Uniek en kwalitatief en toch betaalbaar

Je wil nieuwe meubelen en bijpassende decoratieve elementen uitkiezen, maar je hebt tijd noch zin om urenlang langs steriel ingerichte meubelboulevards te slenteren? Je zoekt een zaak waar je terechtkunt voor de totaalinrichting van je interieur en je ook nog eens kunt rekenen op professioneel interieuradvies? IM Willems Home Interiors is de perfecte match: naast verschillende topmerken heeft het bedrijf uit Eeklo ook een eigen meubellijn, terwijl de persoonlijke aanpak van het team je in alle rust begeleidt bij de juiste keuze.

Van kindsbeen af

Doelgericht interieuradvies is vaak gestoeld op lange ervaring, gekoppeld aan passie voor het vak. Isabelle Willems kreeg het allemaal met de paplepel ingegoten. Als kind struinde ze al graag door de meubelfabriek van haar ouders in Eeklo en ook de winkel die haar moeder uitbaatte, bleek een favoriete plek. “Vandaag heb ik een eigen interieurzaak in de oude fabriek waar ik opgegroeid ben tussen de sofa’s. Vroeger hadden mijn ouders naast de eigen productie sofa’s ook een groothandel, maar die heb ik omgevormd tot een winkel waar iedereen die op zoek is naar kwalitatief meubilair beslist zijn of haar gading vindt. Op een oppervlakte van 1.500 m2, verspreid over twee verdiepingen, hebben we alles voor de totaalinrichting van je woning. Onze specialiteit zijn sofa’s op maat, tafels en stoelen, kasten, boxsprings en heel veel decoratie. In niet-coronatijden reizen we constant de wereld rond op zoek naar uniek meubilair. We hebben niet alleen verschillende topmerken – waaronder verschillende Belgische toppers – onder één dak, maar ook een eigen lijn die we ‘inspiroo powered by Im Willems’ hebben gedoopt. Uiteraard ligt de focus ook op nieuwigheden, maar die kiezen we niet zomaar lukraak. Een mooi bijvoorbeeld daarvan is de etnische collectie die we recent in het aanbod hebben opgenomen. Net als alle andere meubelen en decoratie is dit een unieke collectie. Wat je hier ziet, zie je nergens anders.”

Maatwerk

Van een bepaalde ‘stijl’ is geen sprake. “We willen dat elke bezoeker hier terechtkan. Daarom hebben we naast trendy stukken vooral een tijdloze collectie opgebouwd. Een breed maar stijlvol assortiment met als doel de klant een ideale mix aan te kunnen bieden. De tijd dat mensen kozen voor één specifieke stijl, ligt achter ons. Er is hier voor elk wat wils, waarbij verrassende combinaties perfect mogelijk zijn. En dat ook nog eens allemaal aan betaalbare prijzen. Als we iets een echte specialiteit van het huis mogen noemen, is het maatwerk van sofa’s, hoeksalons en salons met relaxen. Dat is al meer dan 50 jaar hét handelsmerk én daardoor ook de passie van ons familiebedrijf.”

Persoonlijke aanpak

Eigenlijk is IM Willems Home Interiors veel meer een meubelboetiek dan een klassieke zaak waar de enorme oppervlakte je al bij voorbaat afschrikt. “De inrichting van de toonzaal is erop gericht om de klant een thuisgevoel te geven. Je komt hier als het ware in je woonkamer van de toekomst terecht. Sfeer is voor ons heel belangrijk, de mensen die hier langskomen moeten zich thuis voelen. Precies daarom kiezen we altijd voor een persoonlijke aanpak. We zijn een relatief kleine speler, maar wel met een allesomvattend aanbod en staan borg voor een uitmuntende service. We luisteren heel goed naar wat de klant wil en zetten dan onze ervaring en knowhow in om het juiste advies op maat te kunnen geven. Ook de leveringen krijgen een persoonlijke toets mee. Leveren en wegwezen is niet aan de orde. We pakken alles uit en plaatsen de bestelling waar de klant het wil.”

Totaalinrichting

Een van de stokpaardjes van IM Willems Home Interiors is de totaalinrichting. “Alles perfect op elkaar afstemmen leidt tot een interieur waar elke mens trots op is. We nemen er dan ook graag onze tijd voor en bieden de mensen de kans om een afspraak te maken na de openingsuren. We zijn open op dinsdagnamiddag van 13.30 u tot 18.00 u en van woensdag tot zaterdag telkens van 10.00 u tot 12. 30 u en van 13.30 u tot 18.00 u. Op zondag zijn we normaal dicht, maar we organiseren regelmatig een koopzondag. Op onze website en onze social media staat altijd welke zondagen dat precies zijn. Kom je op afspraak na de openingsuren, dan kunnen we ons in alle rust enkel en alleen bezighouden met wat de klant precies wil en uitgebreid ingaan op de specifieke wensen en verzuchtingen. Mensen kunnen ons trouwens ook volgen via sociale media. We hebben naast de website ook een eigen Facebook-pagina en zijn present op Instagram waar we ondertussen al veel volgers hebben. Neem gerust een kijkje en laat je inspireren door wat we allemaal te bieden hebben.”

Rosie’s Garden

Een mooi voorbeeld van wat er allemaal mogelijk is? “We hebben onlangs een heel mooi project in Marbella gedaan, maar als je het dichter bij huis zoekt, schuif ik graag Rosie’s Garden naar voor. Dat is een totaalproject dat wij gerealiseerd hebben en waar we heel trots op zijn. Rosie’s Garden is een Bohemian Beachhouse in Knokke. Deze vakantiewoning biedt plaats aan 10 personen en is door ons, uiteraard in nauwe samenwerking met de klant, nagenoeg volledig ingericht. Bij het inrichten hebben we veel aandacht besteed aan de zachte kleurtinten en de ‘gypsie’ ontspannen sfeer. De villa is van boven tot beneden voorzien van alle luxe en comfort. Naast het meubilair in de eet- en woonkamer, waaronder een op maat gemaakte salon, hebben we ook de vier slaapkamers stijlvol ingericht. Daar vind je onder meer de Loftbox van Revor, één van de prominente merken die we in huis hebben. De matrassen van Nordisk Relax garanderen dan weer een voortreffelijke nachtrust. Over alles is heel goed nagedacht. En dat is trouwens altijd het geval als je voor IM Willems Home Interiors kiest.”    

Meer info:
IM Willems Home Interiors
Kunstdal 1/3
9900 Eeklo
Tel. 09 377 06 95
www.imwillems.be