Eline Fransen Jewellery Design: Een ode aan het pure ambacht

Alle juwelen zijn exclusief en handgemaakt.

Hedendaags, tijdloos, high end, minimalistisch en speels: het zijn maar enkele sleutelwoorden om het werk van goudsmid Eline Fransen te omschrijven. Ze krijgt dan ook geregeld vragen van bruidsparen om ringen en ook bijpassende juwelen te ontwerpen.

Eline Fransen Jewellery Design is gespecialiseerd in exclusieve unieke juwelen op maat, volledig met de hand gemaakt. Ook heeft ze een eigen collectie waarin de creaties telkens een uniek verhaal vertellen. “Daaruit vloeide de vraag van bruidsparen om voor hun huwelijk iets bijzonders te ontwerpen. Ik help hen graag op weg naar de ring van hun dromen.” Ze is zowel ontwerpster als gediplomeerd goudsmid en biedt een schitterende collectie aan trouw- en verlovingsringen, stuk voor stuk gemaakt uit 18kt geel-, wit- of roodgoud, vaak in combinatie met kwaliteitsvolle diamanten, edelstenen of parels. Alle stukken zijn één voor één verfijnd en handgesmeed, van serieproductie is geen sprake. “Klanten kunnen eventueel juwelen uit mijn collectie passen en dan naar eigen wens personaliseren, zoals met een unieke gravure. Overleg met de klanten is heel belangrijk, maar ik blijf in mijn minimalistische stijl werken.”

KUNSTWERKJES

Eline Fransen Jewellery Design staat voor eigentijdse juwelen met een minimalistisch, tijdloos en elegant karakter. Eline laat zich vaak inspireren door alledaagse dingen zoals de natuur, architectuur en mode. One of a kind edelstenen, diamanten en parels zijn materialen die Eline met passie in haar creaties verwerkt. Elk sieraad is een klein kunstwerkje op zich. Voor high end handgesmeede trouwringen, verlovingsringen en juwelen op maat in een strak jasje kan je bij haar terecht. Elke creatie van Eline Fransen wordt met zorg in een mooie verpakking en met een echtheidscertificaat geleverd. “ Al mijn juwelen zijn er om te koesteren voor het leven.”

BIJPASSENDE TROUWJUWELEN

Eline Fransen ontwerpt niet alleen ringen, maar ook bijpassende juwelen voor het bruidspaar en eventueel hun familie. Dat zijn bijvoorbeeld oorbellen met parels, een halsketting, manchetknopen. “Dat is ook heel fijn om te doen, ook hier gaat het om unieke, handgemaakte stukken.” Eline Fransen draagt hoge kwaliteit en afwerking hoog in het vaandel. Ze geeft graag tips voor het onderhoud en de bescherming van je juwelen om beschadiging te voorkomen en je juwelen zo mooi mogelijk te houden. Een professionele reiniging is ook altijd mogelijk in het atelier.

Eline Fransen Jewellery Design is aanwezig op de Trouwbeurs van 26 en 27 oktober in Antwerp Expo.

Eline Fransen Jewellery Design
– enkel na afspraak
Amerikalei 71, B101 – 2000 Antwerpen
+32 (0)479 267 875
info@elinefransen.be

TEKST: HILDE PAUWELS
FOTO’S: ERWIN MAES EN ERINE WYCKMANS