A Luxury Baby Dream never fades

Wie op zoek is naar een exclusieve babykamer, is bij Luxury Baby in Knokke aan het juiste adres. Met een brede selectie van de mooiste en meest hoogwaardige stoffen en babymeubels creëren Imka en haar man Jo een magische plek waar kinderdromen uitkomen. Van op maat gemaakte baby- en kinderkamer over luxe beddengoed tot accessoires, de klant kan er rekenen op de ruimste keuze.

Gepersonaliseerde collecties

De collectie van Atelier Luxury Baby & Child streeft ernaar een omgeving te creëren die overladen wordt door liefdevolle en gepassioneerde luxeproducten die gezinnen jarenlang zullen koesteren. Jo en Imka Van de Woestyne kunnen bogen op een jarenlange ervaring om toekomstige ouders te verrassen en de komst van hun pasgeborenen op elegante wijze te vieren met prachtige en gastvrije luxueuze babycollecties. In de afgelopen jaren heeft Atelier Luxury Baby & Child gepersonaliseerde collecties gemaakt voor beroemdheden over de hele wereld, van Europa tot de V.A.E. en U.S.A.

Het verhaal van Imka en Jo

Vol passie en toegewijde liefde voor hun kinderen hebben Imka en Jo in 2016 in Knokke Atelier Luxury Baby & Child opgericht. “Jo baatte sinds 1991 een Luxe Boutique uit op de zeedijk in Knokke waar luxecollecties van Italiaanse en Franse modehuizen voor dames en heren werden verkocht”, vertelt Imka. “Jo was de tweede generatie, zijn moeder startte de zaak immers op in 1967, het geboortejaar van Jo. Ik vervoegde hem in 2006 om samen het familiebedrijf verder uit te bouwen. Jo was altijd al gepassioneerd door maatwerk en verkocht in de zaak steeds meer exclusieve pakken op maat gemaakt. De klanten kwamen toen al speciaal op afspraak om deze pakken door Jo te laten ontwerpen. Van meet af aan waren oog voor detail in de afwerkingsgraad én luxueuze kwaliteitsstoffen van het grootste belang voor ons. Het duurde niet lang vooraleer ook ikzelf de smaak te pakken kreeg en startte met het creëren van exclusieve avondjurken. In 2007 werd onze eerste zoon Beau geboren. Op onze zoektocht naar exclusieve babykamers/bekleding en uitzet konden we echter onze gading niet vinden. Toen al borrelde het idee om ooit een eigen collectie voor baby’s te ontwerpen, exclusiever en luxueuzer dan de doorsnee collecties. Al in 2007 maakte ik aantekeningen en ontwerpen hoe ik het concept zag, maar de uitbating van de Luxe Boutique was toen te intens om dit er toen nog bij te nemen. Bij de geboorte van ons tweede kindje, dochter Grace, in 2014 werden de plannen weer opgerakeld. Door het overaanbod van modewinkels en de opkomst van de online verkopen hebben we in 2016 besloten om de bladzijde om te draaien. De winkels op de zeedijk werden verkocht en ik nam mijn intrede in een nieuw pand in de Dumortierlaan 111 te Knokke.”

