How to make the perfect pork dishes

How to make the perfect pork dishes

Het verhaal achter ambachtelijk varkensvlees en de lekkerste recepten

Een goed gerecht begint met de kwaliteit van je ingrediënten en materialen. Met de Big Green Egg heb je het perfecte materiaal voor de bereiding al in huis, of eigenlijk in de tuin of op je balkon. De beste ingrediënten zijn vaak de ingrediënten die een verhaal vertellen. Dit keer zetten we varkensvlees in the spotlight. Hoe herken je goed varkensvlees en waar kun je bij aankoop op letten, zodat je gegarandeerd met het beste en lekkerste vlees werkt?

Heb je het vlees eenmaal gekocht, dan wil je er natuurlijk iets lekkers mee op je EGG bereiden. Daarom inspireren we je met 3 nieuwe gerechten op basis van varkensvlees, zodat het beestje niet alleen op een eerlijke manier is opgegroeid, maar ook met respect wordt bereidt. Verras jezelf en je tafelgenoten met de pure en eerlijke smaak, zoals varkensvlees hoort te smaken.

In tomatensaus gestoofde varkenswangen
Gegrilde Tomahawk met groenten
Cordon bleu met pommes lyonnaise

Het verhaal achter ambachtelijk varkensvlees

Varkensvlees is één van de ingrediënten die je perfect in de Big Green Egg kunt bereiden. Klassiekers als spareribs, pulled pork en langzaam gegaard buikspek zijn razend populair om in de Big Green Egg te maken. Onze belangrijkste tip? Kies voor varkensvlees van goede kwaliteit. Ga altijd op zoek naar eerlijk vlees met een soortgelijk verhaal, waar de slager trots over zal vertellen. Want als dierenwelzijn hoog in het vaandel staat, zorgt dat niet alleen voor blije varkens, maar ook voor een ouderwets lekkere en volle smaak.

Nieuwsgierig naar het Livar kloostervarken uit Nederlands Limburg? Bekijk hier de video of lees hier de blog.

Big Green Egg x Livar video📷

Psstt.. er komt iets héél bijzonders aan..

It's your dream come true, een exclusieve mogelijkheid voor een once in a lifetime ervaring met Big Green Egg. Het is exclusief voor 100 EGG fans. Kun jij raden wat er aankomt? Nog heel even geduld… de grote aankondiging zal plaatsvinden op vrijdag 17 september. Houd onze Instagram en Facebook in de gaten en mis niets!