Anubhuti: there is a story in every journey

Helga’s heerlijke ontdekkingen door jarenlang reizen, door in de Himalaya te hebben gewoond en het intense contact met de lokale bevolking vormen de ingrediënten van de voor jou, door haar, gecreëerde anubhuti-reizen. Helga bouwt zelf steeds verder aan een brug tussen verschillende culturen door haar betrokkenheid bij een regio in al zijn facetten en verscheidenheid. Haar filosofie is om haar gasten een echte ‘inside view’ aan te reiken en de authentieke ervaring te laten voelen door haar passie voor kunst, cultuur en het lokale te delen. Ze draagt het Oosten in haar hart en is een reischoreograaf ‘pur sang’. Voor haar is het creëren van een reis net als het maken van een choreografie waarbij elke stap deel is van het verhaal dat ze wil brengen.

In de anubhuti-studio worden door Helga en haar team unieke reizen ontworpen, uitgestippeld, geproefd, beleefd en gecultiveerd. Vervolgens worden de reizen met zorg geprogrammeerd & gevisualiseerd. anubhuti is een reisorganisatie die al ruim 10 jaar ‘bezielde’ reizen organiseert. De reisbenamingen alleen al, bijvoorbeeld “Karavanen met zijde en specerijen – Oezbekistan”, “Wake up your inner hippie – Rajastan” spreken tot de verbeelding. In het lijstje van bestemmingen staan ook bijvoorbeeld Mexico en Frankrijk, landen die je ook wel tegenkomt in het meer gangbare circuit van massatoerisme, maar anubhuti geeft er zijn eigen touch aan: “Mexico – In de voetstappen van Frieda Kahlo”, “Mindfulness in la douce France”… “De namen van onze reizen moeten voor mij al enigszins het gevoel weergeven”, legt Helga uit “maar natuurlijk kan je dit gevoel pas écht ervaren als je met ons reist…” vervolgt ze met de glimlach.

De storytellers van anubhuti

Verhalen hebben een verbazingwekkende, verenigende charme.
Zij geven je de kans je te verbinden met de personages en dompelen je onder in de gecreëerde sfeer. Onze gidsen zijn vertellers in hart en nieren en nemen je mee naar verrassende plekjes en gebeurtenissen. Hun passie voor de lokale cultuur en hun gedrevenheid om van je reis een droomreis te maken, maakt onze storytellers zo bijzonder en dat je op hen kan rekenen als op een vriend(in). Hun voortdurende zoektocht naar unieke plekjes met een bijzonder verhaal, plaatsen die passen in het verhaal dat anubhuti wil brengen. De storytellers die meereizen zijn wel uitgekozen en 100% specialist van die regio. Op die manier kunnen zij écht een meerwaarde betekenen.

Inspirerende reizen

Anubhuti-reizen bieden je een unieke kijk op het land dat je bezoekt. We gaan echt lokaal en ontdekken eeuwenoude tradities die in schril contrast staan met hedendaagse belevingen.

We reizen traag, zodat er ruimte is voor fascinatie, ontmoetingen en je kan genieten van onverwachte, onvergetelijke momenten die je raken en mee naar huis neemt. Het is de bedoeling te reizen doorheen een inspirerende omgeving om een verbinding tot stand te brengen tussen een andere cultuur en jezelf. Wij willen mensen graag plaatsen tonen waar ze anders niet zouden komen, maar ons doel bestaat er niet in zoveel mogelijk te zien op een zo kort mogelijke tijd. De reizen zijn gericht op het adagium ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’. We zeilen mee op de flow en ontdekken. De periode, de tijd, de keuze van het programma, de maaltijden, alles is mooi samengeweven, zodat je deze intense reis op een comfortabele manier maakt. Je kan onze reizen maken in groep of individueel met je eigen groepje vrienden op data naar keuze.

Anubhuti for women
Anubhuti for women, inleefreizen voor vrouwen, gegroeid vanuit een passie voor authentieke beleving, richt zich tot vrouwen die de wereld willen zien, horen, ruiken en voelen in het gezelschap van andere vrouwen. anubhuti for women bereist onbegane paden, denkt ‘out of the box’, is best eigenzinnig én origineel. Bij anubhuti for women houden we van kwaliteit en lekker eten en zoeken we steeds de mooiste locaties op. We logeren in met zorg uitgekozen, behaaglijke logies passend bij het verhaal, de sfeer en de schoonheid van het land: een klooster, een woonboot, een koloniaal huis of een majestueus paleis worden onze thuis voor één nacht. anubhuti for women combineert kunst en cultuur met het authentieke, ambachtelijke leven. Tijdens onze reizen voelen we ons op ons gemak in elke situatie. Nu eens eten we chic in ‘the place to be’, dan weer schuiven we aan tafel bij een gastgezin.
anubhuti for women is ook nobel en zoekt op elke reis een manier om iets duurzaams terug te geven aan het land waar we verblijven. Wij presenteren inleefreizen die impact hebben en blijven nazinderen.

