Streetfood vibes in luxueus jasje
Met de houtovens van Doppio creëer je een origineel feest met exclusieve catering. Met het houtvuur centraal brengt Doppio een fijn en gevarieerd aanbod op maat van het type feest.
De broers Koen en Jan Dinneweth hebben een voorliefde voor koken met houtovens. “In ons verhaal speelt vuur de hoofdrol. We werken met houtovens die we uit Portugal importeren en zelf hebben geredesigned voor de Belgische markt. Naast catering doen we ook aan verkoop en verhuur van deze ovens. “Wij gebruiken zelf uitsluitend ovengedroogde Franse eik, maar ook ander hout kan”, zegt chef Koen, voor wie koken een grote passie is. Hij ontwikkelt graag nieuwe, culinair hoogstaande gerechten, maar probeert toch trouw te blijven aan het streetfood gegeven. “Catering betekent voor mij ook gastvrijheid, ik haal er veel energie uit.”
Alle zakelijke events en privéfeesten zijn mogelijk. De wensen van klanten worden besproken en dan wordt een totaalpakket op maat samengesteld. Doppio verzorgt dan ook veel bruiloften. “Met een houtoven creëer je een gemoedelijke, ontspannen sfeer. Het brengt de gasten samen, het koken op een houtvuur is leuk om te zien. Soms werken we met de Artola of Komado grill, wanneer het nog net iets verfijnder moet zijn.”
LUXUEUZE GERECHTEN
“We houden van de creatieve streetfood vibes, maar leggen de lat wel hoog. Bijvoorbeeld voor onze pizza’s gebruiken we een basissaus volgens eigen recept, met onder meer zongedroogde tomaat, mascarpone en truffelextract. Voor de liefhebbers hebben we ook luxe-pizza, afgewerkt met bijzondere toppings zoals rivierkreeftjes of maîgret de canard. We hebben natuurlijk ook een heel succesvol basisgamma, zodat er voor ieder wat wils is. We bieden ook graag luxueuze gerechten zoals coquille st jacques met geschroeide zeekraal en dille mousseline. Maar ook klassiekers zoals gemarineerde ribbetjes zijn mogelijk. De ingrediënten zijn vers, de ambachtelijke bereiding gebeurt ter plaatse. Ook voor vegetariërs en veganisten is er een aanbod. Kwaliteit is verzekerd.”
ZELF AAN DE SLAG
“We zorgen voor alles, ook side dishes, dranken, desserten en servies. Met het hele team staan we in voor een efficiënte en heel professionele aanpak. De houtovens zijn heel warm, waardoor het garen behoorlijk snel gaart. We kunnen dus vlot grote groepen bedienen. Ze kunnen naar de foodstand komen en bestellen, maar ook een walking diner formule is mogelijk.”
Wie de smaak te pakken krijgt en het zelf wil uitproberen, kan een houtoven huren of kopen bij Doppio. Aan gezelligheid en fijne smaken, zal het niet ontbreken!
Doppio Catering en Houtovens
Koen: +32 (0)494 17 48 27
Anna: +32 (0)478 84 85 49
Jan: +32 (0)498 18 98 22
info@doppiofood.be
TEKST: HILDE PAUWELS
FOTO’S: DOPPIO