Stijn Peeters Landscaping, Never underestimate the power of a quiet moment in the garden…

Het leven is hectisch. Uit de drukte ontsnappen in je droomtuin, wat is er zaliger? Een grote landelijke tuin of een kleine, gezellige tuin met een modernere aanpak, een volledig nieuwe tuin of het omvormen van een bestaande tuin? Stijn Peeters Landscaping realiseert het allemaal voor u.
Exclusief had een boeiend gesprek met zaakvoerder Stijn en zijn levenspartner Sofie.

Met hart en ziel
“In 2007 heb ik van mijn passie mijn beroep kunnen maken via een eenmanszaak die sinds 2020 omgezet is naar een vennootschap. Ik heb altijd al groene vingers gehad en Sofie heeft ook dikwijls creatieve inzichten, ideeën die ik uitvoer. Wij vormen een sterk team. Eigenlijk zijn wij heel vaak, ook in onze vrije tijd, samen bezig met de vraag ‘hoe kunnen wij een tuin mooier maken?’ Wij doen dit met hart en ziel en we vinden ons werk geslaagd wanneer onze klanten in hun tuin heerlijk kunnen relaxen en genieten”, zo steekt tuinaannemer Stijn van wal. Stijn en Sofie zijn beiden duidelijk erg gedreven met hun zaak bezig.

Hoe gaat Stijn Peeters Landscaping praktisch te werk?
“Onze eerste stap is steevast een afspraak bij de klant thuis. Ik rijd altijd zelf naar de klant zodat ik de klant persoonlijk leer kennen, de stijl van de woning kan zien en de smaak en de wensen van de klant kan inschatten. Wij vinden face-to-face contact in een verkennend gesprek heel belangrijk. Ook tijdens het verloop van de werken wil ik de klant liefst zoveel mogelijk betrekken”, vertelt Stijn. “Voor een totaalconcept schakelen we een tuinarchitect in. Het plan is uiteraard het uitgangspunt, maar ook tijdens de verwezenlijking van het project moet ik als tuinaannemer heel creatief en vindingrijk kunnen zijn. Ik zie en bedenk vaak nog dingen ter plaatse. Wij kunnen klanten goed aanvoelen. Een poosje geleden zag ik achteraan in de tuin bij klanten een partij meerstammige bomen staan. Die mensen zelf hadden geen idee welke bomen daar stonden en welk kapitaal aan bomen ze eigenlijk in hun tuin hadden. Ik heb dit met hen besproken, voorgesteld ze uit te graven en te integreren in het concept. Deze klanten waren erg opgetogen, want enerzijds hebben ze heel wat centen uitgespaard en anderzijds kwamen hun prachtige bomen -waarvan ze in feite geen besef hadden dat ze in de tuin stonden- helemaal op de voorgrond. De bomen maakten mee het plaatje af. Zoiets vind ik zelf bijzonder leuk: dat extra beetje vrijheid en vertrouwen dat ik van klanten krijg om naast het plan nog een snuifje creativiteit te mogen toevoegen”, merkt Stijn glunderend op.

Zaakvoerder op de werf
“Ons klantenbestand is heel gevarieerd. Wij vinden het extra fijn wanneer mensen begaan zijn met hun tuin. Wij willen in de eerste plaats uw ideale droomtuin creëren met een professionele aanpak, een tuin waarin u kan wegdromen, die bij uw levensstijl past, die een vakantiegevoel geeft en die artistiek aangelegd is met oog voor detail. Dat zijn de pijlers waar Stijn Peeters Landscaping voor staat in tuinaanleg, zwemvijvers en biopools. Wij zorgen voor alle voorzieningen voor uw tuinproject van A tot Z, zodat u zich over niets zorgen hoeft te maken en u uw dagdagelijkse bezigheden kan verderzetten, terwijl uw droomtuin steeds meer realiteit wordt”, legt Sofie enthousiast uit. “Wij streven naar perfectie. Ik leg de lat heel hoog en ik kan de vragen van klanten tijdens de werken beantwoorden, want ik ben zelf aanwezig, dat is toch wel een meerwaarde, merken we”, vult Stijn aan.

Duurzaam kwalitatief materiaal
Een ecologisch verantwoorde duurzame tuin die aan al uw wensen voldoet, is telkens het streefdoel van Stijn Peeters Landscaping. Op dit punt brengt Stijn hun samenwerking met het bedrijf Carpentier ter sprake. “Ik schets een concreet voorbeeld, een tuin die 10 jaar geleden werd aangelegd met een zwemvijver. De klanten in kwestie vertelden me onlangs dat ze geen gebruik meer maken van hun zwemvijver en dat hun tuin hen momenteel eigenlijk niet meer naar buiten trekt. Ik heb een tuinarchitect ingeschakeld en we gaan de bestaande zwemvijver ombouwen naar een zwembad waarbij we de filterzone van de zwemvijver benutten om er een zitput te maken. In de zitput zal een loungeset komen zodat het zwembad een stukje bar bevat met zicht op de tuin. De houten wand die we hierbij in gedachten hadden, moet glooiend door de tuin lopen. Het is niet evident om verticale platen glooiend te plaatsen, want houten planken kan je immers niet zomaar buigen. Zo kwam de firma Carpentier in beeld bij mij. Carpentier heeft een mooi, kwalitatief gamma en ze werken met een inventief kliksysteem. We hebben hier voor een bamboewand gekozen.” Stijn ziet een mooie samenwerking met Carpentier omdat hun assortiment aansluit bij de visie van Stijn Peeters Landscaping.

“Sinds corona zijn we met z’n allen nog meer op zoek naar gezelligheid en cocoonen. Een gezellige tuin hoort daar absoluut bij. Ook voor kleinere ruimtes leven we ons volledig in om een uniek resultaat te kunnen leveren. Zo hebben we met gepolierd beton een knap kleurrijk geheel gecreëerd dat sfeer en een knus gevoel uitstraalt”, vertelt Stijn verder over de realisaties van Stijn Peeters Landscaping.

De weg naar uw droomtuin begint bij Stijn Peeters Landscaping.
Stijn Peeters Landscaping focust op tuinaanleg in alle facetten, zwemvijvers en biopools en creëert ware natuurjuweeltjes.
“Wij maken uw droomtuin werkelijkheid”, besluiten Stijn en Sofie enthousiast.

De kracht van rust in je tuin kan je helemaal opladen.
Op de website van Stijn Peeters Landscaping spreken de beelden voor zich en kunnen we alvast wegdromen…
www.stijnpeeterslandscaping.be

Tekst: Ella Scheers
Foto’s: Stijn Peeters Landscaping