De beste culturele vakantiebestemming ligt in Griekenland en ontvangt wereldberoemde muzieklegendes en Michelin sterrenchefs in juli en augustus

Sani Festival en Sani Gourmet keren deze zomer terug in Sani Resort

​​​​Als je denkt aan een sublieme vakantie in Griekenland, denk je aan Sani Resort. Dit luxe resort, bestaande uit vijf bekroonde hotels met een eigen jachthaven en een overvloed aan faciliteiten van wereldklasse, is deze zomer de culturele en gastronomische hotspot bij uitstek. Midden de natuurlijke omgeving van zeven kilometer ongerepte kustlijn, weelderige dennenbossen en bloeiende wetlands, keren de jaarlijkse festivals van Sani Resort terug in juli en augustus met hun meest spectaculaire programma ooit. De line-ups van Sani Festival en van Sani Gourmet zijn nu bekend, en we verzekeren je, dit wil je niet missen.
 
Het Sani Festival brengt elke zaterdag van 6 juli tot 10 augustus sublieme klanken van klassieke, jazz-, soul-, R&B-, pop- en etnische muziek, tegen de adembenemende achtergrond van de Egeïsche Zee. De line-up van dit jaar omvat legendarische artiesten van de wereldwijde muziekscene, waaronder Plácido Domingo, Tom Jones, de Gipsy Kings en Madeleine Peyroux, naast een hommage aan de Griekse componist Mimis Plessas.
 
Daarnaast kondigt Sani Resort met trots de nieuwe editie van het prestigieuze gastronomische evenement Sani Gourmet aan. De editie van 2024, getiteld “Savour the Stars”, ontvangt van 26 juli tot 23 augustus een buitengewone line-up van bekroonde Michelin-sterrenchefs, waaronder Massimo Bottura, Clare Smyth, Paco Morales, Andoni Aduriz en Ana Ros. Deze namen staan garant voor topgastronomie uit de hele wereld.

De spectaculaire line-up van Sani Festival 2024

Sani Resort werd niet voor niets bekroond als World’s Leading Cultural Destination in de World Travel Awards. Sani Festival heeft zich ontpopt tot het belangrijkste culturele privé-initiatief van Griekenland. Sani Resort verwelkomt al meer dan drie decennia lang internationale artiesten op de iconische Sani Hill met een verbluffend uitzicht op de Egeïsche Zee.

De legendarische Plácido Domingo zal dit jaar Sani Festival openen op 6 juli.

​Het wordt een onvergetelijke avond met een van de grootste operatenoren aller tijden. Plácido Domingo wordt erkend als een van de beste en meest invloedrijke zangers in de geschiedenis van opera op basis van zijn schitterende carrière, met zo’n 150 rollen en meer dan 4.400 optredens, ruim honderd opnames en een indrukwekkende collectie van 12 Grammy Awards. Het optreden van de muzikale maestro op Sani Hill wordt gegarandeerd betoverend.

Madeleine Peyroux, de gevierde jazz-zangeres en liedjesschrijfster, keert na een decennium terug naar het Sani Festival op 13 juli. Twintig jaar nadat haar beroemde album ‘Careless Love’ een half miljoen exemplaren verkocht, brengt Madeleine Peyroux op Sani Hill met haar meest moedige werk, ‘Let’s Walk.’ Ze presenteert hiermee een gedurfde mix van jazz, folk en kamermuziek, doordrenkt met eerlijke emotie en diepgaand inzicht in maatschappelijke kwesties.
 
Op zaterdag 20 juli staat het Sani Festival op Sani Hill in vuur en vlam met het optreden van het internationale icoon Tom Jones. Op 83-jarige leeftijd kent de geliefde muzikant een veelzijdigheid die geen grenzen kent. Hij wordt erkent als een van de grootste zangers ooit dankzij een carrière van meer dan zes decennia, meer dan 100 miljoen verkochte platen en samenwerkingen met grootheden als Stevie Wonder, Aretha Franklin en Ed Sheeran.

Sani Festival eert op 27 juli het eeuwfeest van de legendarische Griekse componist Mimis Plessas met een muzikale hommage. Plessas, geboren in Athene in 1924, heeft met zijn muzikale erfenis generaties geïnspireerd en heeft een blijvende invloed op de Griekse cultuur. Van zijn begin als piano-solist tot zijn latere succes als componist en dirigent, zijn talent is ongeëvenaard. Het evenement wordt opgeluisterd met optredens van gerenommeerde Griekse artiesten als Stefanos Korkolis, Dimitris Mpasis en Sofia Manousaki.
 
Het Sani Festival eindigt op 10 augustus met een eerbetoon aan de zigeunermuziektraditie, gebracht door de wereldberoemde Gipsy Kings met Tonino Baliardo. Als neef van Manatas De Plata, de oprichter van de Gipsy Kings, is Baliardo een virtuoos gitarist en gerenommeerd componist, bekend van geliefde hits als ‘Bamboleo’ en ‘Djobi Djoba’.

