Jero Goudsmid: exclusieve ontwerpen

Gepersonaliseerde ringen

Goudsmid Jelle Roels is na 25 jaar nog steeds heel gedreven. Koppels gaan er graag langs voor verlovingsringen en trouwringen. Hij trekt veel tijd uit om naar hun verhaal te luisteren.

Jelle Roels is als goudsmid ongeveer 25 jaar aan de slag, het is een passie voor hem. Hij ontwierp al tal van verlovingsringen en trouwringen, altijd unieke en exclusieve juwelen. “Het is één van mijn specialiteiten. Ik trek voor een eerste kennismakingsgesprek twee tot drie uur uit om te luisteren naar wat de klanten wensen. Huwelijksparen hebben vaak een goed beeld van hoe de ringen er moeten uitzien. Juwelen houden vaak verband met een emotie, het is dus belangrijk goed te luisteren en het ontwerp te personaliseren. Maar er zit ook altijd een stukje van mezelf in”, zegt Jelle Roels

EDELMETALEN

Hij werkt vooral met de edelmetalen wit goud, geel goud, rosé goud, bicolor. Goud is kwaliteitsvol en duurzaam, waardoor de ringen prima geschikt zijn om jarenlang te dragen. “Er is ook veel vraag naar diamant, er is de keuze tussen lab grown diamonds en natural diamonds. Voor verlovingsringen gebruiken we soms ook wel kleurstenen.”

Graveren is ook mogelijk: de namen van het koppel, de huwelijksdatum, de hartslag, handafdrukken, korte geschreven tekstjes. Koppels kunnen ook aan elkaar iets schrijven dat dan in hun eigen handschrift in de ring wordt gegraveerd.

3D

Jelle Roels beschikt over de modernste machines. Hij maakt eerst een schets op papier en tekent dan een 3D uit, de klant kan meekijken. Werken met 3D is verschillend van de oudere technieken. “Het is een uitdaging om een interpretatie te geven aan het idee van de klant en dat te combineren met mijn idee. Een schets is plat, met 3D krijg je meer voeling met
het ontwerp.” Jelle Roels heeft een 3D printer en een gietinstallatie. Alles gebeurt in zijn atelier. “Er komt nog steeds veel ambachtelijk handwerk aan te pas. Toen ik studeerde, was er nog geen 3D. Er was dus veel zelfstudie, ik ging naar het buitenland om specifieke opleidingen te volgen. Ik ben er best wel trots op dat ik er nu zelf les over geef bij Syntra West in Kortrijk. Jaarlijks gaat het om zo’n tweehonderd studenten. Het is fijn dat er zoveel belangstelling voor het vak is.”

Jero Goudsmid
Christinastraat 78, 8400 Oostende
+32 (0)59 70 72 00
info@jerodesign.be