Elektrische voertuigen de toekomst en hoe kan brandpreventie hierop van toepassing zijn

Vooruitgang in mobiliteit in combinatie met zorgen voor ons milieu hebben geleid tot een snelle ontwikkeling van elektrische voertuigen(EV’s). Dit betekent een stijging van het aantal laadstations, dit zowel in privé,op de werkvloer alsook in de publieke ruimtes.

De toevoeging van het aantal laadstations brengt echter ook een brandrisico met zich mee, of het nu gaat om uw electrische step, fiets en/of vertrouwde vierwieler gaat, we kunnen er niet omheen. De transformatie is begonnen en er is geen ontkomen meer aan.

Zoals alle elektrische apparaten die veel stroom leveren, warmen de elementen in een laadstation gemakkelijk op. In feite worden zowel de terminal als de accu’s van elektrische voertuigen warm tijdens het opladen, wat een potentieel brandrisico vormt.

Om dit brandrisico een halt toe te roepen heeft Securityland Prosecurity in samenwerking met Hikvision en Ksenia Security een geintegreerde oplossing uitgewerkt.

Dankzij de thermische sensoren in de geselecteerde bewakingscamera’s kunnen we abnormale temperatuurmetingen detecteren en een waarschuwing geven als deze boven een vooraf ingesteld niveau komen. Dit betekent dat als er zich warmte opbouwt in een laadstation of EV, dit kan worden gesignaleerd en actie kan worden ondernomen voordat er zelfs maar brand ontstaat.

Naast het bewaken van elektrische voertuigen kunnen deze warmtebeeld camera’s ook gebruikt worden om het pand of terrein te bewaken zodat er een unieke combinatie ontstaat tussen brandpreventie en inbraakdetectie.

Bent u op zoek naar een hedendaagse beveiligingsoplossing voor uw woning of bedrijf? Aarzel niet om ons te contacteren.

www.prosecurity.be