Fiscaliteit in vertrouwen bij Multum Accountants

“Elke onderneming heeft een alerte accountant nodig”

Van klassieke of digitale boekhouding en belastingaangifte tot fiscaliteit: het gerenommeerde accountantskantoor Multum Accountants biedt voor elke ondernemer van klein tot groot een brede waaier aan diensten. Ook voor onder meer successieplanning, advies bij de aankoop van een tweede verblijf, begeleiding bij een start-up of het overdragen van uw onderneming bent u bij het ervaren team uit Wetteren aan het juiste adres.

De start

Naast een uitgesproken persoonlijke aanpak van alle fiscale en boekhoudkundige zaken kan de klant bij Multum Accountants rekenen op een brede expertise en ruime ervaring. “Het kantoor, dat vandaag in een modern pand in Wetteren is gevestigd, bestaat al sinds eind jaren 80”, vertelt zaakvoerder Danny De Winter die het bedrijf, dat toen onder de naam Fiduro door Marc Roels werd opgericht, samen met Luc Criel heeft verdergezet. “We zijn het kantoor destijds gestart in Kalken, maar wisten al snel stappen vooruit te zetten. Ondertussen zijn we uitgegroeid tot een team van 35 mensen die elk op hun vakgebied kunnen bogen op ervaring en knowhow. Tot in 2016 zijn we in Kalken gebleven, daarna zijn we verhuisd naar de huidige locatie in Wetteren waar we zelf een eigentijds pand hebben laten bouwen. De verhuis bracht ook een naamswijziging met zich mee. Fiduro werd Multum waarbij ‘multum’ staat voor het brede aanbod waar onze klanten kunnen op rekenen. Wij zijn vandaag een solide vennootschap met vier vennoten: An Verkest, Mieke De Waele en mezelf als gecertificeerd fiscaal accountant, en Marc De Cock als erebedrijfsrevisor / fiscaal accountant.

Uiteenlopende sectoren

Multum Accountants kan rekenen op een ruime klantenportefeuille, maar wijst er met klem op dat het familiale karakter van de vennootschap zorgvuldig bewaard blijft. “We behoren niet tot de zogenaamde ‘Big 4’, maar bieden exact dezelfde diensten als de grote jongens, en dat voor een gevarieerd cliënteel van eenmanszaken over KMO’s tot en met zeer grote ondernemingen in de meest uiteenlopende sectoren. Wij maken er een erezaak van om iedereen te bedienen, we geven elke ondernemer de kans om klant te worden bij ons. Multum verzorgt voor hen alle fiscale, boekhoudingkundige en vennootschapsrechtelijke verplichtingen. Daarnaast zijn we ook een one-stop shop voor alle uitdagingen waarmee elke ondernemer geconfronteerd wordt, waaronder dus ook de regeling van familiale opvolging of successieplanning.”

Eén aanspreekpunt

Dat de klant bij Multum geen nummer is, staat buiten kijf. “Elke onderneming heeft bij ons een dossierverantwoordelijke of beheerder zodat er altijd maar één vast aanspreekpunt is en de mensen precies weten bij wie ze in het volste vertrouwen terechtkunnen voor hun zaken. We houden onze klantencontacten doelbewust laagdrempelig en hanteren een grote flexibiliteit zodat ook dringende zaken snel en vlot kunnen worden afgehandeld. Mensen kunnen zowel de boekhouding persoonlijk bij ons binnenbrengen als rekenen op onze medewerkers die ter plaatse gaan om de klanten thuis binnen hun eigen boekhoudsysteem of fiscaal pakket van dienst te zijn. Ook alle andere zaken op financieel of fiscaal gebied worden binnen deze vertrouwensrelatie discreet behandeld. We bekijken proactief wat mogelijk is binnen de krijtlijnen van de wetgeving, zowel voor mensen in bijberoep over KMO’s tot en met de grootste spelers die pakweg 20 bedrijven tellen. Voor mij staat één ding als een paal boven water: ‘Elke onderneming heeft een alerte accountant nodig’.” 

