Sweet Baking Ruby: Franse inspiratie

Patisserie met veel passie

Robynn De Groof studeerde voor vroedvrouw, maar had een passie voor het bakken van patisserie. Ze besloot er voluit voor te gaan en startte Sweet Baking Ruby. Bijzonder is dat ze alleen op bestelling werkt.

Robynn De Groof, ook wel Ruby genoemd, maakt alles zelf op ambachtelijke wijze in haar professionele atelier, tot en met de confituren en crèmes. Ze werkt met verse, kwaliteitsvolle producten en dat proef je. “Ik ben onder meer gespecialiseerd in dessertbuffetten. Die bestaan doorgaans uit enkele grotere taarten die je kan aansnijden en een waaier aan kleine dessertjes. Die doen het bij alle gelegenheden goed, maar zeker ook bij bruiloften. Ik werk alleen op bestelling. We polsen altijd heel goed naar wat de klant wil zodat we sterk
gepersonaliseerd kunnen werken. Het maakt een huwelijk of een verjaardag net iets specialer, het draagt bij aan de beleving.” Robynn levert alles zelf af bij de klanten.

FRANSE INSPIRATIE

Klanten geven aan wat ze graag willen. Robynn De Groof laat zich verder graag inspireren door de Franse patisserie. Ze woonde een jaar in Parijs waar ze een cursus macarons bakken volgde, waarmee het allemaal begon. Iets zomaar namaken doet ze niet, ze geeft er telkens een eigen twist aan. Ze streeft verfijning na, onder meer door te zorgen voor een perfecte afwerking tot in het kleinste detail. Ze gaat altijd op zoek naar lekkere, nieuwe smaken die de gasten verrassen. “Als je bij de bakker een biscuit koopt, weet je dat er bloem, eieren en suiker in verwerkt zijn. Ik doe er dan bijvoorbeeld amandelmeel bij om een ander smaakpalet te krijgen. Ook werk ik graag met exotische producten zoals yuzu, een Aziatische citrusvrucht. Er zijn ook trends. Zo zie je nu terug meer Lambeth cakes, een stijl die vroeger populair was. Er wordt ook veel met gedroogde en geperste bloemen gewerkt. Zelf hou ik ook van een eenvoudige, elegante afwerking. Echt strakke taarten maak ik niet, er zit altijd nog een zekere ruwheid in. Dat spreekt echt wel aan, merk ik.” Het enthousiasme van de klanten geeft veel voldoening. “Het zijn soms lange dagen, maar ik doe het met veel liefde en passie.”

Sweet Baking Ruby
2950 Kapellen
+32 (0) 499 20 59 89
contact@sweetbakingruby.com

TEKST: HILDE PAUWELS
FOTO’S: SWEET BAKING RUBY