Wolfin Eyewear brengt vierde collectie uit met een knipoog naar het art deco tijdperk

Wolfin Eyewear onthult deze herfst trots haar ‘Home’ collectie, geïnspireerd op de tijdloze art deco-stijl, een vernieuwende stijlbeweging in de jaren 1920 en 1930, die staat voor klasse en elegantie. En dat is precies wat deze gloednieuwe brillen beloven ​ – een uitstraling die je laat schitteren met art deco allure.

‘Home’, als basis
‘Home’ is een eerbetoon aan de persoonlijke leefomgeving van oprichtster, Inge De Muynck, waarbij de gestileerde vormen, verrassende patronen en rijke kleuren van art deco haar jongste collectie een ongeëvenaarde uitstraling geven.

“De renovatie van mijn huis uit de jaren ’50 betekende voor mij een creatieve onderdompeling in verschillende architecturale stijlen. Het kleurgebruik, de elegantie en de uitstraling van art deco spreken me enorm aan. Zij vormen de basis. Voor een warme thuis én een hartverwarmende collectie,” verduidelijkt Inge De Muynck, ontwerpster van Wolfin Eyewear.
Modern met een vleugje geschiedenis

De collectie onderscheidt zich door haar rijke kleurenpalet. Enerzijds geïnspireerd op de art deco-tijd, anderzijds op de trendkleuren van 2024. Elementen zoals posters, Vogue-covers en kleurgebruik in gebouwen dienden als inspiratie. De levendige, warme tinten zijn zorgvuldig gekozen om het gezicht het best tot zijn recht te laten komen. “Wolfin hecht grote waarde aan het gebruik van kleur en experimenteert graag met verschillende tinten en lagen in één montuur. Een kenmerkende stijl die ook in deze collectie terugkomt.” voegt Inge toe.

De keuze voor bio
Nieuw in deze collectie is het gebruik van bio-acetaat, een stof gemaakt uit katoen en hout met bioafbreekbare additieven in plaats van chemische. “Ons aanbod brillen in bio-acetaat zal in de toekomst alleen maar groter worden.” stelt Inge trots. Duurzaamheid is een thema dat Wolfin Eyewear sinds haar start hoog in het vaandel draagt. Zo komt iedere bril met een etui en lensdoekje van gerecycleerde stof, en wordt er steeds gekozen voor monturen in stevig en duurzaam materiaal zoals licht Japans titanium en roestvrij staal. Een garantie dat je favoriete bril lang meegaat.