Vanhauwood: comfort en luxe op maat in totaalconcept

Een sfeervolle belevingstuin vraagt om een passend bijgebouw

Met een passend houten bijgebouw ziet een mooi aangelegde tuin er pas helemaal top uit. Maar welk bijgebouw past nu het best? Welke mogelijkheden zijn er allemaal? Hoe zit het met de afwerking? Wie kiest voor een houten bijgebouwen op maat bij Vanhauwood, hoeft zich daar allemaal geen zorgen over te maken. Het bedrijf uit Maldegem heeft als missie mensen te helpen bij hun keuze met een doordacht totaalconcept dat naadloos aansluit op de wensen van de klant.

Hoogwaardige bijgebouwen

Toen Mathias Vanhauwere van start ging met Vanhauwood lokte dat geen verwondering uit. Als van kindsbeen af was de zaakvoerder begeesterd door hout en houtconstructies. “Mijn passie voor hout en zijn oneindige mogelijkheden heb ik omgezet in een onderneming die hoogwaardige bijgebouwen ontwerpt, maakt en plaatst. Of het nu om een poolhouse in een landelijke sfeer dan wel om een strak, stijlvol modern bijgebouw in een hedendaags kader gaat, alles wordt van A tot Z met liefde gemaakt, volgens de regels van de kunst geplaatst én zorgvuldig afgewerkt. Wij ‘verkopen’ niet zomaar tuinhuizen of poolhouses, maar creëren sfeervolle omgevingen – wij noemen dat graag een ‘belevingstuin’ – waar de eigenaars in alle rust familie en vrienden kunnen ontvangen en uiteraard in de eerste plaats zelf van kunnen genieten.”

Van ontwerp tot afwerking

Het team van Vanhauwood begeleidt het project van A tot Z. “Van ontwerp tot opbouw en afwerking. Enkel op die manier kunnen wij de perfecte service leveren die we al van meet af aan voor ogen hadden. Met Vanhauwood maken wij exclusieve houten bijgebouwen op maat, je zal dus nergens anders exact hetzelfde creatie terugvinden. Bijgebouwen moeten rust en genegenheid uitstralen en mooi aansluiten op de sfeer van de tuin. Vandaar dat onze eerste ontmoeting met de klant van groot belang is. Tijdens het kennismakingsgesprek peilen we naar de verwachtingen van de opdrachtgever, we tonen verschillende mogelijkheden en laten de klant als het ware ‘voelen’ wat we allemaal kunnen doen. We bepalen het uitzicht van de constructie, maar ook de grootte en houden rekening met de gewenste functies. Wat heeft de klant nodig? Dat is dé vraag waar alles mee begint. Samen bepalen we ook de beste locatie voor het bijgebouw, waarbij altijd rekening wordt gehouden met zon-en-windrichting. Hoewel wij ons, gezien de topkwaliteit van onze realisaties, in een hoger prijssegment bewegen, toetsen we ook het budget af en wat binnen de krijtlijnen allemaal mogelijk is. En dat is heel veel, want Vanhauwood staat borg voor een breed programma aan stijlen. Wij kunnen heel variërend bouwen, maar altijd in functie van wat de klant voor ogen heeft.”

100% ontzorgen

Na het eerste uitgebreide gesprek maakt Vanhauwood een 3-D ontwerp van het concept. “Daarmee kunnen we al een goed beeld schetsen van het uiteindelijke resultaat. We nodigen de klant dan uit voor een tweede gesprek waar alles tot in detail wordt afgetoetst. In samenspraak met de klant worden al dan niet aanpassingen aangebracht en maken we geheel vrijblijvend een voorstel op. Na goedkeuring gaan we dan definitief aan de slag. De klant hoeft zelf niets te doen, wij ‘ontzorgen’ de opdrachtgever volledig en nemen alle stappen van het proces voor onze rekening. Ook naar vergunningen toe want voor veel bijgebouwen geldt immers een vergunningsplicht. Het gaat bij ons voor alle duidelijkheid over veel meer dan de constructie en plaatsing van het bijgebouw. Wij bieden zowel de grond- en funderingswerken als de metselwerken aan, evenals de binnenafwerking (sauna, toilet, bar, keuken, enz.). Met het oog op het realiseren van een totaalconcept werken we nauw samen met gedreven tuinarchitecten en, indien dat gewenst wordt, kunnen we ook beroep doen op ervaren zwembadbouwers. In het kader van ons streven naar de perfecte ontzorging gaan we geen enkele uitdaging uit de weg en creëren we een sfeervol tuinconcept met zwembad, poolhouse, terras, tuinontwerp, enzovoort. Op die manier komen we tot één vloeiend geheel en dat is precies wat de mensen van ons verwachten.”

