Inspirerende nieuwe collecties van Royal Botania

Er is niets dat je niet van het nieuwste luxe-assortiment tuinmeubelen mag verwachten

Al sinds de oprichting begin jaren 90 heeft Royal Botania tot doel prachtige buitenruimtes te creëren. De inspirerende collecties van het Belgische familiebedrijf getuigen van een ongebreidelde creativiteit die omgezet wordt in meubelen en accessoires van topkwaliteit. “Onze inspiraties hebben verschillende stemmingen, thema’s, kleuren en stijlen”, vertelt Pieter Van Puyvelde. “Elk is ontworpen om de visie op de achtertuin en zijn potentieel om te worden getransformeerd verder uit te breiden.”

Tekst: Wim Vander Haegen – Foto’s: Royal Botania

Kwaliteit van A tot Z in eigen hand

In tijden van ingrijpende wereldproblematieken houdt Royal Botania vast aan de koers die het bedrijf van meet af aan heeft gevolgd. “Wij houden alles in eigen hand en blijven het maatschappelijke karakter van onze productie hoog in het vaandel dragen. Ook voor Royal Botania was het de afgelopen jaren door de pandemie een vreemde periode en ook vandaag houden we de ontwikkelingen scherp in het oog. Dat betekent echter niet dat dit een domper zet op onze creativiteit. De nieuwe collecties getuigen van onze persoonlijke visie op creativiteit en zijn zoals altijd het gevolg van onze inspirerende kijk op hedendaagse tuinen. Maar ook en vooral maakt het een wezenlijk verschil uit dat wij onze eigen productie hebben en niet afhankelijk zijn van derden. In Thailand werken 400 mensen dag na dag aan het vormgeven van onze ideeën. Een eigen productie in het Verre Oosten brengt gezien de precaire situatie in de wereld enige stress met zich mee, maar houdt ook in dat we voldoende flexibiliteit aan de dag kunnen leggen. We kunnen bijsturen waar en wanneer de situatie dat vereist, wat betekent dat we – in tegenstelling tot veel andere spelers – de leveringstermijnen optimaal kunnen houden. Bovendien stelt het ons in staat om de kwaliteitsketen van A tot Z zelf te monitoren en in alle omstandigheden de kwaliteit te blijven garanderen die de klant van ons gewoon is. We hebben drie mensen ter plaatse die elke stap nauwgezet controleren en daarbij geen compromissen dulden. De creaties en ontwerpen ontstaan van oudsher in eigen huis in België. Royal Botania is een familiebedrijf dat al van bij het eerste product eigen ideeën ontwikkelt en dat zullen we ook blijven doen.”

Eigen teakplantages

Prijzen van onder meer transport en grondstoffen – hout in het bijzonder – swingen vandaag de pan uit. “Wij leveren immense inspanningen om dat binnen de perken te houden. De kostprijs van transport via zee en lucht loopt vandaag op tot het tienvoudige van voor de coronacrisis. Wij kunnen in sommige gevallen niet anders dan onze prijzen aanpassen, maar nogmaals: het is zeker niet zo dat we alles blindelings aan de klant doorrekenen.”

Royal Botania maakt enkel gebruik van 100% traceerbaar en gecertificeerd hout. “We hebben ondertussen ook onze eigen plantages opgezet waar we 250.000 bomen hebben geplant, niet alleen om in de toekomst in onze eigen productie te kunnen voorzien, maar ook om wat we oogsten terug te geven aan de planeet. Ook aluminium is een belangrijk materiaal voor Royal Botania, maar voorlopig geeft dat qua aanvoer weinig problemen. De grondstoffen- en andere crisissen hebben geen invloed op het economische noch creatieve reilen en zeilen binnen Royal Botania. We kunnen met de hand op het hart stellen dat 2021 ons beste jaar ooit was en zoals het er nu naar uitziet, stevenen we in 2022 af op een nog beter jaar. 2022 gaat immers gepaard met een indrukwekkend aanbod aan nieuwigheden. In juni nemen we deel aan Salone del Mobile in Milaan, de belangrijkste beurs ter wereld waar we de collecties worden voorgesteld, maar we kunnen nu al een mooie tip van de sluier lichten. Dat doen we aan de hand van vier verschillende ‘Inspiraties’.”

