Sao Tomé & Principe: Pure rust in het paradijs van Midden-aarde

Sao Tomé & Principe: Pure rust in het paradijs van Midden-aarde

Leve, Leve … Pure rust in het paradijs van Midden-aarde!!!

Bijna totaal onbekend, gelegen in de Atlantische Oceaan op ongeveer 300 kilometer van Gabon, aan weerszijden van de evenaar, omringd door het warme water (28° Celsius) van de Golf van Guinea; hier vind je de eilanden Sao Tomé & Principe. Ik ben net terug van een diepgaande verkenningstocht en kwam tot de conclusie dat het zo dicht bij een tropish paradijs is als men maar kan dromen.

Hieronder vindt u praktische informatie met de belangrijkste redenen om te bezoeken, wanneer te reizen, wat te doen en ook een voorbeeldroute.

Onderaan deze nieuwsbrief delen we ook ons schema voor 2022 met onze begeleide avontuurlijke reizen onder het concept van eXplorAction!

Alvast wensen wij u een gelukkig nieuwjaar en wanneer u de eilanden Sao Tomé & Principe bezoekt, onthoud dan altijd "leve leve" … pure rust!

Bruno Van den Bossche

+32 499 33 46 83

brunov@inspirationafrica.travel

Redenen om te bezoeken!

Sao Tomé in het algemeen, maar meer bepaald het Principe-eiland, is een ecotoeristische bestemming bij uitstek. Als de beelden van het spectaculaire landschap en de idyllische stranden er veelbelovend uitzien, zet u dan schrap, want in werkelijkheid is het nog beter. De enigszins moeilijke luchttoegang verklaart waarschijnlijk waarom de bestemming nog steeds erg weinig bekend is met als belangrijkste troef dat het de exclusieve privacy biedt om buiten de gebaande paden te zijn.

Wanneer naar Sao Tomé & Principe reizen?

Een besteming het hele jaar door en een perfecte winterstop. Omdat het een equatoriale bestemming is, kun je het op elk moment van het jaar bezoeken en het zou de perfecte ontsnapping uit de winter kunnen zijn. Het is duidelijk dat het spectaculaire berglandschap genoeg regen aantrekt om een echte groene junglevegetatie te behouden. Als een dagelijkse bui niet uit te sluiten is, … who cares als het 28 tot 32° Celsius is??? Uiteraard zijn er ook seizoenen die beter zijn dan andere indien u een specifiek interesse heeft. Maar hier staan wij ter beschikking om u raad te geven.

Wat doen in Sao Tomé & Principe ?

De bestemming bijft nog steeds een rauw juweeltje. Denk aan de puurheid met gemak van een onbezocht eiland. Voorbij de turquoise wateren en zandstranden omzoomd met kokospalmen, worden een aantal ecotoeristische activiteiten aangeboden, waaronder wandelen, trekken, duiken, snorkelen, doffijnen en walvissen spotten, schildpadden observeren, vogels kijken, enz. Aan de menselijke en culturele kant zullen we verrast zijn door de authentieke vriendelijkheid van de bevolking die je zult ontmoeten door de historische cacao- en koffieplantages te bezoeken, door de dorpen te wandelen of door een strand te delen met een vissersgemeenshap aan de kust.

Reismogelijkheden en reisvoorbeeld

Uw accommodatiekeuzes variëren van eenvoudige ecolodges tot exclusieve opties met alle comfort die u zich kunt wensen. Hoewel luxe altijd met zijn prijs komt, biedt de bestemming ook een aantal geweldige opties voor een meer prijsbewuste vakantie. In overeenstemming met onze filosofie om een reis op maat te ontwerpen, kunt u er zeker van zijn dat we de perfecte route voor u kunnen samenstellen. De voorbeeldreisroute die wij met u delen, geeft u een idee van de reismogelijkheden.

Travel options & itinerary suggestion

Aangezien beelden meer dan 1000 woorden zeggen, is hier een video die alles in foto's vertaalt … en vergeet niet te abonneren op ons YouTube-kanaal voor meer video's van onze droombestemingen.

Watch the YouTube video !

Onze eXplorAction reizen in 2022:

– Climbing Kilimanjaro … to the top at 5,895 m!

Kilimanjaro beklimming … to the top!
Van 28 Januari tot 06 Februari 2022
Op 28 Januari vertrekken wij uit Europa naar Tanzania met de Kilimanjaro als doel! Op 6 dagen en 5 nachten naar Uhuru Peak (5,865m) geraken! Nog interesse? Wacht maar niet te laat … gewoon een telefoontje +32 499 334683.

– Zambia … from Tanganyika to the Luangwa

Zambia … van Tanganyika tot Luangwa
Van 07 to 28 juli 2022
De begeleide self-drive route begint in Lusaka en houdt Kasanka, Banweulu, Lumangwe, Tanganyika, Kapishya en Mutinondo in. Het eindigt met een top safari in South Luangwa. Best geschikt voor families met kinderen vanaf 7 jaar.

– Zimbabwe … a land of Wonders

Zimbabwe … een Land van Wondersafaris
Van 05 tot 27 augustus 2022
De grote toer … met Hwange, Matopos, Groot Zimbabwe, Gonarezhou, Nyanga, Matusadona, het Karibameer, Chizarira en uiteraard de Victoria falls. Ook best geschikt voor families met kinderen vanaf 7 jaar.

De reisroute is nog niet volledig af.

– Exploring the wider Kalahari!

Verkenning van de echte Kalahari!
Van 08 tot 28 November 2022
Wij kozen specifiek voor november omdat de ervaringen in de Kalahari dan op hun hoogtepunt zijn. Ondanks de warmte kan u echt unieke taffelrelen meemaken. Een echte avontuur voor ontdekkers! Niet geschikt voor kinderen.

Follow us on:
Facebook
Youtube
Instagram

Our destinations:

Botswana – Ethiopia – Gambia – Ghana – Kenya – Madagascar
Malawi – Mauritius – Morocco – Mozambique – Namibia – Rwanda
Sao Tomé & Principe – Senegal – Seychelles – South Africa – St Helena
Sudan – Tanzania – Uganda – Zambia – Zanzibar – Zimbabwe

Our mail: marketing@inspirationafrica.travel

INSPIRATION AFRICA

Maliba Makasi Tourism oü t/a Inspiration Africa, 10 Pärnu mnt, 10148 Tallinn, Estonia

Pictures courtesy of HBD Principe, Roça Belo Monte, M. Schintgen, B. Van den Bossche, Unsplash