Het idee om alleen met vrouwen te reizen, groeide door jarenlang zelf met eigen vriendinnen te reizen. Reizen met vrouwen opent deuren die anders gesloten blijven en je kan ook andere accenten leggen. De dynamiek in de groep is toch wel anders. Een onderonsje met Iraanse vrouwen, een ontmoeting met Mexicaanse vrouwelijke ambachtslui of een verblijf in een ayurvedisch oord, doe je nu eenmaal makkelijker in het exclusief gezelschap van vrouwen. Het anubhuti-team is samengesteld uit een verzameling toegewijde reislustigen, elk uniek met hun eigen, bijzondere talenten. We nemen je mee op reis in hoofd, hart en werkelijkheid. Reizen onder ladies is gewoon supertof.

En dames houden meestal van shoppen, nietwaar…

anubhuti Shop
In de webshop biedt anubhuti lokale producten aan die een reisverhaal vertellen. Mooie producten creëren en samenbrengen met een mix van hedendaagse gevoeligheden en eeuwenoude tradities van uitmuntendheid is onze drijfveer.

Helga, de drijvende kracht achter anubhuti vertelt rustig, maar begeesterend en duidelijk vol passie het verhaal van anubhuti. Ze is een hartelijk iemand aan wiens lippen je uren kan blijven hangen om die vele aparte en markante reisverhalen te horen. Met passie voor het authentieke en uit liefde voor het beleven, inleven en het delen hiervan, creëert Helga een bijzondere collectie anubhuti-reizen. Met haar visie ‘Elke reis is opgebouwd rond een verhaal’ neemt ze je mee naar de juiste plek op het juiste moment. Toegewijd weeft ze haar artistieke queeste doorheen elke reis. Helga is niet alleen de creatieve founder van deze ingenieuze reisformule, maar ook een ware reischoreograaf.

Jaarlijks is er het anubhutiCafé, een gezellige plek van ontmoeting, waar mensen hun medereizigers terugzien en waar ze inspiratie komen opdoen voor hun volgende reis. Mond-tot-mondreclame is dan ook -logisch eigenlijk- de beste reclame voor anubhuti. De meeste klanten hebben gemiddeld een negental maanden vooraf een idee over wat ze willen doen. Je hoeft niet noodzakelijk avontuurlijk te zijn om met anubhuti te reizen, maar het hangt uiteraard wel een beetje af van de bestemming. “In de Himalaya maken we enkele trektochten en we logeren twee nachten in een tent omdat we daar in een out-of-the-world situatie zitten waar het zo adembenemend mooi is om te vertoeven, dat je dit op die manier moét beleven. Er is daar geen hotel naar onze norm, want verder logeren we heel comfortabel, eerder boetiekhotels. Er gaat ook veel aandacht naar het culinaire, vaak de rode draad in een reisverhaal, om een land te doorkruisen”, vertelt Helga bevlogen.

Zin gekregen om met anubhuti te reizen?
Onze reizen staan allemaal klaar en op punt. Ontdek het aanbod van Armenië naar Georgië, over Oman tot Nepal… Wij leveren kwaliteit zonder compromis op een duurzame manier.
Uw veiligheid en gezondheid zijn voor ons prioritair. We houden een vinger aan de pols in de landen waar we actief zijn. Je kan inschrijven op een groepsreis of één van onze reizen op jouw maat beleven met je eigen groepje. We hebben soepele boekingsvoorwaarden uitgewerkt. Als erkende reisorganisatie zijn onze reizen gedekt door het Garantiefonds Reizen. Zo besluit Helga.

Anubhuti gaat voor beleving en streeft naar onderdompeling in het lokale leven en de plaatselijke cultuur, met een storyteller aan boord die je ter plaatse écht mee op pad neemt. anubhuti heeft oog voor de schoonheid van de bevolking, de cultuur en de natuur. Kortom, anubhuti rijgt voortdurend onvergetelijke reismomenten aan elkaar dankzij inspirerende ervaringen en ontmoetingen.


There is indeed a story in every journey bij anubhuti.

Anubhuti heeft een prachtige website waar je sowieso al heel wat inspiratie en inzichten kan vinden…
Alle info: www.anubhuti.be & inspiration@anubhuti.be

Tekst: Ella Scheers
Foto’s: anubhuti