Abama Gallery, hedendaagse kunst en jong lokaal talent

Abama resort wil zijn gasten en eigenaars continu blijven verrassen en inspireren. Daarom lanceert het luxueuze resort dit jaar een nieuw uniek concept, Abama Gallery. Dit wordt een creatieve ontmoetingsplaats voor kunstenaars en kunstliefhebbers waar kunst en creativiteit centraal staan. In Plaza Abama, een sublieme ruimte speciaal ontworpen door Abama om kunst naadloos te integreren in het resort, zullen in de toekomst lokale Canarische kunstenaars maar ook gerenommeerde nationale en internationale kunstenaars hun unieke werken tentoonstellen. Dankzij deze samenwerking kunnen eigenaars van een tweede verblijf in Abama Luxury Residences op Tenerife en gasten van de Abama hotels bijzondere kunstwerken ontdekken. Dit valt samen met de nieuwste trend waarbij potentiële kopers op zoek gaan naar luxe woningen met exclusieve kunstwerken, een interessante investering.

ABAMA GALLERY by MERKARTE
Het startschot wordt gegeven met de ABAMA GALLERY by MERKARTE, de allereerste tentoonstelling die van start ging op 4 oktober. Deze nauwe samenwerking tussen de regering van Tenerife en Abama resort, heeft als doel de jonge creatieve kunstenaars van het eiland te promoten. Het is een toewijding aan kwaliteit, stijl en culturele duurzaamheid, die het werk van opkomende lokale kunstenaars aan de Abama community van tweede verblijven eigenaars en gasten wil brengen.

Deze tweejarige overeenkomst omvat zes verschillende edities, waarbij elke vier maanden andere kunstenaars aan bod komen. Naast de tentoonstelling worden er ook interactieve workshops georganiseerd met keramiek, traditioneel aardewerk, collage, olie portretten, aquarel… De gasten en tweede verblijven eigenaars van Abama resort kunnen deelnemen aan de drie uur durende workshops in intieme groepjes van 10 personen onder het kunstzinnige oog van de kunstenaars. Een ongeziene opportuniteit voor de Abama community om de creativiteit te stimuleren, bijleren over de hedendaagse kunsttrends en een wederzijdse verrijking tussen de gasten, eigenaars en de jonge kunstenaars.

​MERKARTE is een educatief, artistiek en sociaal programma georganiseerd door de regering van Tenerife met als doel de jonge kunstenaars van het eiland bekend te maken, te versterken en tenslotte hun professionalisering en integratie op de arbeidsmarkt te bevorderen. Voor hen biedt MERKARTE een programma van opleidingsactiviteiten, tentoonstellingen en ondersteuning op het gebied van sociaal werk.

​Kunst en luxueuze tweede verblijven
Een andere opvallende trend is de link tussen kunst en luxueuze tweede verblijven. Uit diverse Spaanse onderzoeken blijkt dat wie op zoek is naar een luxueuze tweede verblijf, meer aandachtig is voor woningen met exclusieve kunstwerken reeds geïntegreerd. Unieke kunstwerken blijven hun waarde behouden met de jaren, waardoor kunst en design een toegevoegde waarde zijn bij de verkoop van luxewoningen. Het is een groeiende investering voor kopers van tweede verblijven waarop ook Abama inspeelt. Met Abama Gallery brengt Abama de gasten, potentiële kopers en eigenaars rechtstreeks in contact met uitzonderlijke kunstwerken.

Abama Luxury Residences beschikt over twee luxueuze tweede verblijven projecten. Enerzijds de Las Villas del Tenis, moderne villa’s met drie slaapkamers waarvan de inrichting volledig af te stemmen is op de wensen van de kopers. Anderzijds zijn er de comfortabele en ruime appartementen Los Jardines de Abama met hun drie slaapkamers, ook een geschikt tweede verblijf voor gezinnen. Eigenaars of gasten met een passie voor kunst, kunnen zich tijdens hun verblijf volledig onderdompelen in de wereld van kunst.

De jonge artiesten
De deelnemende kunstenaars van de eerste tentoonstelling zijn bekend. Het belooft een opmerkelijke eerste editie te worden met jong talent in diverse domeinen: schilderijen, illustraties, beeldhouwwerken, fotografie, keramiek,… . Hierbij een kleine preview:

Sofia de Tomas Ascanio
​Ze is een kunstenaar die altijd midden in de natuur heeft geleefd. Vanwege haar liefde voor surfen brengt ze veel tijd door in de zee, waardoor ze de karakteristieke natuur van de eilanden in haar werk verwerkt. Haar artistieke werk richt zich op de weergave van water, de dynamiek ervan en hoe de ondergedompelde lichamen zich vormen naar deze vloeibare compositie, waardoor een dans van bewegingen en kleuren ontstaat die typerend is voor de zee.

Rima CipylteIn
​In haar schilderijen en illustraties werkt ze voornamelijk met de menselijke figuur, verborgen symboliek, het uitdrukken van gevoelens door het gebruik van ruimte, kleuren en de houdingen van de personages, waarbij ze gebruik maakt van traditionele technieken, zoals olie- of acrylverf en ook digitale illustratie. De herkenbare thema’s in haar werk omvatten mengsels van culturele en traditionele symboliek met modernisme, popcultuur, mode en een zeker surrealisme en absurdisme.

Gloria Brito De Heer
​Ze is een beeldend kunstenaar van de Canarische Eilanden. Haar werk richt zich op de studie van het lichaam als expressiemiddel en emotioneel kanaal door middel van picturale technieken die voornamelijk gebruikt worden op papier en Oost-Indische inkt. De kunstenares wil vooral de complexiteit van het intieme benaderen.

Borgia Bangull
​De figuren en de vormen zijn een resultaat van zijn eigen verbeelding, gelinkt aan abstracte of droomachtige ideeën. Hij kiest twee manieren van actie en dimensionale representatie. De eerste is gebaseerd op een vervaging van de vorm, waarbij er een grotere neiging is om de oppervlakken, de lichten en de schaduwen te behandelen, die ons de realiteit van het object vertellen. In de tweede lijn zien we een concreter beeld dat betrekking heeft op figuren die op een bepaald moment in de geschiedenis zijn weergegeven, nu gemengd en opnieuw gedefinieerd, om een einde te bereiken dat afwijkt van de ideeën waarop ze zijn gebaseerd. De droomachtige visie van deze stukken stralen hun eigen sentimentele nuances uit.