Ook een line-up van wereldniveau voor Sani Gourmet 2024 – “Savour the Stars”

De culinaire wereld heeft de ogen gericht op Sani Gourmet, een van de meest prestigieuze culinaire events van Griekenland. Al sinds 2006 brengt Sani Resort elk jaar culturen, smaken en tradities van over de hele wereld samen in een festival van topniveau. Sani Gourmet 2024 wordt opnieuw een editie van culinaire uitmuntendheid dankzij internationaal gerenommeerde sterrenchefs en intieme diners van 26 juli tot 23 augustus. Gasten worden uitgenodigd om te genieten van de smaken van enkele van ’s werelds meest gevierde Michelin sterrenchefs, variërend van verleidelijke en creatieve Mediterrane en Italiaanse gerechten tot exquise Sloveense en Britse delicatessen. De speciaal samengestelde diners van Sani Gourmet vinden plaats in het wondermooie Griekse Elia restaurant in Porto Sani. De aankomende editie van Sani Gourmet deze zomer belooft de meest illustere ooit te zijn

Op 26 juli brengt de bekende chef Paco Morales (3 Michelin sterren), geprezen om zijn innovatieve benadering van de Andalusische keuken, zijn culinaire expertise van het Spaanse Córdoba naar Sani Gourmet. Met een carrière gekenmerkt door creativiteit en passie, heeft Morales lof ontvangen voor zijn inventieve interpretaties van traditionele Spaanse gerechten, wat hem talloze onderscheidingen en 3 Michelin sterren heeft opgeleverd.

De wereldberoemde chef Massimo Bottura (3 Michelin sterren) van het bekroonde Osteria Francescana zal Sani Gourmet bezoeken op 2 augustus. Met meer dan dertig jaar ervaring als chef-kok en ondernemer heeft Bottura zijn plaats verdiend als een van de meest innovatieve en invloedrijke chefs ter wereld. In 1995 lanceerde hij Osteria Francescana in zijn geboortestad Modena, dat sindsdien talrijke onderscheidingen heeft ontvangen, waaronder drie Michelin sterren in 2012 en een nummer 1 positie in The World’s 50 Best Restaurants in 2016 en 2018.

Op 9 augustus staat chef-kok Andoni Aduriz (2 Michelin sterren) in de schijnwerpers bij Sani Gourmet, waar hij gasten zal betoveren met zijn visionaire culinaire creaties. Aduriz staat bekend om zijn baanbrekende werk in het met twee Michelin sterren bekroonde restaurant Mugaritz, een van de meest gerespecteerde restaurants van Spanje, en wordt geroemd om zijn avant-gardistische benadering van de Baskische keuken.
 
De beroemde chef Ana Ros (3 Michelin sterren), geprezen als een van de leidende figuren in de hedendaagse Europese gastronomie, bezoekt Sani Gourmet op 16 augustus met haar uitzonderlijke talent en culinaire kunsten. Als de creatieve kracht achter Hisa Franko heeft Ros internationale erkenning en lofbetuigingen gekregen voor haar inventieve interpretaties van de Sloveense keuken.
 
Op 23 augustus staat de befaamde chef-kok Clare Smyth (3 Michelin sterren) op het voorplan van Sani Gourmet. Met drie Michelin sterren heeft Smyth zich gevestigd als een van de leidende figuren in de moderne Britse keuken. Haar deelname belooft een buitengewone culinaire reis vol innovatie, smaak en perfecte uitvoering.

Onthulling van de Beachfront Residential Suites in Sani Asterias in juni 2024

Dit is niet alles, want Sani Resort kondigt ook de heropening aan van het volledig vernieuwde Sani Asterias, een van de vijf hotels en absoluut het meest exclusieve van het resort. Sani Asterias nodigt de meest veeleisende reizigers uit voor een onvergetelijke vakantiebeleving met meticuleus ontworpen ervaringen midden het Sani natuurreservaat van 400 hectare. De ‘Beachfront Residential Suites’ openen in Sani Asterias op 21 juni 2024 en belichamen luxe op het hoogste niveau met een perfecte balans tussen design en natuur. Een nieuw conceptueel ontwerp werd bedacht voor Sani’s meest exclusieve suites met directe toegang tot het strand.
 
De nieuwe ‘Beachfront Residential Suites’ zijn gracieus, eigentijds en intiem ontworpen. Moderne en zuivere architecturale stijlen gecombineerd met een natuurlijke verbinding vormen Sani’s mooiste interieurs. De ruimtes binnen en buiten vloeien naadloos in elkaar over, waarin een idyllische omgeving ontstaat die gasten laat genieten van privacy en een service op maat. De suites bieden directe toegang tot het strand, uitgestrekte binnen- en buitenruimtes, privé-infinity-zwembaden en een adembenemend uitzicht over de Egeïsche Zee. Te midden van drie natuurlijke werelden, – een ongerepte kustlijn, weelderige dennenbossen en bloeiende wetlands- , creëert Sani de ideale setting voor een luxevakantie.