Inspiratie 1: Tropisch rendez-vous

De luxebuitenmeubelen van Royal Botania combineren het allemaal: de zwoele warmte van teak, stoffen in gedempte natuurlijke tinten die rust uitstralen, en een prachtig lijnenspel. Bij haute couture in de modewereld denk je aan schaarste, exclusiviteit, en een schuchter gemanicuurd talk-to-the-hand als je vraagt naar de op maat gemaakte velours blouse met Peter Pan-kraag in een andere kleur dan olijfgroen. Met het Mozaix-ligbed is dat helemaal anders. Mozaix is een droom voor creatievelingen die houden van kwaliteit, natuurlijke materialen en keuzevrijheid. Het verbindende element is zoals altijd het frame, vervaardigd uit stralend gelakt teakhout of verfijnd gepoederlakt aluminium. Zodra je de basis hebt gekozen, kan je je uitleven in de overvloed aan kleuren en stoffen voor gezellige kussens in verschillende maten en vormen. Maar … het is het modulaire karakter dat het hart van elke designliefhebber écht verovert. Combineer spontaan lange en korte kussens, creëer extra zitruimte of het perfecte knusse hoekje (dé oplossing voor kleinere terrassen) in een eindeloze variatie aan combinaties. Wees je eigen architect en maak van elk element een blikvanger. Het ritmische rasterframe kan je ook stijlvol accentueren met gepolijste lavastenen in zes bijpassende kleuren. Bovendien kan je met speels gecoate aluminiumlampen, bijzettafels en plantenbakken het buitenparadijs ontwerpen waarvan je altijd hebt gedroomd.

Wat geeft een designinterieur een tijdloos en warm gevoel? Waardoor willen vrienden en familie in die ruimte zitten? En blijven hangen? Vaak is het dat ene eigenzinnige retrostuk dat flirt met het oog en speelse nieuwsgierigheid oproept. Denk aan jaren 50, 60 en 70 vintage van Domus, Arne Jacobsen, en Larsen & Madsen. De Strappy-collectie geeft je privétuin datzelfde gevoel van grillige verwondering, altijd met een onuitsprekelijke zwier van elegantie. Deze snuisterij heeft een retrolook maar een nieuwe, aanpasbare verpakking met riemen in stof of synthetisch leder die je in een oogwenk kunnen verwijderen of bevestigen. De nieuwe schommelstoel en voetensteun zijn het perfecte statement voor elk terras (of zelfs binnenshuis!). Strappy is verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat je je meubel helemaal naar je hand kunt zetten. Verhoog het comfort en voeg een persoonlijke toets toe met je favoriete kussen. Strappy’s lichte, luchtige uitstraling geeft een vertekend beeld: deze stijlvolle designstoelen, lage stoelen, daybeds, en schommelstoelen zijn enorm stevig. Strappy is voorbestemd om een iconisch element te worden van modebewuste huizen over de hele wereld.

Inspiratie 2: Dromen van de woestijn

Royal Botania nodigt je uit om te ontspannen, los te laten, en jezelf onder te dompelen in de luxe van haar buitenmeubilair met de collecties Organix en Styletto. Want er gaat niets boven je eigen persoonlijke oase, waar trendy etentjes en weelderige buitenlounges je herinneren aan het goede leven. De woestijn nodigt je uit om je innerlijke rust te vinden, om helemaal zen te worden. De zachte, harmonieuze duinlijnen, de kronkelige bochten van gestapelde keien, tot in de perfectie geërodeerd door de snijdende zandmist, roepen een raadselachtig gevoel van overvloed op. Een rijkdom die prachtig contrasteert met de sobere eenvoud van de dorre plekken van deze aarde.

Golvende organische vormen en kronkelende lijnen doen denken aan golvende rivieren, kabbelende beekjes en de glooiende oever van een kalme beek. Ze nodigen je uit om de wereld achter jou te laten, terug tot jezelf te komen en in alle comfort te cocoonen. Het Organix-luxeligbed van Royal Botania is die oase die je opzoekt als het tijd is om lichaam en geest te herbronnen. Door de zachte stroomlijning van elk stuk, verkrijgbaar in een brede waaier van gedempte aardetinten en natuurlijke texturen, creëer je een weelderige woestijnretraite, gewoon in je achtertuin.

Voordat je, in bedoeïenenstijl, je tent opzet voor een maaltijd op een bed van ruwe, handgeweven tapijten, wil Royal Botania je graag haar nieuwe Styletto collectie van 2022 voorstellen. Met elegante tafels en stoelen, getekend met strakke lijnen en volle, vrouwelijke rondingen, roept deze stijlvolle set klinkende champagneglazen, weelderige maaltijden en gesprekken bij kaarslicht in de schemering op.

Drapeer je benen nonchalant over de rand van de stijlvolle ligstoel met de zon hoog aan de hemel of mediteer rustig op de spartaanse maar verleidelijk zachte sofa. Styletto brengt het comfort en de elegantie van binnen naar buiten om daar te genieten in een tuinoase die jij zelf samenstelt. De nieuwe collectie van Royal Botania weerspiegelt de sobere schoonheid van de woestijn, maar met de luxueuze toets die je gewend bent van kwaliteitsvolle buitenmeubelen. Verkrijgbaar in zes framekleuren en 70 verschillende stoffen, met zittingen in aluminium of luxebekleding. Dineren, vergaderen, of gewoon een plek om even stil te staan en na te denken in stijl – jouw stijl. Er is niets dat je niet van Royal Botania’s nieuwste, complete luxe-assortiment tuinmeubelen mag verwachten.