Digitalisering

Meer dan 30 gespecialiseerde medewerkers staan samen met de vier vennoten klaar om de klant professioneel advies op maat te geven. “Veel van onze medewerkers hebben een lange staat van dienst”, voegt An Verkest daaraan toe. “Dat laat hen toe de vertrouwenspersoon bij uitstek te zijn in alles wat belangrijk is voor de zelfstandige of onderneming waar zij binnen het kantoor de verantwoordelijkheid voor hebben gekregen. We groeien flexibel mee met de fiscale noden van de hedendaagse ondernemingen én houden de vinger aan de pols om mee te zijn met de veranderende technologie. Wij hebben bijvoorbeeld van digitalisering een speerpunt gemaakt. En dat mag je echt zeer breed zien. Digitalisering is beschikbaar voor elke klant met keuze uit diverse digitale pakketten. Afhankelijk van de gewenste manier van documenten aanleveren, stellen wij verschillende oplossingen voor. Dat kan 100% digitaal, maar de klant kan ook opteren voor een combinatie van digitaal boekhouden en bepaalde documenten persoonlijk binnenbrengen of wij kunnen desgewenst ook zelf manueel bijvoegen. Dankzij de mogelijkheid tot digitaal werken kunnen de ondernemingen hun boekhouding altijd opvolgen. Waar zij zich ook bevinden, als ze dat wensen kunnen ze alles onmiddellijk online raadplegen. Persoonlijk contact is belangrijk, maar we begrijpen dat het in de huidige tijd met afstand houden en dergelijke niet bepaald evident is. Daarom zetten we ook in op communicatie via digitale kanalen zoals Teams zodat de klant steeds accuraat kan worden geholpen.”     

Kennisnetwerk

Het team van Multum handelt niet alleen de klassieke fiscale verplichtingen af, maar legt alert de uitdagingen én financiële kansen voor elke klant vast. “Zaakvoerders hebben geen tijd om elke fiscale, boekhoudkundige en juridische wijziging zelf op te volgen”, gaat Danny De Winter verder. “Onze specialisten informeren daarom de klant persoonlijk én proactief over alles wat belangrijk is voor zijn of haar onderneming. Hoe optimaliseert men de jaarrekening? Welke investeringen zijn fiscaal het meest interessant? Waar vindt men een geschikt sociaal secretariaat in het buitenland? Multum staat de klanten bij in al hun plannen en projecten. Wij formuleren het beste advies voor elke zelfstandige of onderneming. Van de kleinste tot de grootste, iedereen krijgt onverdeeld de volle aandacht van onze mensen. Zijn er bepaalde zaken die niet meteen tot ons vakgebied behoren, dan doen we een beroep op een uitgebreid netwerk van andere kennisspecialisten, zoals bedrijfsrevisoren, advocaten, notarissen en bankiers. Zo kunnen ondernemers op hun beide oren slapen en al hun energie stoppen in wat het allerbelangrijkste is: het runnen van hun zaak.”

Vastgoed en fiscaliteit

Een mooi voorbeeld van het ‘brede kennisspectrum’ is de link tussen vastgoed en fiscaliteit. “Voor veel van onze klanten is dat een belangrijk aandachtspunt. Daarom delen wij graag onze expertise en geven gefundeerde informatie die we overigens ook via verschillende kanalen met de ‘gewone burger’ delen. Wij staan met onze beide voeten in de fiscale realiteit en willen die kennis overbrengen naar een brede waaier van geïnteresseerde lezers. Aan de talrijke reacties merken we dat onze inspanningen geapprecieerd worden, we krijgen daar immers veel return op. En dat is ook logisch want bijna iedereen wordt in zijn of haar leven geconfronteerd met de fiscale gevolgen van vastgoed. Ook mensen die een tweede verblijf hebben of denken aan het verwerven daarvan, helpen we graag. Het is natuurlijk niet zo dat wij bij Multum zelf vastgoed te koop aanbieden. Onze taak focust zich op begeleiding op financieel-fiscaal gebied, dat is immers onze core business. Is iemand op zoek naar vastgoed, dan brengen we hem wel graag in contact met ons netwerk van experten. Ook het onderwerp ‘vennootschappen en vastgoed’ maakt onderdeel uit van ons palet. We bekijken de verschillende mogelijkheden en leggen in verstaanbare taal uit wat ondernemers kunnen doen om vastgoed aan te kopen.”

Ladies Cycling Team

Naast het professionele hebben de mensen achter Multum ook oog voor wat er buiten de fiscale realiteit in de wereld leeft. “Via een klant zijn we hoofdsponsor geworden van een dameswielerteam”, besluit An Verkest ons gesprek. “Multum Accountants Ladies Cycling Team is een UCI-team dat deelneemt aan de belangrijkste wielerwedstrijden op de weg waaronder de bekende klassiekers. Of ons dat klanten oplevert? Dat is niet het initiële doel, maar we willen zeker niet ontkennen dat een succesvolle wielerploeg ons als onderneming de nodige exposure geeft. Onlangs zijn we in Gent-Wevelgem vaak in beeld geweest en dat resulteerde toch in behoorlijk wat respons. We blijven dus met ons kantoor letterlijk en figuurlijk in beeld. Net zoals al onze klanten steevast bij ons in beeld blijven.”

Meer info:
Multum Accountants BV
Brusselsesteenweg 415
9230 Wetteren
info@multum.be
www.multum.be