Schot in de roos

Vol passie en met een onbegrensde liefde voor het vak startte Imka er haar eerste exclusieve Luxury Baby Knokke. Het aanbod bestaat uit luxueuze en unieke meubels, bekleding, accessoires en kinderkoetsen. Al snel bleek haar concept een schot in de roos en kwamen high-end klanten, celebs en de meest bekende voetballers vanuit de hele wereld om de exclusieve ontwerpen aan te kopen. Het klantenbestand strekte zich uit van de Benelux over het VK en Monaco tot in de USA en de Verenigde Arabische Emiraten. “Ook worden wij regelmatig gecontacteerd door interieurarchitecten om voor hun klant de baby -en kinderkamer te ontwerpen”, gaat Imka verder. “Aanvankelijk werden vaste collecties ontworpen maar dat concept groeide al snel uit tot het samen met de klant kiezen van stoffen en afwerkingen zoals paspels en borduringen. Wij bieden dus een ‘baby couture’ lijn, en dat allemaal 100% custom made. Het concept Luxury Baby is een totaalconcept, volledig op maat van de klant, en bestaat uit het ontwerpen en vervaardigen van de bekledingen tot de volledige aankleding van de babykamer met veel oog voor detail. Het is onze ambitie om de klanten uniek, op maat gemaakt en hoogwaardig kinderbedlinnen aan te bieden. Jaarlijks gaan we op zoek naar nieuwe, exclusieve stoffen op internationale stoffenbeurzen zoals de befaamde “Première Vision Paris” waar één seizoen op voorhand de nieuwste stoffen worden voorgesteld. Ook de koetsen kunnen gestyled worden naar wens van de klant. Alles wordt bij ons in eigen atelier met liefde vervaardigd van grondstof tot afgewerkt product. Zodra we stoffenrollen hebben ontvangen van onze specifiek gekozen partners, snijden en naaien we de stof volgens de gewenste specificaties.”

Exclusieve collecties

Momenteel zijn er een vijftiental verschillende thema’s beschikbaar. “Dat zijn zowel tijdloze als heel uitgesproken thema’,s rekening houdend met een waaier van lichte kleuren. Elk thema krijgt zijn eigen naam die verwijst naar de gebruikte stoffen, bijvoorbeeld geborduurde kant in het thema Monaco Lace, witte bloemetjes verwerkt in voile bij Venice Flower of wit met donkerblauw bij Blue Riva. Met Luxury Baby willen wij een echte trendsetter zijn en voor pure elegantie in elke unieke creatie gaan. Klanten zijn trouwens steeds welkom om hun authentieke wieg volledig te laten bekleden.”

Er wordt bij Luxury Baby dag na dag volop gewerkt aan de creatie van exclusieve aankledingen voor de babykamer. “In 2019 werd een nieuwe lijn gelanceerd: het ontwerp van exclusieve babypakjes en het ontwerpen van de aankleding voor de perfecte junior kamer. Het succes moedigde ons aan om op de ingeslagen weg verder te gaan. Onze exclusieve collecties zijn de perfecte finishing touch voor de baby -en kinderkamer.

Het ultieme pand

De winkel in Knokke werd de eerste Flag Ship Store van Luxury Baby. In 2019 werden enkele exclusieve verkooppunten bijgenomen in Nederland en het VK om klanten efficiënter te kunnen bedienen. Het is Imka’s ambitie om wereldwijd winkels te openen in eigen beheer. “Na 1 jaar intensief zoekwerk hebben we nu het ultieme pand gevonden in Antwerpen. De opening van deze tweede Flag Ship Store is voorzien in januari 2021. Wij willen jullie verwelkomen in onze magische reis naar de next chapter. We droomden ervan om het concept “Maison Luxury Baby” onder te brengen in een groot herenhuis waar we de klanten in een exclusieve en huiselijke sfeer kunnen verwelkomen. En dat is perfect gelukt. Het karaktervolle pand in art-deco stijl is gelegen op de Frankrijklei 105 te Antwerpen, beslaat 600m² in verschillende niveaus en is ook voorzien van privé parking. De opvallende eclectische herenwoning werd rond 1897 gebouwd in opdracht van Fréderic Speth naar het ontwerp van Michel De Braey. Terwijl de meeste 19de-eeuwse herenhuizen op de leien ontworpen zijn in een vrij gestandaardiseerde neoclassicistische bouwstijl, werd voor deze woning gekozen voor een rijk versierde eclectische stijl met neo-Italiaanse renaissance-elementen. Ons aanbod wordt steeds groter en wordt voortdurend aangevuld met nieuwe thema’s. In het nieuwe pand kunnen we nu nog meer voorstellen. Hier wordt ook ons tweede atelier ondergebracht waar ik de kans krijg om nog creatiever te werk kan gaan. Je zal er bovendien nog een grotere en exclusievere waaier vinden van meubels, kledij, koetsen en accessoires die een streling voor het oog zijn, zelfs voor de meest veeleisende klant. Welcome into the Fairy Tail of Luxury Baby … “