Bij DecoLight-rent kunt u design lampen huren voor een korte en lange termijn, als eerste en enige leverancier in België en Nederland

Met zusterbedrijf Soundfield bewezen ze al hun kunnen in binnen-en buitenland. Soundfield is een verhuurbedrijf voor apparatuur gespecialiseerd in geluid en licht. DecoLight-rent bewandelt parallel nog een ander en éxtra lichtpad. Het creëren van een meerwaarde is het streefdoel van beide organisaties.

DecoLight-rent biedt een volledige verlichtingsservice van stijl en concept tot installatie en onderhoud. Modern, speels, retro, vintage…ze zijn altijd uniek, de decolampen van DecoLight-rent. DecoLight-rent bekijkt met u de ruimte of de bijzondere gelegenheid waarin u lichtarmaturen wil verwerken en staat u met raad en daad bij om u te adviseren op vlak van stijl, dimensies en installatie.

Exclusief had een boeiend gesprek met Patrick De Leeuw van DecoLight-rent:

Hoe belangrijk is verlichting in een interieur of op een event?

“Verlichting kan de sfeer echt wel maken of kraken. Verlichting is de key om alle sferen die bereikt willen worden, te bereiken. Daar zorgen wij voor. Wij doen dit vooral in het kader van de evenementensector, maar wij werken ook richting restaurants en winkels én altijd op maat. DecoLight-rent vertrekt van het thema, luistert naar de ideeën die de klant aanreikt en dan werken we verder uit. We checken ons gamma en als de gewenste lampen nog niet in ons assortiment zitten, gaan we op zoek tot we de geknipte verlichting vinden -we hebben enkele Europese topleveranciers- om de gevraagde sfeer te creëren.”

DecoLight-rent schijnt een nieuw licht op toegankelijk design. Een primeur op de Belgische en Nederlandse markt. Hoe ontstond dit idee?

“Door veel te luisteren naar mensen en hun wensen en via de jarenlange ervaring met Soundfield op corporate events heb ik veel opgestoken en kunnen we met DecoLight-rent het verschil maken.

Bij Soundfield werken we met een deskundig team en zijn we al behoorlijk lang een gevestigde waarde vooral op corporate events. Met DecoLight-rent erbij kunnen wij een totaalconcept aanbieden om welk event dan ook helemaal aan te kleden met sound en light, dus óók met de gepaste verlichting volgens de sfeer.

Bij Soundfield zijn dat dan moving lights, ledstrips, video, terwijl we bij DecoLight-rent meer naar decoratieve lampen kijken”, zegt Patrick lachend.

“Soundfield en DecoLight-rent zorgen voor sfeerschepping. Iedereen kan overal lampen kopen, maar voor een eenmalige gebeurtenis, is huren uiteraard bijzonder interessant.”

Clips van De slimste mens ter wereld, Mijn keuken, mijn restaurant, Natalia, The Voice van Vlaanderen, Bob Savenberg. Events rond De Mol en Temptation Island, staan op jullie steeds langer wordende lijst van sfeeraankleding. DecoLight-rent is dan ook een bekende partner bij de media geworden.

We kunnen heel wat van jullie creaties in de mediawereld zien opduiken …

“Events zijn écht ons ding en wij parkeren onze lampen inderdaad vaak in het mediagebeuren. Uiteraard vormt TV een soort uithangbord voor onze business, maar we bereiken ook de autowereld. We hebben bijvoorbeeld net een project voor de nieuwe elektrische Hyundai Ioniq 6 gedaan. Porsche staat als volgende op ons programma. We zien ook veel mogelijkheden in restaurants. Zoals voor vele bedrijven is corona een obstakel, maar wij geloven erin dat we in verschillende domeinen steeds meer interesse zullen wekken. Dat merken we eigenlijk voortdurend, want bij mijn weten zijn wij uniek in wat we doen.

Restaurants hebben seizoensmenu’s…wij maken de link met een aangepaste sfeer via de juiste verlichting.

Restauranthouders die bij ons lampjes huren, krijgen door ons telkens een andere passende sfeer voorgeschoteld. In een industrieel decor kan TL-verlichting, maar meestal spreekt dit niet aan wanneer je een restaurant binnenstapt, nietwaar. Bovendien hoeft die sfeer niet veel te kosten, de items zijn zeker niet duur per stuk en volume drukt de prijs.” 

Sfeerverlichting huren

Bij Patrick borrelen duidelijk nog veel verlichtingsideeën. Het is opmerkelijk met hoeveel passie hij vertelt.

“Waar we misschien nog niet echt opvallen, is de vastgoedsector, maar we zijn er ook al wel degelijk aanwezig. Huizen voor verkoop worden dikwijls aangekleed met meubilair, maar de verlichting is zeker zo cruciaal. DecoLight-rent kan hier voor zorgen.

De DecoLight-rent-klanten situeren zich nu voornamelijk in de eventsector, maar wij zijn enorm veelzijdig en kunnen via onze verlichting elke sfeer waar dan ook opbouwen.

Daarenboven gaat het uiteraard niet enkel om de lamp op zich, maar ook een idee uitwerken, de installatie, de juiste fittings, hoogte, enz…kortom DecoLight-rent heeft een totaalservice ter beschikking. Die lamp die je huurt, moet immers ook nog ergens ingedraaid worden”, zegt Patrick met een glimlach. “Maar daarnaast kunnen wij ook pakketjes aanbieden waarmee de klant zelf aan de slag kan. Een barbecue organiseren? Je tuin kan er plots supercool uitzien met onze floating lampen. Je verandert je tuin op een heel eenvoudige manier.”

Jullie zien regelmatig de allernieuwste producten nog vóór ze officieel op de markt te verkrijgen zijn?

“We willen innoverend blijven, maar voor ons is de juiste lamp op de juiste plaats prioritair. Het hoeft daarom niet de meest recente designlamp te zijn of het allernieuwste snufje. Het plaatje moet gewoon kloppen volgens de wens van onze klant.”

Zijn er tendensen die stilaan verdwijnen uit het lichtlandschap en welke zijn sowieso de blijvers?

“Eigenlijk verdwijnt er niet zozeer iets. In het lichtlandschap is de gloeilamp niet echt verdwenen, hoor. Algemeen nog steeds warmer licht, dimt ook mooier. Natuurlijk gaat de technologische evolutie snel. Ooit komt er misschien een dag waarop LED de pracht van een gloeilamp zal kunnen evenaren, maar dat moment is nog niet aangebroken. Een theatertournee met Natalia vol gloeilampjes, dat was wow! Vinyl is ook nooit verdwenen, hé.”

Jullie klanten kunnen voor zowat elk type verlichting bij jullie terecht. Welk type is het populairst?

“Onze veelzijdigheid is onze kracht. De populairste lampen momenteel zijn de floating lampen, bolletjes met onderaan LED.

Hele grote bollen zijn ook erg hot op events. 30 reuzegrote bollen op een evenement, dat is indrukwekkend.”

Duurzaamheid wint steeds meer aan belang. Spelen jullie daarop in?

“DecoLight-rent wil zo groen mogelijk werken, wij gebruiken permanent kwalitatieve lampen. Wij doen elke dag ons best om ecologisch verantwoord te werken.”

https://decolight-rent.bepatrick@decolight-rent.be
Patrick De Leeuw 0475/48.69.25
Atomveldstraat 8, bus 5  9450 Denderhoutem