Vantyghem imponeert met CREATIVE DESIGNS by Michèle

Ondertussen is het 28 jaar geleden dat Peter en Michèle Vantyghem-Lambrecht van start gingen met een eigen zaak in vloerbekleding. Vantyghem Fashionable Flooring is niet alleen uitgegroeid tot een gerenommeerde zaak met eigen invoer van exclusieve, handgeknoopte tapijten, maar heeft er sinds begin 2020 ook een eigen collectie bij: CREATIVE DESIGNS by Michèle

Eigen import

Aanvankelijk verkocht Vantyghem Fashionable Flooring machinaal gemaakte tapijten, maar dat werd al snel aangevuld met handgeknoopte exemplaren die destijds via een invoerder werden aangekocht. “Na verloop van tijd wilden we toch liever een exclusievere koers gaan varen”, vertelt Michèle. “Daarom trokken we naar het Oosten om onze eigen import van lokaal geproduceerde, 100% handgeknoopte tapijten op te starten. Het was zeker in het begin een spannend avontuur om zelf bij de makers, hoofdzakelijk in India, langs te gaan en voluit te gaan voor de samenstelling van een collectie met unieke stukken die nergens anders te vinden zijn. We selecteren de tapijten overigens niet alleen op design, maar vergewissen ons ter plaatse van de kwaliteit. We streven al van in het begin hoge kwaliteitsstandaarden na en wijken daar tot op de dag van vandaag geen millimeter van af.”

Eigen collectie

Tapijten selecteren is één zaak, een eigen collectie ontwerpen is een ander paar mouwen. “Er is inderdaad heel wat werk in gekropen, maar om een droom te realiseren heb je dat er graag voor over. Begin dit jaar konden we dan na twee jaar intensief voorbereiden eindelijk uitpakken met CREATIVE DESIGNS by Michèle. Momenteel gaat het om 14 handgeknoopte tapijten, stuk voor stuk met een design en inkleuring die we helemaal zelf hebben bepaald. In een wereld die steeds meer geautomatiseerd en onpersoonlijk is geworden, willen we met onze exclusieve ontwerpen een speciaal tintje en een persoonlijke interpretatie creëren. Dankzij onze jarenlange relatie met de lokale fabrikanten in India en het feit dat we persoonlijk elk kunstwerk ter plaatse creëren en selecteren, maken we van elk vloerkleed een meesterwerk. Met opvallende kleurencombinaties en traditionele motieven in een ontwerp krijg je niet zomaar een vloerkleed … je krijgt een verhaal. En dat verhaal willen we graag delen met onze klanten.”

De juiste omgeving

Net als de andere voor de andere handgeknoopte tapijten het geval is, kan de klant de tapijten bewonderen in de showroom in Ichtegem. “De showroom is meer dan een mooie en aangename omgeving waar we de tapijten presenteren. Het is een echte belevingsruimte waar we onze klanten in de beste omstandigheden welkom heten. Met de collectie richten we ons in eerste instantie tot architecten en interieurspecialisten die onze tapijten aan hun klanten aanprijzen. Samen met hun klanten kunnen ze alles hier ter plaatse komen bekijken. Maar voor alle duidelijkheid: iedereen die geïnteresseerd is in zowel de gewone collectie als de gloednieuwe CREATIVE DESIGNS by Michèle, dus ook de particulier, is hier van harte welkom. We willen dat de mensen zich hier thuis voelen en in alle rust kunnen vergelijken, overleggen en kiezen wat zij precies willen. Een exclusief tapijt vormt een duidelijke meerwaarde voor het interieur en koop je niet in één, twee, drie. We staan de mensen graag bij met raad en daad om voor elk interieur een passende oplossing in de vorm van een exclusief, handgeknoopt tapijt aan te kunnen aanbieden. Naast een exclusief aanbod staat ook een gedegen en oordeelkundig advies bij Vantyghem Fashionable Flooring hoog in het vaandel geschreven.”

Trots

Een bezoek aan de showroom verloopt in de meest veilige omstandigheden, conform de strengste maatregelen die de coronapandemie met zich meebrengt. “Naast onze betrachting om de klanten een warm en persoonlijk onthaal te bezorgen, zorgen we vanzelfsprekend voor een 100% veilige omgeving. Het virus strooide ook bij ons roet in het eten. Net op het ogenblik dat we alle registers wilden opentrekken om CREATIVE DESIGNS by Michèle te lanceren, brak de pandemie uit. Niet alleen de showroom moest enkele weken op slot, we waren ook aanvaard op de Biënnale in Kortrijk en mochten de collectie op Maison & Object in Parijs voorstellen. Helaas viel dat allemaal in het water. Maar we blijven niet bij de pakken zitten en stellen alles in het werk om deze prachtige collectie onder de aandacht te brengen. We zijn er immers bijzonder trots op en willen graag dat iedereen er kennis mee maakt.”

Meer info:
Vantyghem Fashionable Flooring
Torhoutbaan 1
8480 Ichtegem
michele@creativedesignsbymichele.com
www.vantyghem.com
www.creativedesignsbymichele.com
www.instagram.com/creativedesignsbymichele