GMJ Watches – in search of the extra ordinary

Guillaume de Breyne (24 jaar) is al sinds lange tijd gepassioneerd door horloges en alles wat er mee te maken heeft. Het begon met een eerste Swatch die hij ooit van zijn ouders kreeg, en naarmate hij ouder werd keek Guillaume meer en meer op naar de exclusievere modellen. Zo merkte hij op jonge leeftijd dat men horloges voor bepaalde prijzen kon aankopen en verkopen met een meerwaarde waardoor hij nog meer te weten wou komen over deze wereld.

De horlogemarkt is een enorm fluctuerende markt waarbij men zeer alert moet zijn. De tijd dat een horloge enkel een hebbeding was voor de oudere generatie is al lang voorbij. Net zoals in de mode industrie zijn er trends en hypes van korte en lange duur die de kenners van de massa onderscheiden. Guillaume brengt  nu zijn kennis, ervaring en passie over aan zijn klanten en kennissen onder de naam GMJ Watches. In search of the extra ordinary, Guillame verteld.

GMJ, the company

GMJ Watches houdt zich bezig met het zoeken en verkopen van de meest iconische uurwerken, dit kan zowel over vintage modellen gaan als gloednieuwe horloges. Al sinds 2016 maakten horloges een groot deel uit van mijn leven, de drang om mijn kennis steeds meer uit te breiden over de vintage wereld zorgde ervoor dat ik dag in dag uit op zoek was naar nieuwe horloges en verschillende varianten. In 2019 is GMJ ontstaan omdat ik dit naar een niveau wilde tillen waar het meer dan enkel een passie zou zijn. GMJ is grotendeels actief online en natuurlijk kunnen de lokale klanten langskomen op afspraak op kantoor om te bespreken wat men precies zoekt of wenst te verkopen. Meer dan ooit zijn horloges een investering geworden en dit aspect van deze nieuwe wereld probeer ik zeker mee te geven aan klanten en kennissen.

Focus is key

GMJ Focust zich op allerlei modellen, dit gaat van Rolex tot Tag Heuer tot Cartier, niet bepaald 1 categorie of type. Momenteel is er een trend aan de gang waarbij de sportiever stalen modellen een enorme populariteit aan het winnen zijn. Denk maar aan bepaalde stalen modellen die aan het dubbele van de winkelprijs verkocht worden op de tweedehands markt omdat de wachttijden gigantisch zijn geworden door de enorme vraag ernaar.

Waar mijn grootste focus ligt is dat de klant na 5 jaar nog steeds tevreden is met het horloge, niemand wenst een horloge waar men een stevig budget aan uitgeeft die na 5 jaar niet meer gewenst is of niet meer hip is. Hierbij begeleid ik de klant zo goed mogelijk. Ik heb al veel moeten uitleggen dat een horloge gemaakt uit staal een betere investering is dan goud of platina, het is een kwestie van vraag en aanbod geworden waarbij de materie niet meer even cruciaal is , raar maar waar.

Nieuwe online wereld

De tijd dat mensen hun horloges bij hun vaste juwelier gaan kopen met een percentje korting bestaat zeker nog steeds, en dit mag zeker zo blijven! Maar er is een nieuw fenomeen ontstaan de laatste decennia, namelijk ‘vintage watches’, en niche product die steeds een groter doelpubliek aanspreekt. Een ander fenomeen dat vroeger ook niet bestond zijn de lange wachtrijen op bepaalde gegeerde modellen waarbij men bereid is serieuze premiums te betalen op de tweedshandsmarkt. Hierdoor worden horloges een enorm interessant product waarbij bepaalde merken zich duidelijk onderscheiden van andere. De perfecte balans vinden als merk op vlak van vraag en aanbod is cruciaal om een merkt ‘hot’ te houden.

GMJ verkoopt voornamelijk online, dit wil natuurlijk niet zeggen dat u niet welkom bent een afspraak te maken om uw favoriete horloges te komen bezichtigen met een kop koffie erbij. De online verkoop vertegenwoordigd 90% van de totale verkoop. Mensen kijken soms raar als ik vertel dat horloges van 15 000€ verstuurd worden met de post, maar dit gebeurd natuurlijk volledig verzekerd. Vandaag de dag is het ook heel veilig geworden om online te bestellen, verschillende platforms werken met derdenrekeningen om het financiële gedeelte te regelen. Ook de logistieke wereld staat de dag van vandaag heel ver waardoor het horloge gegarandeerd bij de nieuwe eigenaar terechtkomt. Het verste dat ik een horloge al heb moeten verzenden is Japan en dit is zonder enig probleem verlopen. Om problemen te voorkomen moet men natuurlijk uiterst transparant zijn.

Kopen en verkopen

Bij GMJ watches kan je zowel terecht om een horloge te kopen als te verkopen. Bent u op zoek naar een horloge die niet in stock is? Dan gaat GMJ op zoek met zijn groot netwerk om dit model voor u te vinden tegen de beste prijs. Wenst u uw horloge te verkopen? Dan volstaat het om een e-mail of WhatsApp bericht te sturen met de nodige foto’s van uw horloge en dan krijgt u binnen de 24u het beste bod voor uw horloge. Voor herstellingen kan u bij GMJ watches niet terecht, enkel klanten die bij ons het horloge gekocht hebben kunnen langskomen voor een onderhoud of reparatie. Indien u speciale verzoeken hebt bent u meer dan welkom om ons te contacteren via onze website.