Inspiratie 3: A serene island hideaway

De magnifieke eenvoud van het leven op een mediterraan eiland doet je hart sneller slaan. Hou een kop vers gezette Griekse koffie in je handen en adem de aardse geur in terwijl je tevreden wegzakt in je luxe Royal Botania loungestoel. Je geniet van de natuurlijke tinten en de luchtige stijl van de meubelen die je toevluchtsoord bij het zwembad sieren. Een plek om te ontspannen, te ademen en van het leven te genieten. Breng de idyllische eilandcharme in huis met onze kenmerkende stukken. De Styletto-collectie huldigt de schittering van eenvoud en wekt een gevoel van verfijning en rust op. Natuurlijke tinten en zachte golvende lijnen smelten samen in een lyrisch wiegelied. Van zonsopgang tot zonsondergang vormen de comfortabele stoelen de perfecte combinatie met het decor in de open lucht, waarin de stralende zon van het middaguur of de zachte roze en paarse gloed van de schemering weerspiegeld worden. De elegante stukken van onze buitenset stralen sereniteit uit en nodigen je uit om even afstand te nemen van de wervelwind van het dagelijkse leven en te genieten van het moment. Ervaar het wonder van moeiteloze luxe en gestroomlijnd design. Laat de Styletto-collectie van Royal Botania je meevoeren op een reis die de puurheid van het eilandleven oproept.

Liefhebbers van minimalistisch, geraffineerd design kunnen hun hart ophalen aan de ingetogen pracht die de gloednieuwe Styletto-collectie typeert. De loungeset is gemaakt van weelderige materialen, prachtig vakmanschap en een innovatieve technische touch voor maximaal comfort. De selectie van buitenmeubilair omvat iconische ontwerpen in verschillende stoffen, vormen en maten. De stukken lenen zich tot ontelbare decoratiemogelijkheden, slechts beperkt door de omvang van je eigen verbeelding. Je kan de stijlvolle teakhouten tafels – compleet met taps toelopende poten – gemakkelijk veranderen en opnieuw schikken om elke ruimte precies zo te verfraaien zoals je wenst. Nodig je vrienden uit om verrukkelijke gerechten te delen aan je glamoureuze dinertafel. Denk maar aan een heerlijke namiddag waarin je lekker achter kan liggen op je zonnebed, met een glas heerlijke bubbels. Of geniet van de weelderige kussens in je knusse hoekje en laat je gedachten wegdrijven in vrolijke dagdromen. Onze stijlvolle collectie biedt je de veelzijdigheid om de oase van je keuze te creëren.

Inspiratie 4: Jouw stedelijk toevluchtsoord lonkt

De stad is voor altijd je thuis. Geef je nu over aan de rustgevende schoonheid van je dak-oase. Geniet van een goed boek in je Ninix-ligbed, haal diep adem … en relax! Dit groene penthouseparadijs heb je helemaal voor jezelf. Stadsmussen kunnen de aantrekkingskracht van de grootstad niet weerstaan, met haar torenhoge architectuurwonderen, smörgåsbord van culturele geneugten, en alomtegenwoordig comfort. Je hebt alles binnen handbereik. Maar soms moet je ontsnappen aan de drukte van de menigte, de schreeuwerige verlichting en het straatlawaai. Ergens waar je tot rust komt. En er is geen betere plek dan je dakterras. Een toevluchtsoord hoog boven alles en iedereen, waar het rumoer en de drukte naar de achtergrond verdwijnen, waar je tot jezelf komt in de omhullende rust van je eigen geheime heiligdom. Geniet van een warm kopje citroen-tulsithee, een praatje met een vriend in de late ochtend, of een heerlijke zelfgemaakte avondmaaltijd met het gezin. Dit is je plekje, een stadsvlucht met al het gewenste comfort dankzij de luxueuze buitenmeubelen van Royal Botania.

De iconische Ninix-collectie van outdoor designmeubelen siert luxeterrassen wereldwijd – bovenop hoge stadsgebouwen, langs rotsachtige oevers van de Middellandse Zee of, statig, bij het glinsterende azuurblauwe water van een zwembad. Ninix oogt moeiteloos kosmopolitisch, met een minimalistische luxe. De lage en hoge tafels, barstoelen en lage stoelen, vullen al je stijlwensen naadloos in. De strakke lijnen, de onberispelijke afwerking en het majestueuze comfort van Royal Botania’s Ninix-ligbeddencollectie blazen de kenners van luxueus buitenmeubilair al bijna twee decennia lang van hun sokken. Elegant, minimalistisch design en een niet aflatend comfort – met of zonder de stijlvolle kussens in een breed palet van complementaire kleuren – doorstaat probleemloos de tand des tijds.

Dit luxueuze ligbed is de perfecte aanvulling op de Ninix-collectie en verwelkomt iedereen die de drukte van de stad wil ontvluchten. Leg je voeten omhoog en laat je wegzakken in de innige omhelzing van de design ligbedmeubelen van Royal Botania. Hier. Nu. In de oase van je dakterras.

Meer info: www.royalbotania.com