Ostyn is puur Belgisch maatwerk

Ostyn – Home & Outdoor Extensions – is de nieuwe overkoepelende merknaam voor Veranclassic en Poolhouse Plaza. “Expand your freedom” zijn bij Ostyn geen loze woorden. Want wie graag extra vrijheid wil creëren aan of rond de woning met een design poolhouse, trendy tuinhuis, klassieke of moderne veranda, kan ongetwijfeld inspiratie vinden bij Ostyn. De familiezaak uit Dottenijs bij Moeskroen is gespecialiseerd in de productie, levering en plaatsing van gepersonaliseerde buitenconstructies en woonuitbreidingen. Ostyn helpt klanten van A tot Z bij de creatie en realisatie van hun droomproject. Met een poolhouse, tuinkamer of veranda op maat, geniet je nog meer van je vrijheid. Elk project is uniek en wordt bij Ostyn met passie gemaakt en gerealiseerd door vakmensen. Puur Belgisch maatwerk van topkwaliteit.

OSTYN – HOME & OUTDOOR EXTENSIONS

Ostyn is sinds begin 2023 de nieuwe overkoepelende merknaam van Veranclassic en Poolhouse Plaza. De kernactiviteiten van de familiezaak waren al een tijd geëvolueerd van het verkopen van klassieke veranda’s naar het ontwerpen en plaatsen van heuse design woonuitbreidingen. Thomas Ostyn, afgevaardigd bestuurder: “Onze merknamen dekten de lading helemaal niet meer. We hebben ons bedrijf duidelijk willen herpositioneren door te kiezen voor “Ostyn – Home & Outdoor Extensions”. We verkopen en plaatsen nu veel meer dan louter veranda’s en tuinhuisjes. We hebben namelijk een uitgebreid aanbod van buitenconstructies en woonuitbreidingen. De nieuwe naam geeft ons de nodige vrijheid om een breed gamma aan te bieden en de klant de grootste keuze te geven in materialen en op maat gemaakte constructies. Met de nieuwe overkoepelende naam “Ostyn” willen we eveneens het familiale karakter in de verf zetten, want de onderneming is een familiebedrijf, van vader op zoon. Eigenlijk kunnen we onze naamsverandering kort en bondig omschrijven: Everything stays the same, except the name.” Vader Yvan Ostyn is meer dan 30 jaar geleden gestart met de verkoop van houten veranda’s. Gaandeweg is de zaak fors uitgebreid en inmiddels ontwikkeld tot een bedrijf dat gespecialiseerd is in outdoorconstructies – inclusief poolhouses – in de brede zin van het woord. Zijn twee zonen, Thomas en Laurens zijn eveneens in de familiezaak gestapt. Thomas neemt de algemene leiding en de financiën op zich. Laurens is actief binnen de salesafdeling en wordt betrokken bij alle commerciële activiteiten.

DE AREND VAN OSTYN – EXPAND YOUR FREEDOM

Het centrale embleem van Ostyn is de arend. Thomas Ostyn: “De arend symboliseert het vrijheidsgevoel dat we onze klanten met hun droomproject willen bieden. Het gaat om de extra ruimtelijke vrijheid die onze realisaties creëren aan of rond de woning. De brede vleugelspanwijdte staat symbool voor het brede productgamma aan woon- en buitenuitbreidingen. Zijn karakterkop toont de uitstraling van onze realisaties en het scherp oog voor de topkwaliteit die wij aanbieden op het vlak van service en eindproduct.” De arend slaat zijn vleugels uit binnen een groot territorium rond de centrale vestiging in Dottenijs. Het werkingsgebied omvat zowel Wallonië, Noord-Frankrijk als Vlaanderen. Het zacht verenkleed van de sierlijke vogel verwijst naar het belang van service want Ostyn focust sterk op klantvriendelijkheid. Met de arend wil Ostyn een volledig nieuw tijdperk invliegen onder een ééngemaakt sterk merk: “United under one strong brand: Ostyn.”

VLAAMSE KLANTEN

De naam Ostyn is inmiddels goed gekend in Vlaanderen. Dit was niet altijd zo. In de beginjaren van het familiebedrijf kwamen de klanten vooral uit Wallonië en Noord-Frankrijk. Naarmate de ondernemingsactiviteiten van het plaatsen van veranda’s meer en meer verschoof naar het realiseren van moderne woonuitbreidingen, strakkere buitenconstructies en design poolhouses, zijn de zaken in het Vlaamstalige landsgedeelte zeer goed beginnen lopen. Thomas Ostyn: “We merken de laatste tijd dat de Vlamingen ons aanbod aan outdoorconstructies duidelijk hebben ontdekt. Onze showroom is relatief centraal gelegen voor klanten uit zowel Wallonië, Noord-Frankrijk als uit Vlaanderen. We zijn gesitueerd in de omgeving van Moeskroen, op een boogscheut van steden zoals Kortrijk, Oudenaarde, Ronse en Doornik.” Bij Ostyn zijn ze heel positief over de toekomst. Sinds de coronapandemie is men zich meer bewust geworden van het belang van de eigen woning en de tuin. Men is gaan investeren in woonuitbreidingen en cosy outdoorconstructies want mensen leven meer buiten en genieten van het zwembad of van een barbecue met vrienden en familie. Heel wat veranda’s en andere constructies uit de jaren negentig zijn aan renovatie toe omdat ze niet meer voldoen aan de huidige normen. Een veranda vandaag is niet meer te vergelijken met het exemplaar van pakweg tien jaar geleden. Het is nu een heuse aanbouw aan de woning geworden, met betonplaat, isolatie, sanitair, aangepaste lichtpunten en elektriciteit. De vraag in Vlaanderen naar nieuwe realisaties en renovaties zal de komende jaren ongetwijfeld nog stijgen. Ostyn is klaar om deze golf van opdrachten op te vangen. Dagelijks zijn er acht ploegen op de baan om de constructies van Ostyn bij klanten te plaatsen en af te werken. Ostyn is een gezonde onderneming met meer dan 70 professionele medewerkers die expert zijn in hun vak.

