Antonissen Development Group biedt uitstekende begeleiding

“We gaan op zoek naar toplocaties”

Een nieuwe woning kopen, is een belangrijke beslissing. Heel wat persoonlijke criteria spelen een rol. Op bestaande sites realiseert Antonissen Development Group duurzame en stijlvolle nieuwbouwappartementen.

Antonissen Development Group realiseert nieuwbouwprojecten op toplocaties in een stedelijke omgeving. Zo is er bijvoorbeeld Oak Park in Sint-Amandsberg, een deelgemeente van Gent. De appartementen liggen in een park, maar het stadscentrum is vlakbij. Zo combineer je een rustige locatie met een bruisend stadsleven. O’rizon vind je in Aarschot, het is een groen woonproject met een sterke architectuur. “Het is niet vanzelfsprekend om A-locaties te vinden. De ambitie is ook om niet onnodig nieuwe terreinen aan te snijden, maar aan kernverdichting te doen of reconversie van sites waar gesloopt kan worden om nieuwbouw te realiseren”, zegt Stijn Paredis, Team Manager.

Future Proof
De ecologische dimensie is heel belangrijk. “We trekken die lijn door in het volledige verhaal. Duurzaamheid is essentieel. Gas vind je in onze realisaties niet meer, we werken met warmtepompen en geothermie. Waar het mogelijk is, plaatsen we zonnepanelen. We voorzien ook laadpalen voor elektrische wagens, iets waar potentiële kopers vaak naar vragen.” In het aanbod vind je een mix van studio’s tot grote units met drie of vier slaapkamers en luxe penthouses. Optimaal wooncomfort is gegarandeerd. De afwerking is stijlvol en van topkwaliteit, er is slimme technologie, er is veel aandacht voor buitenruimte. Door de ligging bij stadscentra zijn ook alle voorzieningen vlot te bereiken.

Beleggen blijft zinvol
Antonissen Development Group ziet zowel kopers die een eigen woonst willen verwerven als investeerders die op zoek zijn naar een belegging in vastgoed. “De verhouding tussen beide groepen is 50%. Dat zien we vooral bij de al gerealiseerde projecten die volledig verkocht zijn en in de grotere steden liggen. In kleinere steden zoals Aarschot en Wingene (in ontwikkeling) gaat het om woonbuurten en zullen we wellicht vooral mensen aantrekken die er zelf willen wonen.” Beleggen in vastgoed is nog steeds een prima optie, zowel om er zelf te wonen als om te verhuren, maar het komt er in beide gevallen op aan je goed te informeren. Zo ben je verzekerd dat je vastgoed ook jaren later nog waardevol is.

Vastgoedmarkt evolueert
We hadden corona, gevolgd door de oorlog in Oekraïne en fors gestegen prijzen voor bouwmaterialen. “Daar bovenop kwam de rentestijging die een dubbel effect kent: kredieten voor vastgoed zijn duurder geworden dan 1,5 jaar terug en obligaties en kasbons genereren plots terug wat rendement. Zo bleef de jonge koper tijdelijk weg van de aankoop van zijn gezinswoning. Rijpere beleggers kijken even de kat uit de boom omwille van de woelige tijden, cf. de volatiele beurs, de stijgende rente en stijgende inflatie. Dit zorgt voor een adempauze in de vastgoedmarkt. Het goede nieuws: rentestijgingen en inflatie lijken terug onder controle, wat samen met de geïndexeerde lonen en geïndexeerde huurprijzen terug een mooi toekomstperspectief biedt. Het renteniveau is weliswaar hoger dan anderhalf jaar terug maar zit nog steeds onder de helft van pakweg 20 jaar terug. Ook met de toenmalige rente was vastgoed enorm gegeerd en waardevol. Koopprijzen die recent door dure bouwmaterialen sneller zijn gestegen en hogere rentevoeten, zullen een verschuiving van de markt veroorzaken naar meer investeerders dan woonkopers zoals dat in andere Europese landen al langer het geval is.”

Sterke dienstverlening
Antonissen is een projectontwikkelaar, maar een van de sterktes is een uitgebreide dienstverlening. Je kan rekenen op een persoonlijk advies bij de aankoop. Je kan ook altijd een modelappartement bezoeken. “Vraag is wat klanten nodig hebben en hoe hun situatie er enkele jaren later vermoedelijk zal uitzien. Dat helpt om hun wensen goed in kaart te brengen. Ook wordt een financieringsplan op maat uitgewerkt. Met mijn professionele achtergrond als financial planner en jarenlange begeleiding van vermogende klanten in hun totaalplan, kunnen we ook de Antonissen-klanten extra service bieden: naast het aanstippen van de technische aspecten en troeven van een individueel appartement, zijn vragen over hoe je die aankoop best financiert, welke fiscale elementen een rol spelen en hoe je zelfs reeds de successieplanning meeneemt in uw aankoop minstens zo belangrijk. We ontzorgen onze klanten volledig.”

https://antonissen.com

Tekst: Hilde Pauwels
Foto’s: Antonissen Development Group