Hip Estates onthult duurzame luxe woonmogelijkheden in de opkomende vakantiebestemming Alicante

Villa Pebbles

Hip Estates, de pionier in het aanbieden van tweede verblijven in Spanje, schetst een schitterend nieuw tijdperk voor de door Belgen zeer geliefde regio’s  Costa Blanca en Costa Cálida. In het prachtige, Spaanse landschap ontvouwt zich een opmerkelijke trend die veeleisende kopers over de hele wereld aanspreekt: duurzame luxe. Bij  de opkomst van exclusieve residenties komt het duurzame aspect steeds prominenter naar voren, waarbij gestreefd wordt naar een harmonieuze balans tussen comfort en ecologische verantwoordelijkheid. Terwijl de interesse in Alicante als topbestemming voor tweede verblijven groeit, was 2023 opnieuw een recordjaar voor de verkoop van tweede verblijven aan Belgen in Spanje waarbij zij maar liefst 15% van het totale aantal buitenlandse kopers vertegenwoordigen. 

De opkomst van Alicante als topbestemming van tweede verblijven

Leen Vermeulen, CEO van Hip Estates, bevestigt dat Alicante op weg is om dé nieuwe bestemming voor luxevastgoed te worden in 2024. Met verleidelijke prijskaartjes en veelzijdige locaties langs zijn prachtige stranden, jachthavens en exclusieve villawijken, heeft deze provincie een opmerkelijke toename gezien in de verkoop van tweede verblijven, vooral aan buitenlandse investeerders die de verborgen schatten van deze kustlijnen ontdekken. Zo steeg de verkoop van luxevastgoed in Alicante met zo’n 55%, waardoor Alicante wordt geprofileerd als dé nieuwe bestemming voor wie op zoek is naar een exclusieve woning aan de Spaanse kust. De aantrekkelijkheid van Alicante als bestemming wordt gevoed door zijn scherpe prijsstelling in vergelijking met andere Spaanse kustlocaties, gecombineerd met ongeëvenaarde mogelijkheden voor vernieuwende ontwikkelingen, elk beloofd met een spectaculair uitzicht. 

Duurzame luxe: de nieuwe standaard in Alicante
Villa Pebbles

​Terwijl de vraag naar luxe onroerend goed in Alicante toeneemt, staat duurzaamheid centraal in de ontwikkeling van de meest exclusieve residenties. Zowel Villa Pebbles als Villa Calacatta, gelegen op Las Colinas Golf & Country Club en aangeboden door Hip Estates, illustreren dit perfect. Villa Pebbles, met zijn golvende en kiezelachtige interieurelementen, is niet alleen een symbool van natuurlijke schoonheid, maar is ook volledig energieneutraal, net als Villa Calacatta, die energie opwekt via fotovoltaïsche panelen. Deze betoverende toevluchtsoorden bieden niet alleen een oase van comfort en luxe, maar belichamen ook een levensstijl die naadloos aansluit bij de natuur, in lijn met de groeiende vraag naar ecologisch verantwoorde woonruimtes.

De ontwikkelaar van Villa Pebbles en Villa Calacatta heeft met trots de ‘Best International Sustainable Development’ award ontvangen voor de milieubewuste en energieneutrale villa’s. Dit onderstreept het voortdurende engagement van de sector voor innovatie en duurzaamheid, waarbij luxe en comfort hand in hand gaan met een diepe verantwoordelijkheid voor onze geliefde planeet.

Villa Calacatta
‘Airen Collection’ Ecoresidences

Met zo’n 14 villa’s en interieurs gehuld in natuurlijke tinten, zijn de ‘Airen Collection’ Ecoresidences in het noorden van Costa Blanca nog een prachtig voorbeeld van duurzame luxewoningen die Hip Estates aanbiedt. De naam Airen verwijst naar een witte druivensoort en brengt hulde aan de eeuwenoude wijnbouwtraditie in de streek. Deze moderne woningen beloven een zalige Spaanse ervaring in combinatie met de nieuwste technologische snufjes en energiebesparende voorzieningen, zoals een groen dak dat zorgt voor verkoeling, een ventilatiesysteem met warmteterugwinning en regenwateropvang voor irrigatie.

Ontdek duurzame luxe met Hip Estates

Op vraag van klanten in het luxesegment die meer en meer op zoek zijn naar duurzame projecten, biedt Hip Estates woningen aan waar een harmonieuze balans tussen comfort en ecologische verantwoordelijkheid wordt nagestreefd. Villa Pebbles en Villa Calacatta, gelegen op Las Colinas Golf & Country Club, evenals ‘Airen Collection’ Ecoresidences, zijn perfecte voorbeelden van de duurzame luxe trend met hun energieneutrale ontwerpen en innovatieve technologieën. Parallel tonen de verkoopcijfers geregistreerd door de Spaanse notarissen opnieuw een recordjaar voor de verkoop van tweede verblijven aan Belgen in Spanje in 2023. 

Links:
www.hipestates.com/aanbod/spanje/costa-blanca-zuid/villa-calacatta-op-las-colinas-golf-country-club
www.hipestates.com/aanbod/spanje/costa-blanca-zuid/villa-pebbles-op-las-colinas-golf-resort
www.hipestates.com/aanbod/spanje/costa-blanca-noord/airen-collection-nieuwbouwproject-villa-s-gelegen-in-de-jalon-vallei-costa-blanca-noord