​Het luxueuze Sani Resort triomfeert met vier prestigieuze prijzen bij de World Travel Awards 2023

Sani Resort, het gerenommeerde Griekse luxeresort met een wereldwijd geprezen aanbod aan ontspanning, heeft opnieuw geschiedenis geschreven door vier indrukwekkende prijzen te winnen tijdens de World Travel Awards 2023. Niet alleen mag Sani Resort zich voor het eerst World’s Leading Sustainable Resort noemen, maar het behoudt ook voor het vierde jaar op rij de titel van World’s Leading Luxury Green Resort. Daarnaast wordt Sani Resort voor het vijfde opeenvolgende jaar bekroond als World’s Leading Family & Beach Resort, en ontvangt het opnieuw de prijs voor World’s Leading Cultural Destination Resort, een eer die het resort vorig jaar ook in de wacht sleepte.

De World Travel Awards erkennen en bekronen uitmuntendheid en worden wereldwijd erkend als keurmerk in de sector. Het winnen van de titel World’s Leading Sustainable Resort is een mijlpaal voor Sani Resort, dat zich al sinds 2020 het eerste gecertificeerde CO2-neutrale resort van Griekenland mag noemen. Het resort, gelegen op het schiereiland Kassandra, is volledig toegewijd aan duurzame initiatieven, met als doel het behoud van het ecologische reservaat van 400 hectare, het stimuleren van ecologische activiteiten en het ondersteunen van de lokale gemeenschap. Met trots behaalt Sani Resort voor het vierde jaar op rij de erkenning als World’s Leading Luxury Green Resort, en dit toont de voortdurende inzet van het resort voor duurzaamheid.

Voor het vijfde jaar op rij wint Sani Resort de titel van World’s Leading Family & Beach Resort, waarmee het zijn leiderschap op wereldniveau bekrachtigt als ultieme luxe bestemming voor families. Tot de bekroonde faciliteiten behoren de ongelooflijke academies van wereldklasse, meer dan 40 restaurants en bars, toegewijde kinderclubs en een eigen jachthaven. Dit jaar sleept het prijswinnende resort voor de tweede maal ook de titel van World’s Leading Cultural Destination Resort in de wacht. Iedere zomer wordt in de prachtige setting van Sani Hill het Sani Festival georganiseerd, dat zich op de internationale kaart van muziekfestivals wist te plaatsen.

World’s Leading Sustainable Resort 2023 en World’s Leading Luxury Green Resort 2023: duurzaamheid als hoeksteen
Sani Resort’s bekroning als World’s Leading Sustainable Resort in 2023, samen met de vierde opeenvolgende titel van World’s Leading Luxury Green Resort, bevestigt de leiderspositie van het resort op het gebied van duurzaamheid. Sani Resort is sinds 2020 het eerste gecertificeerde koolstofneutrale resort in Griekenland en draait op 100% hernieuwbare elektriciteit (garanties van oorsprong). Het eco-reservaat van 400 hectare blijft het centrum van duurzame initiatieven in lijn met de duurzame doelstellingen van de VN, waaronder het streven naar nul afval en nul plastic tegen 2024 en het doel om tegen 2030 volledig koolstofneutraal te zijn.

Terwijl het resort nauw samenwerkt met diverse non-profit organisaties en betrokken is bij biodiversiteitsprojecten, maken gasten van nabij kennis met het lokale ecosysteem via begeleide eco-activiteiten zoals de Sani Wetlands Trip, Forest Tour, Birdwatching, de Olive Trip en een bezoek aan de Sani Bee Spot, de grootste bijenspot in Griekenland. Sani Resort lanceerde het eerste zero waste restaurant met AI-technologie. Nieuwe initiatieven van 2023 omvatten oplaadpunten voor elektrische auto’s, een volledig elektrische vloot van clubcars, de introductie van plug-in en hybride auto’s voor transfers. Er zijn nieuwe eco-activiteiten in de kids clubs, gasten kunnen hun mobiele toestellen opladen bij de zonneboom van Sani Marina en er zijn waterstations om flesjes op te vullen.

​World’s Leading Family & Beach Resort: ultieme erkenning voor familievriendelijkheid
Het winnen van de titel World’s Leading Family & Beach Resort voor het vierde jaar op rij onderstreept Sani Resort’s toewijding aan het creëren van een zorgeloze luxe-ervaring voor gezinnen. Het resort biedt op maat gemaakte accommodaties en faciliteiten, inclusief kinderclubs, activiteiten van wereldklasse en samenwerkingen met experts als Carol Mae Baby Consulting Services en voedselexperte Annabel Karmel.

Sani Resort gaat verder dan conventionele familievakanties door samen te werken met wereldlegendes voor het Rafa Nadal Tennis Center, de Chelsea Football Academy en de Bear Grylls Survival Academy. Het bezoek van Rafael Nadal en Bear Grylls in 2023 benadrukt de uitzonderlijke ervaringen die Sani Resort biedt, waaronder een scala aan sporten op het strand, wateractiviteiten en avontuurlijke belevenissen in het Sani Adventure Park.

​World’s Leading Cultural Destination Resort 2023: een ode aan kunst en cultuur
Voor het tweede jaar op rij wint Sani Resort de titel van World’s Leading Cultural Destination Resort, dankzij het jaarlijkse Sani Festival dat een scala aan kunst- en muziekuitvoeringen presenteert, van klassieke muziek, jazz en hedendaagse muziek tot muziektheater. Sani Festival is het grootste particuliere cultuurfestival in Griekenland. Al sinds 1992 verwelkomt het wereldberoemde artiesten op het prachtige terrein van Sani Hill, uitkijkend over de Egeïsche Zee, zoals Andrea Bocelli in 2022, en voorheen Cesaria Evora, Joss Stone, Peter Greenaway, Tito Puente, Cassanda Wilson, Yann Tiersen, Bob Geldof, Jack Savoretti en meer. In 2023 schitterden Sarah Brightman, Bonnie Tyler & Chris Norman, UB40 feat Ali Campbell en Tom Odell op het podium van Sani Hill.

Sani Resort kijkt vooruit naar een nieuw succesvol seizoen, dat van start gaat in maart 2024. Het resort nodigt gasten van over de hele wereld uit om te genieten van de bekroonde faciliteiten en biedt vroegboekkortingen tot 10% voor de zomer van 2024 aan degenen die hun volgende familieavontuur al willen plannen.

www.sani-resort.com