TERTIA CATERING BIEDT TOTAALCONCEPTEN

Onze Belgische terroir is uitstekend

Bij huwelijksfeesten speelt catering een heel grote rol. Tertia Catering ontzorgt de klanten volledig. Van receptie tot een Late night snack in de vroege uurtjes: kwaliteit en een persoonlijke aanpak zijn verzekerd.

Glenn De Cock, chef van H-eat Biestro en Tertia Catering: “In 2015 zijn we van start gegaan met catering. De zaak had snel veel succes, we hadden een grotere keuken nodig. We konden een pand op de kop tikken waar ook een verbruikszaal was. Dat stimuleerde ons om in 2016 met Biestro H-eat te beginnen, die ook snel een succes was.” Tertia Catering focust vooral op trouwfeesten, maar alle events zijn mogelijk, zoals ook communiefeesten of B2B-activiteiten

TOTAALCONCEPT

“We werken graag op een locatie die volledig leeg is. In ons totaalconcept zorgen we voor alles: het meubilair, een foodtruck, een bar. Vanaf scratch realiseren we een project zoals de klant het voor ogen heeft. Onze voorkeur gaat uit naar diners aan tafel of verfijnde walking diners omdat de gerechten op die manier optimaal tot uiting komen. Dat biedt ook de mogelijkheid om voor veel verfijning te zorgen.”

TASTING

Tertia Catering biedt geen vaste menu’s aan, de klant kan zelf de gerechten kiezen. Ze kunnen ook vooraf alles proeven en eventueel nog bijsturen. In principe zijn alle gerechten mogelijk. “Als chef vind ik het wel heel belangrijk om met Belgische producten te werken. Die kan ik verwerken in bereidingen uit de hele wereld, denk bijvoorbeeld aan de Peruaanse ceviche waarvoor we dan vis uit de Noordzee gebruiken. In eigen land hebben we een uitstekende terroir, daar maken we heel graag gebruik van. Eender welk gerecht is mogelijk, zolang je maar de beste producten gebruikt. Zelf ben ik een grote fan van alles wat uit de Noordzee komt. Een leuk gerecht is Belle de Fontenay aardappel met een gepocheerd eitje en grijze garnalen. Als dessert zou ik onze klassieker, een citroentaartje, uitkiezen. Het is heel fris, we serveren het met een vers gedraaid bolletje vanille-ijs.”

VAST AANSPREEKPUNT

Als er grote trouwfeesten gepland zijn, wordt Biestro H-eat gesloten. “Als chef en zaakvoerder vind ik het belangrijk om zelf aanwezig te zijn. We werken samen met een cateringmanager, tevens mede-oprichter en schoonvader, Koen. Alle medewerkers zijn op het event aanwezig. Klanten hebben dus een vast aanspreekpunt. Ze kennen ons, want er gaan verschillende overlegmomenten aan vooraf en we doen ook een plaatsbezoek zodat we goed weten waar de receptie of de ceremonie worden georganiseerd. We laten hen het meubilair zien, en ook de borden, het bestek en de glazen. Er zijn ook klanten die ons carte blanche geven en alles in vertrouwen in onze handen leggen.”

PERSOONLIJKE AANPAK

Tertia Catering houdt rekening met een gemengde gastengroep. Er zijn kinderen, er zijn gasten die een intolerantie hebben of de voorkeur geven aan vegetarische gerechten. Naast de receptie en het diner is ook een late night snack mogelijk. “Na een paar uur op de dansvloer krijgen sommige gasten een kleine honger. Dan rijden we voor met onze foodtruck en serveren we een burger of een taco. Onze klanten stellen dat heel erg op prijs. Ook zorgen we voor een personal assistent. Die zorgt er voor dat het huwende koppel zeker ook alle hapjes en drankjes krijgen. In alle drukte gaat dat soms verloren. Als ze een boeket bloemen krijgen, zetten we die in een vaas. Zo hoeven ze enkel te genieten van hun eigen feest.”

VERNIEUWING

Chef Glenn De Cock probeert graag nieuwe gerechten uit. De menukaart in Biestro H-eat wordt dus geregeld aangepast. “Als we bijvoorbeeld een nieuwe amuse presenteren die in de smaak valt, proberen we dat ook mogelijk te maken voor events met enkele honderden gasten. We volgen de seizoenen, dus er is altijd wel een evolutie. Soms kan je met heel eenvoudige, gekende ingrediënten toch een gerecht out of the box aanbieden. Bepaalde ingrediënten kan je op een andere manier verwerken en zo gasten verrassen met een innovatieve bereiding die ze niet gewoon zijn. Als chef vind ik het fijn dat gasten kunnen vertrouwen op onze professionaliteit, ook bij nieuwigheden. Meer en meer zien we dat er vraag is naar niet-alcoholische dranken. Een menu met aangepaste wijnen doet het nog steeds heel erg goed, maar we bieden verschillende alternatieve drankjes aan die we zelf maken, zoals speciale sappen en infusies.”

STERK TEAM

“We hebben een heel goed team. Ik werk met een sous chef en een chef de partie koude keuken. Koen staat tijdens het event ook mee in de keuken. Daarnaast kunnen we een beroep doen op onze poule van flexi-jobbers en studenten. We screenen hen en weten zo zeker dat ze aan onze kwaliteitsnormen voldoen. Zo komen we nooit voor verrassingen te staan. “Het geeft heel veel voldoening als je na afloop van het feest nog even kan polsen bij het getrouwde koppel of alles naar wens was. Als ze dan stralen omdat ze heel erg tevreden zijn, en ook de ouders die veel positieve reacties uit de zaal kregen, ons een complimentje geven, dan is dat geweldig. Daarvoor doen we het natuurlijk met heel veel plezier.”

Biestro H-eat – Tertia Catering
Hingenesteenweg 48, 2880 Bornem
+32 (0)3 501 30 01
info@h-eat.be
info@tertia.be

TEKST: HILDE PAUWELS
FOTO’S: BIESTRO H-EAT – TERTIA CATERING