Een stukje Dubai en een vleugje Malediven in de Atlantische Oceaan

Veilig en rendabel investeren in Kaapverdië

Experten zijn het erover eens dat investeren in vastgoed zowel in het binnen- als buitenland vandaag een rendabele en veilige investering is. Als je dat dan ook nog kunt combineren met een schitterend vakantieverblijf in een stabiel en zonovergoten land, is de investering dubbel interessant. Bijvoorbeeld in Kaapverdië op het idyllische eiland Sal, waar Cabo Verde Resorts met het project Serena Bay een investeringsformule biedt met talloze voordelen.

Uniek project op een toplocatie

Als bouwpromotor kan Cabo Verde Resorts prat gaan op ruim 35 jaar ervaring in de vastgoedbusiness. De bouwgroep verzorgde al meer dan 10.000 transacties in binnen- en buitenland met enkel tevreden klanten tot gevolg. “Sinds 2022 zet Cabo Verde met Serena Bay Resorts succesvol in op investeringsopportuniteiten in Kaapverdië”, vertelt International Sales Director Anthony Deketelaere. “Onze ambitie van reikt ver: we bouwen een uniek project op een toplocatie op het eiland Sal, één van de tien eilanden die samen de ‘Kaapverdische Eilanden’ vormen. Overigens zijn wij niet aan ons proefstuk toe in Kaapverdië. Vijftien jaar geleden al wisten we dat Kaapverdië hard op weg was om ‘the place to be’ te worden en is onze zaakvoerder hier volop aan prospectie gaan doen. Aanvankelijk konden we amper 1 ha kopen, maar de overheid raakte er ondertussen van overtuigd dat het hoog tijd werd om het toerismeplatform uit te breiden. Een delegatie van de regering is toen naar België gekomen om ons bedrijf te leren kennen en grondig te checken. Met het gekende positieve resultaat tot gevolg. Dankzij onze uitstekende contacten met de overheid heeft dat geleid tot de aankoop van 65 ha grond aan het parelwitte strand van Santa Maria op het eiland Sal.”

De ideale vakantiebestemming

Waarom precies Sal? “Vanuit toeristisch oogpunt is het 216 km² grote eiland de absolute top. Het strandeiland Sal is goed voor meer dan de helft van de overnachtingen in Kaapverdië. De eilandengroep ligt in de Atlantische Oceaan en geniet een heerlijk microklimaat met een gematigde temperatuur van gemiddeld 25 °C in de zomer tot 30°C in de winter. Mensen die last hebben van astma of reuma vinden hier een plek waar ze zich veel beter voelen dan thuis in België. De prachtige natuur, de parelwitte stranden en het helderblauwe zeewater staan garant voor een volledig relaxt verblijf en maakt van Sal de ideale vakantiebestemming voor een zonvakantie, niet alleen in de zomer, maar ook in de winter. 350 dagen (!) per jaar schijnt de zon. Het uurverschil met ons land bedraagt 2 uur in de winter, 3 uur in de zomer. Het eiland zelf heeft een internationale luchthaven op 5,5 half uur vliegen van België. In amper een 20-tal minuutjes bereik je Santa Maria, waar ons project Serena Bay zich over 47 ha uitstrekt. Met de stranden inbegrepen komen we in totaal aan 65 ha. Santa Maria is een levendige en gezellige locatie. Er valt zowel overdag als ’s avonds veel te beleven, maar de locatie biedt ook de nodige rust en privacy om van een onbezorgde vakantie te kunnen genieten.”

Gastvrije Kaapverdiërs

Hoe is de relatie met de lokale bevolking? “Uitstekend! En dat hebben we te danken aan het verleden. Kaapverdië was onbewoond toen het in 1460 door Portugezen werd ontdekt. Zij vestigden zich in 1462 op het eiland Santiago en in 1587 werd de eilandengroep een Portugese kolonie. De eilanden vormden destijds een belangrijke uitvalsbasis voor de slavenhandel. Langzaam maar zeker raakten de eilanden bevolkt met een mix van Portugese kolonisten en Afrikaanse slaven. De huidige bewoners zijn daar de afstammelingen van en noemen we ‘Kaapverdiërs’. In 1975 werd Kaapverdië een stabiele en onafhankelijke staat waar intrinsiek nog veel van de Portugese overheersing is terug te vinden. Dat merken we bijvoorbeeld aan de wetgeving die ontsproten is uit het Portugese recht en ook vandaag nog steeds sterk op onze Europese wetgeving lijkt. Mensen die hier investeren en eigendom kopen, doen dat net zoals in Europa via een notariële aktes met inschrijving in nagenoeg hetzelfde kadastrale systeem als bij ons. Met andere woorden: wie hier bijvoorbeeld een huis of villa koopt, wordt ook eigenaar van de grond. Ook belangrijk: de lokale bevolking, die deels leeft van het groeiende toerisme, is vriendelijk en zeer gastvrij. De politieke situatie is stabiel. Bovendien spelen er tussen de escudo – de lokale munteenheid – en de euro geen wisselkoersen.”

