Winterkamperen in de camper

Vanuit de gezellige berghut rechtstreeks de skipiste op – klinkt als een droom en dat is het ook. Maar de realisatie is vaak moeilijker dan verwacht. Een geschikte hut vinden, de beschikbaarheid controleren, de tocht naar boven regelen, bagage sjouwen… Dus waarom niet gewoon de camper ombouwen tot berghut? Wie goed voorbereid in een Camper Van of camper naar Winter Wonderland trekt, kan wintersportdagen met een berghut-gevoel en avontuur verwachten.

Sunlight Adventure Crew lid Oli Dorn is in de zomer op de wandelpaden en in de winter op de berg aan het snowboarden. Met alle actie overdag moet de sfeer goed zijn. De getrainde timmerman en uitgesproken kunstliefhebber weet hoe hij zijn camper in een berghut kan veranderen – als een gezellig basiskamp direct op de piste. Zijn tips:

#1 De juiste kampeerplaats is echt heel belangrijk

Als u een camper of Camper Van bezit of huurt voor een skivakantie, moet u van tevoren uw verwachtingen van de vakantiebestemming en de campingfaciliteiten bepalen. Is er een gezinsvakantie gepland naast een rodelbaan en beginnerspistes, of bent u op zoek naar de ideale plek dicht bij de gedroomde poederpistes?

Ongeacht of u een skitoerist, alpineskiër of winterwandelaar bent – of de skiruimte, de wellnessfaciliteiten of de nabijheid van het dichtstbijzijnde skigebied uiteindelijk doorslaggevend zijn – als u vooraf duidelijke ideeën hebt, vindt u snel de ideale camping.

De volgende campings bieden het hele jaar door geweldige kampeerplaatsen direct naast het skigebied:

• Camping Pradafenz in Churwalden, Zwitserland

• RinerLodge, Davos, Zwitserland

• Caravanpark Sexten, Zuid-Tirol, Italië

• Sportcamp Wolferlgut, Oostenrijk

• Camping Sölden, Oostenrijk

Oli Dorn reist het liefst in de winter naar het Engadin: “Ik ga graag met mijn gezin naar de 356-daagse camping Morteratsch. Het biedt alles wat een wintersporter zich maar kan wensen. De skigebieden in de omgeving zijn allemaal bereikbaar met de gratis skibus. Na een lange dag op de piste kan ik mijn snowboard in de skikamer zetten. Daarna heerlijk naar de sauna met uitzicht op het Berninamassief.”

#2 Upgrading en uitrusting

Als u in de winter op de weg bent, hebt u een voertuig nodig dat geschikt is voor de winter, voorzien van verwarming en koude-isolatie, zoals bij alle Sunlight voertuigen het geval is.

“Als je een skivakantie combineert met een Vanlife, moet je de juiste sneeuwkettingen meenemen. Ik heb ook de gewoonte om altijd elektrische skischoendrogers mee te nemen – ze zijn gemakkelijk aan te sluiten in de camper of in de garage achterin en de volgende ski- of snowboarddag begint met droge voeten.”

#3 Tips voor creëren van een berghut-gevoel

Om de avonden in een gezellige sfeer af te sluiten en dat zekere berghut-gevoel te creëren, is de camper snel om te bouwen. Een kleine vuurschaal voor het voertuig, een lantaarn of een tafelhaard zorgen voor de perfecte sfeer. Voeg behaaglijke dekens toe en natuurlijk de sfeervolle lichtjes in het voertuig aan.

“Voor mij heeft winterkamperen zijn eigen speciale charme. In de zomer breng je zoveel mogelijk tijd buiten door, maar in de winter is mijn Sunlight T 68 nog meer mijn thuis. Buiten de duisternis, de stilte, de koude lucht, binnen mijn warme, gezellige huis met een berghut-gevoel – precies waar ik wil staan en dat is in het beste geval precies waar de sneeuw perfect is…”

www.erwinhymergroup.nl