovendien toppers die een perfecte kwaliteit opleveren. Zo zijn er de gigantische Oklahoma’s met een stevige Amerikaanse look. Fantastische smaken en geuren zijn gegarandeerd. Er zijn tal van mogelijkheden, afhankelijk van het type toestel. In de rookzuil kan je bijvoorbeeld ook vis of ham roken. Op de verschillende roosters kan je grillen en bakken. De keuze van het hout bepaalt mee de rokerige smaak.

LATIN VIBES

Uit Brazilië komt ‘Churrasco’ overgewaaid. Vlees en vis worden op grote spiesen geregen en op een Argentijnse grill bereid. Bijzonder leuk is dat de spiesen aan tafel of aan het buffet in het bijzijn van de gasten worden versneden. Succes verzekerd! De term ‘Churrasco’ slaat op de bereidingswijze, oorspronkelijk op hete kolen, maar nu ook op hete roosters. Het levert sappig en mals vlees op. De techniek komt van de gaucho’s, rondtrekkende avontuurlijke cowboys uit landen als Brazilië en Argentië. Declerck catering neemt je graag mee op een culinaire reis!

HOOGWAARDIGE INGREDIËNTEN

“Voor vlees doe ik een beroep op Hendrik Dierendonck, een slager die ook aan sterrenrestaurants levert. Hij werkt met topproducten uit eigen land, maar heeft ook vlees van bijzondere rundrassen dat je elders niet vindt”, zegt Ennio De Clerck. Hij biedt ook gegrilde vis en schaaldieren aan. Zelfs enkele desserten bereidt hij op de grill. Er zijn ook vegetarische gerechten, ook wordt rekening gehouden met gasten die met een allergie kampen. Bij de bijgerechten zijn er tal van side dishes, fijne salades, ovenvers brood, heerlijke sausjes. Er zijn verschillende formules mogelijk: een buffet, walking diner, bediening aan tafel. Declerck Catering werkt samen met gerenommeerde trouwlocaties. Het is jarenlang nagenieten van een uniek huwelijksfeest met een heerlijke smokey touch!

Declerck Catering
Oude Staatsbaan 124, 9991 Maldegem
+32 (0)477 070 783
info@declerckcatering.be

TEKST: HILDE PAUWELS
FOTO’S: DECLERCK CATERING