Wil je er even tussenuit en genieten van een ervaring die blijft hangen? Een totale beleving waarin gastronomie, design en een comfortabele overnachting samenkomen? Van intieme fine dining tot creatieve keukens met karakter: chefs binnen de hotelmuren tonen steeds meer ambitie. Dat bewijzen ook drie bijzondere adressen van WestCord Hotels. Van het panoramisch uitzicht van het met een Bib Gourmand bekroonde Restaurant élevé in Leeuwarden, de intieme en creatieve allure van het vooroorlogse Manhattan bij NY Basement in Hotel New York of de nostalgische charme van De Club Room aan boord van het legendarische ss Rotterdam. Hier versmelten smaak, stijl en beleving tot een onvergetelijk geheel.
Restaurant élevé – dineren in hoge sferen
Bij WestCord Hotel Leeuwarden is restaurant élevé een waar pronkstuk, wat recent opnieuw bevestigd is met een nieuwe Bib Gourmand-onderscheiding. Dankzij de unieke ligging op de elfde verdieping geniet je van een fenomenaal uitzicht over de stad, waardoor elk diner ook een visuele beleving is. In de grote open keuken werkt chef-kok Mike Kalkman samen met zijn keukencrew vol passie aan de mooiste creaties. De meest verfijnde gerechten worden op je bord getoverd, terwijl je uitkijkt over de prachtige skyline van Leeuwarden.
De uitgebreide kaart biedt dagverse vis, vleesspecialiteiten en klassieke gerechten, altijd bereid met de meest verse ingrediënten, die vaak lokaal verkregen zijn. Voor wie wil genieten met een hoofletter G, is er het speciale arrangement ‘Gastronomisch Genieten’. Het culinaire avontuur start hierbij al op de kamer met een amuse en een fles prosecco bij aankomst, gevolgd door een exquis 5-gangendiner in the sky, vooraleer je neerstrijkt voor een al even heerlijke nachtrust.



NY Basement – stoere culinaire hotspot aan de Maas
Als je in Rotterdam Hotel New York binnenstapt, voel je het meteen: de nostalgie ademt door elke hoek. Daal je de ‘stairway to history’ af, dan wacht het stijlvolle NY Basement. Een spannend contrast tussen grandeur en eenvoud, met een eigen ziel en karakter, maar ook de vertrouwde gastvrijheid van het hotel. Het restaurant is kleiner, exclusiever en intiemer dan dat op de begane grond.
Hier geniet je van spannende cocktails en smaakvolle creaties, geïnspireerd door het vooroorlogse Manhattan. Het interieur combineert stijlvolle ornamenten met kleurrijke patronen, waardoor een even hip als historisch geheel ontstaat. NY Basement is dé trendy hotspot in het souterrain van het iconische hotel aan de kop van de Wilhelminapier, waar geschiedenis en moderne flair samenkomen voor een onvergetelijke dinerervaring.



De Club Room – fine dining met een vleugje nostalgie
Oorspronkelijk deed De Club Room op het legendarische ss Rotterdam dienst als rookkamer voor passagiers uit de toeristenklasse. De grote haard met kunstvuur zorgde voor een huiselijke sfeer tijdens de overtocht van het voormalige cruiseschip. Later kreeg de ruimte een tweede leven als casino, en vandaag is ze omgetoverd tot een stijlvol restaurant met een eigentijdse toets en een elegante knipoog naar het bijzondere verleden.
Chef-kok Tony Strijk en zijn team nemen je mee op een culinaire reis vol vakmanschap, lokale ingrediënten en creativiteit. Je geniet er van verfijnde gerechten, seizoenssmaken en een ongedwongen sfeer. Kies voor een vier- of vijfgangendiner en laat je verrassen door de chef, of stel zelf je menu samen uit zorgvuldig bereide à-la-cartegerechten met ingrediënten van Nederlandse bodem. Bij elke gang selecteert de sommelier een perfecte passende wijn uit de Ocean Wine Bar, voor een ervaring die even smaakvol als memorabel is.
Laat je verrassen door de smaakvolle hoogtepunten van WestCord Hotels en geniet van een overnachting die lang bijblijft.