Luxury Suites

Het project dat Cabo Verde naar voren schuift, ontpopt zich tot een architecturale parel waar luxe en comfort samenvloeien op het strand van Santa-Maria. “We noemen het graag een stukje Dubai met een vleugje Malediven. Op termijn is het de bedoeling dat hier zes verschillende types vastgoed worden aangeboden, een paar daarvan zijn reeds in volle ontwikkeling. Veilig en rendabel investeren kan al vanaf 190.000 euro. Voor die prijs wordt men al volledig eigenaar van een eigen vakantieverblijf in Serena Bay.”

Momenteel biedt Serena Bay het eerste project aan dat bekendstaat onder de noemer ‘Luxury Suites met (onder meer) een eigen privéstrand, 7 buitenzwembaden, verschillende eetgelegenheden, padel- en tennisvelden, wellness en spa, een schitterend waterpretpark, lobby met lounge en fitnessruimtes. “Alle 777 suites zijn ingericht in een luxueuze stijl. Dankzij het unieke ontwerp en het doordachte concept genieten alle gasten er van een geweldig en onvergetelijk verblijf. Dankzij de verscheidenheid aan suitetypes en belevingszones vindt elke doelgroep hier een ideaal vakantieverblijf. Als investeerder geniet men van totale ontzorging dankzij de professionele uitbating door een gerenommeerde hotelgroep. Het vastgoed wordt goed onderhouden, waardoor een blijvende nieuwstaat gegarandeerd is. De luxueuze hotelservices maken het plaatje helemaal af.”

Ervaren, solvabele partner

De aankoop gebeurt in volle eigendom per notariële akte. “Men wordt dus 100% eigenaar en het pand wordt ingeschreven op het kadaster van Kaapverdië. Er is geen sprake van erfpacht, noch leasing of time sharing. De eigenaar kan, afhankelijk van de gekozen formule, van vier weken tot 6 maand zelf gebruikmaken van de luxueuze suite. Voor de overige periode is er langetermijncontract voor uitbating door een ervaren, solvabele partner. 15 jaar lang is 5% huuropbrengst per jaar gegarandeerd. Bovendien gaat het om een AAA-locatie met zeer hoog potentieel op meerwaarde. Dankzij de combinatie van hoge, inflatiebestendige huurinkomsten, weinig zorgen en onderhoud én een lage investeringsdrempel, is dit een uitgelezen kans voor investeerders.”

Beach Houses en Villa’s

Toch liever onbeperkt eigen gebruik? Dat kan ook als u kiest voor een Beach House of Beach Villa met twee tot vier slaapkamers. “De Beach Houses van Serena Bay bevinden zich in het noorden van het complex. Met zicht op de baai en de groene omgeving geniet u van een paradijselijk verblijf. Het zwembad ligt centraal tussen de vakantiehuizen. In de bistro of aan één van de omliggende bars is het zalig genieten. De bijzonder luxueuze en hypermodern ingerichte Beach Villa’s met frontaal zicht op de oceaan bevinden zich in het noordoosten van het complex. Naast de verschillende ruime zwembaden zijn er hier ook exclusieve swim-ups die de villa’s met elkaar verbinden. Als investeerder geniet u verder van precies dezelfde voordelen die gelden voor de luxury suites. Is de eigenaar er niet, dan kan het house of de villa verhuurd worden door het hotelmanagement dat verder instaat voor onderhoud, verhuur, enz. Alle verkopen gebeuren overigens rechtstreeks door Cabo Verde, met andere woorden: er is een directe lijn tussen projectontwikkelaar en eindklant met professionele informatie en 100% controle op kwaliteit.”

Eigen boulevard

Centraal tussen de verschillende types heeft Serena Bay haar eigen boulevard. “De ‘hoofdstraat’ loopt langs een shoppingcenter en wordt geflankeerd door tal van kiosken en kleine winkels, inclusief de meest befaamde luxemerken. De boulevard strekt zich uit tot helemaal in de jachthaven waar plaats is voor wel 150 jachten. De volledige site is autovrij en enkel toegankelijk voor gasten en eigenaars. Er is bovendien 24/7 bewaking.”

First line

Het is nu het moment’: het klinkt als een oeroud cliché, maar niets is minder waar in Serena Bay. “Het vastgoed is wat men noemt ‘first line’ en biedt een werkelijk unieke kans om nu te investeren”, besluit Anthony Deketelaere. “Niet alleen wij bij Cabo Verde, iedereen die iets van vastgoed kent, verwacht een enorme meerwaarde. De prijzen zijn vandaag zeer laag, maar dat zal beslist niet zo blijven. Over afzienbare tijd betaal je hier gegarandeerd vier- of vijfmaal de prijs van vandaag en wie weet zelfs meer. We denken overigens ook aan de bouw van een business center. Kaapverdië heeft immers een interessant belastingregime. Ook dat mogen we niet uit het oog verliezen …”

Meer info: www.serena-bay.com