Cottage Core overwintert dit najaar op jouw terras

Cottage Core overwintert dit najaar op jouw terras

Terwijl we nog even van de zomer genieten, belooft ook het najaar warm en gezellig te worden. Overstock Garden introduceert de cozy country vibes van de populaire Cottage Core-trend op je terras met robuuste tuinmeubelen uit teak die tegen een winterstootje kunnen. Teak is back en een blijver op je terras want deze kanjer kan de gure wintermaanden overwinteren. Overstock Garden maakt je er met 3 redenen ongetwijfeld warm voor.

Warm najaar

Cottage Core dook vorig jaar op na de eerste lockdown, maar maakt nog geen aanstalten om zijn koffers te pakken. De cozy country vibes die de trend kenmerken, geven een moderne draai aan de klassieke en rustieke landelijke stijl. Gezelligheid troef dus, en dat vanaf dit najaar niet alleen in je woning. Overstock Garden geeft graag warmte en karakter aan je terras als verlengstuk van je interieur. Als eersteklas fans van de natuur heten we teak dan ook meer dan welkom.

Kan tegen een winters stootje

Kijk je er nu al tegenop om een beschermhoes over je buitenmeubilair te trekken? Teak heeft tijdens de wintermaanden eigenlijk geen beschermhoes nodig. Het tafelblad krijgt immers graag extra zuurstof bij vochtig winterweer. Heb je echter helemaal geen zin in een uitgebreide lenteschoonmaak met schuren en lakken, dan kan je toch een hoes gebruiken. Maar zet in dat geval een emmer of ander hoger element in het midden van je tafel zodat je hoes niet ‘plakt’ tegen het hout en je tafelblad toch nog voldoende zuurstof krijgt.

Een duurzame keuze

Hoewel hout vaak niet geassocieerd wordt met ecologisch, bewijst teak het absolute tegendeel. Teak is een uiterst duurzaam materiaal door de levensduur van het meubel en de hardheid van het hout. Het is ook een natuurlijk materiaal en kan dus gerecycleerd worden. Het teak waarmee Overstock Garden collecties als Pagino en Lacrima vervaardigt, draagt het SVLK-label. Dat is een certificaat uitgegeven door de Indonesische overheid aan bedrijven die legaal verantwoorde houtsoorten exporteren.

1 online bestelling = 1 extra boom
Sinds dit jaar startte Overstock Garden het One Tree Planted-programma op waarmee het haar steentje wil bijdragen aan het milieu en duurzaam ondernemen. Bij elke online bestelling gaat er vanaf nu 1 euro naar de organisatie die daarmee extra bomen plant, wereldwijd. Overstock Garden richtte zich daarvoor specifiek naar Azië omdat haar hout voornamelijk daarvan afkomstig is.

www.overstockgarden.be