SHIMANO BREIDT ZIJN INDOOR SCHOENENCOLLECTIE UIT MET NIEUWE IC1- EN IC2-MODELLEN

SHIMANO BREIDT ZIJN INDOOR SCHOENENCOLLECTIE UIT MET NIEUWE IC1- EN IC2-MODELLEN

Uitgebreid assortiment indoorschoenen voor comfort en extra ventilatie met SPD- of SPD-SL-compatibiliteit

Met de groei van indoorcycling en niet te vergeten thuisworkouts met een fietstrainer, zweten fietsers als nooit tevoren. Om indoorfietsers te helpen koel te blijven en zo een hoogwaardige workout te bereiken, heeft Shimano haar assortiment indoorfietsschoenen uitgebreid.

Shimano's Indoor Cycling (IC)-assortiment bestaat nu uit vier modellen die zich richten op ademend vermogen, comfort en stijfheid en zijn compatibel met weg- (SPD-SL)- of off-road (SPD)-pedalen, of in sommige gevallen geschikt voor beide pedaaltypes.

Shimano's originele indoor fietsschoenen (de IC5 en IC3, die zijn ontwikkel voor de vrouwenleest) worden vergezeld door twee nieuwe unisex-modellen, de IC2 en IC1.

Alle modellen in het Shimano IC-assortiment streven naar een balans tussen superieur ademend vermogen en stijfheid voor indooromstandigheden. Een bovendeel dat aanvoelt als een sok met lichte mesh-panelen biedt superieure ventilatie en veel comfort in vergelijking met gewone fietsschoenen. Terwijl de fietsspecifieke buitenzolen een sterk pedaalplatform bieden voor een betere krachtoverbrenging en minder vermoeidheid, vooral op de achillespees. Om zweetplekken tegen te gaan, zijn de IC-schoenen gemakkelijk te wassen en zijn gemaakt van sneldrogend materiaal.

Zowel de IC2 als de IC1 zijn indoor fietsschoenen voor de beginnende fietser met een comfortabele pasvorm en goed ademend vermogen, Shimano's Dynalast-pasvorm en de omwikkelde klittenband ontlasten de voet en de enkel. De rubberen zool met veel grip maakt lopen comfortabel.

Het slip-on ontwerp en de enkele klittenband zorgen voor snel en gemakkelijk aantrekken van de schoen, op de fiets te stappen en te beginnen met trappen. De klittenband kruist het middengedeelte van de voet en zorgt voor stevige grip en optimale krachtoverdracht. De comfortabele en aanpasbare ondersteuning van de voetboog zorgt voor een persoonlijke pasvorm.

De IC2-schoenen zijn compatibel met SPD-pedalen (offroad-stijl) en hebben verzonken schoenplaatje (die op dezelfde hoogte als de buitenzool zitten) waardoor er geen tikgeluid hoorbaar is wanneer je loopt.

De IC1-schoenen hebben vijf gaten in de buitenzool, waardoor ze compatibel zijn met het SPD/2-gaats pedaalsysteem of het SPD-SL/3-gaats systeem.

De IC1 en de IC2 zijn er in de maten 36 tot en met 41 met een damespasvorm. In een herenpasvorm is dit model er in de maten 42 tot en met 48. De IC1 weegt 250 gram en de IC2 weegt 265 gram. Beide schoenen zijn nu verkrijgbaar bij Shimano-dealers.

Voor meer informatie ga naar: shimanoindoor.com

Over Shimano Europe: Shimano is opgericht in 1921 en is toegewijd om haar klanten te helpen om dichterbij de natuur te komen, mensen te ondersteunen bij het realiseren van hun dromen en een nieuwe levensstijl te creëren. Dit is een gevolg van het verlangen om uitstekende fietsproducten en -kleding te ontwikkelen. Met bijna 100 jaar ervaring in het creëren van internationaal gerenommeerde fietscomponenten, is Shimano trots producten te hebben ontwikkeld die talloze sporters aan de overwinning helpen en de middelen te bieden voor grenzeloze fietstochten. Zie voor meer informatie www.shimano.com.