Van landelijk tot modern

Zoals eerder aangegeven, ontwerpt Vanhauwood bijgebouwen in zeer variërende bouwstijlen. “Landelijke gebouwen in Franse eik vormen nog steeds een belangrijk aandeel van onze realisaties. Naast de architectuur kan de klant natuurlijk ook de afwerking kiezen zoals riet of Bourgondische pannen op het dak. Daarnaast zijn we ook sterk in het creëren van moderne projecten. Vandaag de dag maken we veel gebouwen in tropisch hardhout, maar ook in eik en voorgegrijsde houtsoorten. We merken vandaag een voorkeur voor de warme ‘Ibiza’-stijl met naturelle en aardse kleuren. Ook de stijlvolle afwerking met Mortex producten kan bij veel klanten de goedkeuring wegdragen.”

Extra leefruimte

Een hedendaags houten bijgebouw is veel meer dan het klassieke tuinhuis van weleer. “Je kunt het eerder beschouwen als een ‘extra leefruimte’ buiten de klassieke woning, een plek waar mensen graag hun vrije tijd doorbrengen. Mensen willen graag meer buiten leven en ook jonge kinderen en teenagers vinden een huis in de tuin tof om met vrienden af te spreken in een veilige omgeving. Voor de ouders is het dan weer een ideale gelegenheid om meer interactie te hebben met hun kinderen en hun leefwereld. Je kunt er perfect slaapgelegenheid creëren en een logeerpartijtje opzetten. Door de pandemie in de afgelopen twee jaar is het besef gekomen dat het ook thuis heel leuk kan zijn. Mits het goed georganiseerd is en de beleving top is, en precies daar zorgen wij voor.”  

100% ontspanning

Maar er is nog veel meer. “Meer en meer mensen gebruik het gebouw ook als tuinkantoor, maar het kan evengoed een plek zijn voor het uitoefenen van een hobby, bijvoorbeeld als schildersatelier of om glas te blazen. We maken er dan ook een doel van om de bewoonbare oppervlakte te optimaliseren. Je vindt er altijd de nodige privacy, weg van de prikkels die je binnenshuis moeilijk kan ontlopen. Mensen komen er vaak helemaal tot rust en linken het 100% aan ontspanning en een zalig vakantiegevoel. Een open haard of een gashaard? Allemaal perfect mogelijk, wij zetten immers hard in op maximaal comfort en luxe, op sfeer en beleving. En dat doen we altijd met een uniek project, uiteraard volledig op maat gemaakt. Voorbeelden bekijken? Inspiratie nodig? Iedereen is ook altijd welkom in ons showpark in Maldegem.”

Totaalservice

Naast poolhouses of hobbygebouwen kan de klant bij Vanhauwood ook terecht voor andere realisaties op maat. “We bouwen ook schuren en stallingen en ook voor een stijlvolle houten garage ben je bij ons aan het juiste adres. Ook voor die opdrachten kiezen we voor hoogwaardige materialen en dito afwerking. In combinatie met een mooi ontwerp is ook duurzaamheid een factor die we in elk project meenemen. Welk bijgebouw we ook ontwerpen, het moet oogstrelend zijn. Een maatwerk bijgebouw draagt ook bij aan het verhogen van de status van de woning, dat mogen we ook niet uit het oog verliezen. Met ons team realiseren we een vijftigtal projecten per jaar en doen dat overal waar de klant ons wil, ook in het buitenland. En we staan ook borg voor een onberispelijke dienst-na-verkoop. Ook na de oplevering blijven we immers ter beschikking. Mocht de klant ooit een probleem hebben, dan lossen we dat snel en adequaat op. Totaalservice dus, van A tot Z.”

Meer info: www.vanhauwood.be