AluMAXium: de grote voordelen van aluminium tuinmeubelen

AluMAXium: de grote voordelen van aluminium tuinmeubelen

Met de winter voor de deur primeert alles wat praktisch is: dikke jassen, warme sjaals en makkelijk te onderhouden tuinmeubelen. Dankzij de vele voordelen van aluminium meubilair kan je ook in het winterzonnetje met een goed boek, een dampende kop thee of fijn gezelschap van je tuin of terras genieten. Trek je jas aan en wandel met ons mee langs de pro’s van gebruiksvriendelijk aluMAXium tuinmeubilair.

Door de wind, door de regen

Aluminium gaat door alles heen. Dit duurzame ‘staaltje’ kwaliteit doorstaat perfect de grootste buien en kilste nachten. Zeker in gepoederlakte versie is aluminium goed bestand tegen het gevolg van vocht, namelijk roest. De sterkte van aluminium zit in de natuurlijke oxidelaag van het materiaal met daarover, in veel gevallen, een coating poederlak.

Een grote lounge verplaats je bijvoorbeeld niet zo makkelijk en dan is het wel zo handig dat die bestand is tegen het gure weer. De Atessa lounge komt in de kleuren zwart en wit, met of zonder teak element en verslaat moeiteloos het gure weer. De All Weather Sunbrella® Luxe-kussens, beschikbaar in 57 verschillende kleuren, kunnen ook tegen een stootje, maar om zeker te zijn van een droge zitting, leg je ze toch beter in het tuinhuis of een opbergkoffer.

Geen Assepoesters

Tuinmeubilair koop je aan om van te genieten. En met terrasmeubelen in aluminium doe je dat maximaal. Geen eindeloze onderhoudssessies en lenteschoonmaken. Aluminium laat zich makkelijk onderhouden met een mild sopje en een zachte schoonmaakdoek. Zijn er toch hardnekkige vlekken op je meubilair gekomen, dan kan je een speciale aluminiumreiniger gebruiken.

Stoelendans!

Hout is een klassieker in de tuin. Hoewel dit vaak statig oogt, zijn het robuuste stukken en daardoor soms wat moeilijker te verzetten. Een uitvoering in aluminium is minstens even stevig, maar toch licht genoeg om vlot te verplaatsen.

De stijlvolle, rechthoekige Cassini – met plaats tot wel 12 personen! – verzet je bijvoorbeeld makkelijk met z’n twee, of soms zelfs gewoon alleen.

www.overstockgarden.be