TUINCONSTRUCTIES EN BIJGEBOUWEN OP MAAT

Ben je op zoek naar een tuinconstructie, poolhouse of woonuitbreiding? Ostyn maakt voor jou een gepersonaliseerd ontwerp op maat, volledig naar je wensen, met een 3D-simuatie en een gratis prijsbestek. Qua type constructie, stijl en materialen kan je alle kanten uit. Thomas Ostyn: “Heb je een zwembad en wil je een poolhouse waar je na je drukke werkdag heerlijk kan ontspannen en genieten? Zou je een gezellige bar, een buitenkeuken of een barbecuehoek onderbrengen in je poolhouse? Of wil je graag een aparte toiletruimte, een binnen- of buitendouche, jacuzzi, sauna of hamman voorzien in je bijgebouw? Alles is mogelijk. Ostyn staat garant voor topkwaliteit, een unieke architectuur en een buitengewone graad van afwerking. We luisteren naar je wensen en creëren de poolhouse van je dromen volledig op maat in topmaterialen zoals tropisch hardhout, Trespa, crepi of Aquapanel.” Ben je eerder op zoek naar een woonuitbreiding om je binnenruimte te vergroten of een terrasoverkapping waar je in de schaduw of beschut van regen en wind kan genieten van het buitenleven? Yvan Ostyn: “Woonuitbreidingen, veranda’s en pergola’s worden ook volledig volgens je eigen smaak en wensen door Ostyn ontworpen, geproduceerd en geplaatst. Een klassieke veranda met schuin dak, een strakke uitbouw met een plat dak en een lichtstraat of een moderne terrasoverkapping met een lamellendak? In hout, aluminium, Trespa of een combinatie van deze topmaterialen? Wij creëren samen met jou een extra ruimte die perfect aansluit bij je smaak en je woning. En die tegelijkertijd naadloos overvloeit in je tuin en buitenomgeving. Je kan trouwens je woonuitbreiding ook combineren met een terrasoverkapping waarbij zowel extra binnen- als buitenruimte creëert om van uw woning, uw tuin en het buitenleven te genieten.” Maar ook voor een tuinhuis met overkapping, tuinberging, tuinkamer, carport of garage ben je bij Ostyn aan het juiste adres en binnen deze constructies kan je eveneens kiezen uit een uitgebreid gamma van stijlen en topmaterialen.

VAST AANSPREEKPUNT

Ostyn zet zeer sterk in op klantvriendelijkheid. Bij Ostyn kan je rekenen op gratis advies door topexperten in hun vak. Thomas Ostyn: “We luisteren naar je wensen en maken een gedetailleerde behoefteanalyse. We komen bij je thuis, nemen de afmetingen en maken een plan op. De klant krijgt een 3D-ontwerp dat het project op een realistische manier visualiseert. Bij Ostyn krijg je een projectleider die als vast aanspreekpunt de opvolging doet en je op de hoogte houdt. Klanten kunnen hun project ook permanent digitaal opvolgen via een klantenportaalsite. Ze krijgen hiervoor een code en zien op elk moment de voortgang van hun droomrealisatie. Zo zijn ze in elke fase van het project 100% zeker van een uitstekende kwaliteit en afwerking.”

GROOTSTE SHOWROOM

Wil je inspiratie opdoen voor je buitenproject of woonuitbreiding? Een sfeervolle overdekte showroom van meer dan 3000 m² is 7 dagen op 7 in Dottenijs te bezoeken, ook op zon- en feestdagen. Het is de grootste overdekte showroom van België en Noord-Frankrijk in de sector van buitenconstructies. Je vindt er een uitgebreid gamma aan tuinhuizen, carports, houten garages, veranda’s, pergola’s en poolhouses. Thomas Ostyn: “We weten uit ervaring dat mensen in eerste instantie op zoek zijn naar ideeën en voorbeelden. Daarom schenken we een bijzonder belang aan het inspireren en adviseren van onze klanten. Dat doen we via onze belevenisshowroom waarin tientallen realisaties staan. Ben je nog niet overtuigd om langs te komen en de showroom te bezoeken, dan kan je ons werk ook bekijken op onze website en op de social media. Je kan trouwens ook onze gratis inspiratiebrochure van de website downloaden. Hierin kan je het verhaal ontdekken van onze onderneming en kan je heel wat ideeën opdoen voor je toekomstig droomproject.”

Meer info op Ostyn