Exclusief had een boeiend gesprek met Jean Martin Vandenhoeck en An Robyns  van Tenerife Online.be

Waarom kiezen voor Tenerife?

Omdat Tenerife het eiland van de eeuwige lente is. Het klimaat is hier altijd perfect. Dat maakt Tenerife ook ideaal voor investeerders die een heel jaar door willen verhuren. En je hebt hier echt alles, van traditionele dorpjes over bruisende vakantieoorden tot een culturele topper als Santa Cruz. Er zijn adembenemende vulkanische landschappen, prachtige stukken bos, idyllische stranden…

Wij doen ook projectontwikkeling, en onze prognose voor de komende jaren is dat Tenerife nog meer the place to be gaat worden. Kijk eens wat er in Europese vakantieoorden gebeurd is deze zomer: extreme hitte, stormen, hagelbollen, overstromingen… Op Tenerife merk je daar niks van. Helaas is de opwarming van de aarde een feit, maar Tenerife blijft daarvan gespaard door het verkoelend effect van de Atlantische oceaan. Daarom noemen wij het ook de Caraïben van Europa.

Hoe maken jullie dan het verschil, als Tenerife zoveel succes heeft?

Ik heb jarenlang gewerkt voor de Belgische Ambassade in Madrid, en toen heb ik niet alleen de Spaanse wetgeving maar ook wel de typische Spaanse gewoonten leren kennen. Voor we dan in 2010 de stap zetten om hier actief te worden, hebben we twee jaar lang de Spaanse en Canarische immomarkt bestudeerd en ons afgevraagd hoe we het verschil kunnen maken. Het overgrote deel van ons cliënteel bestaat uit Belgen. We kennen de typische wensen en voorkeuren van de Belgen, we kennen hun bezorgdheden, én we kennen zowel de Spaanse als Belgische wetgeving. Want vaak moet je met beide rekening houden.

Maar door onze uitgebreide talenkennis hebben we ook een internationaal publiek. Wat het natuurlijk allemaal heel boeiend maakt.   

En een tweede verschil is dat we met Tenerife Online alles voor onze klanten regelen van A tot Z. De zoektocht naar een woning, de hele administratie, tot bij de notaris. Zelfs na de aankoop blijven wij  de volgende jaren de koper begeleiden, bijvoorbeeld bij de jaarlijkse Spaanse taks aangifte. Trouwens, ook na aankoop speelt de Belgische wetgeving vaak een rol, zoals bij vruchtgebruik, giften, vennootschapsrecht… Of bij een erfenis, waar zowel de Belgische als Spaanse wetgeving meespelen. Ook daarover kunnen we onze klanten adviseren.

We worden ook steeds vaker gecontacteerd door mensen die naar Tenerife willen emigreren. Buiten hun aankoop  helpen we hen van begin tot eind met de emigratie. En dat zijn niet alleen gepensioneerden. Dit jaar zien wij een opmerkelijke stijging van dertigers en veertigers die hier een nieuw leven beginnen. Een Belgisch koppel zei ons onlangs nog: “Jean Martin en An, als jullie hier niet waren, dan waren wij nooit geëmigreerd naar Tenerife”. De rode draad doorheen ons verhaal is vertrouwen. Wij helpen de Belgen hier om van Tenerife een tweede thuis te maken. Wij denken en werken op lange termijn.

Momenteel zijn we bezig met de voorbereiding van een groot exclusief nieuwbouwproject. Als ik een tipje van de sluier mag lichten: het ligt op één van de mooiste locaties van Zuid-Tenerife, en het is volledig uitgewerkt naar de smaak van de Belgische klant. Geïnteresseerden mogen altijd een mailtje sturen. 😉 Wat wij hier kunnen doen voor onze klanten, is ook gewoon supermotiverend voor ons. Je helpt echt mensen om hun droom waar te maken. In onze ijskast op kantoor liggen altijd Belgische pralines van klanten die ons komen bedanken. Leuk toch?  

Welke ondersteuning biedt Tenerife Online dan concreet?  

Wij hebben een zeer brede juridische basis opgebouwd. Wie op Spaans grondgebied wil investeren, vastgoed wil kopen, die komt bij een makelaar terecht en helaas zijn er nog heel wat niet-erkende makelaars in Tenerife. De aankoop gebeurt ook anders dan in België. In België checkt de notaris alles. Hier in Tenerife zijn ook een advocaat betrokken en een gestoría, een servicebedrijf. Een koper moet dus al die verschillende personen en fases kunnen inschatten. Je moet ook een NIE, een Spaans registratienummer, verkrijgen en een Spaanse rekening openen. Bij ons hoeft de klant niets van die paperassen op zich te nemen. Wij nemen alles over. En met “alles” bedoelen we echt het totaalpakket. Wij vullen zelfs jaarlijks de belastingaangifte in voor je eigendom. Wij volgen het emigratieproces op. Wij doen ook vermogensbeheer en wederverkoop. Enfin, wij kunnen nog een tijdje doorgaan zo.

Waarom vinden jullie die persoonlijke aanpak zo belangrijk? 

“Omdat wij echte familiemensen zijn, denk ik”, antwoordt Jean Martin met de glimlach. “Wij zijn een Belgisch familiebedrijf, samen met dochter Steffi en schoonzoon Bart. Onze jongste dochter Charlotte is haar laatste jaar economische wetenschappen aan de Spaanse unief aan het afronden, en ook zij komt volgend jaar Tenerife Online versterken. En onze onvermoeibare all round medewerkster Dawn is intussen ook zo goed als familie…

Samen met dit team maken we de Belgen gelukkig in Tenerife.  Dat is onze drijfveer!
Zodra je ons kantoor binnenkomt, worden wij je tweede thuis hier in Tenerife.

www.tenerifeonline.be

Tekst: Ella Scheers
Foto’s: Tenerife Online