Ruime keuze aan maatwerk uit eigen atelier

Als het voorbije jaar ons iets heeft geleerd, dan is het wel dat een stijlvol ingerichte woning meer dan ooit belangrijk is om ons goed te voelen. Kleurrijk behang, een mooi tapijt, een smaakvol gedecoreerde wand én passende raamdecoratie zijn belangrijke sfeermakers in elke woning. En net dat laatste is de specialiteit van Fenestra. De klant kan bij het bedrijf uit Waardamme niet alleen terecht voor advies en een ruime keuze aan stoffen, het eigen confectieatelier zorgt aansluitend voor perfect maatwerk.     

Creatieve oplossingen

Fenestra kan bogen op bijna 40 jaar ervaring in de wereld van de raamdecoratie. Wat in 1984 begon als een kleine zelfstandige zaak met één naaister, is vandaag uitgegroeid tot een interieurspeciaalzaak die voor elke vorm van raam, voor elk type kamer en voor elk soort woning de juiste raamafwerking in huis heeft. “Wij stellen al onze ervaring en knowhow in het werk om de klant te helpen zijn of haar wensen te realiseren”, vertelt zaakvoerster Katia Beel. “Of het nu om een klassiek, landelijk, eigentijds, strak, sfeervol of trendy interieur gaat, we staan borg voor een brede waaier aan creatieve oplossingen. Daarbij houden we niet alleen rekening met het creëren van de juiste sfeer, gekoppeld aan functionaliteit, maar ook met de correcte budgettaire invulling van de wensen van de klanten.”

Advies op maat

In de showroom in Waardamme kunnen bezoekers uitgebreid kennismaken met een ruim en overzichtelijk gepresenteerd aanbod. “Gordijnen en overgordijnen, zonnewering binnenshuis, lamellen in diverse vormen en materialen, verf en behang, … we maken dat we met ons gamma een totaalplaatje kunnen inkleuren. Wij beschikken over een ervaren, gepassioneerd en vakkundig team dat de klant bijstaat met gepersonaliseerd advies voor op vlak van interieuropties, kleur en stijl. Dat kan overigens niet alleen in onze showroom, wij komen ook thuis op afspraak. Samen met de klant bekijken we welke raamdecoratie de beste en mooiste optie is. Ook als de mensen initieel niet echt een goed idee hebben van wat ze willen, staan wij met al onze ervaring paraat om de uiteenlopende mogelijkheden te overlopen. We beschikken over kwalitatieve stalen van gordijnstoffen met een gevarieerd kleurenpalet en oplopende lichttransparantie. We bekijken ook altijd grondig de situatie ter plaatse. Advies op maat van de klant is bij Fenestra hét speerpunt. We dragen service hoog in het vaandel, dat is altijd een van de pijlers geweest waar het succes van onze zaak op gebaseerd is en dat zal ook zo blijven. We presenteren niet alleen een eigen collectie raamdecoratie, maar vertegenwoordigen ook verschillende gerenommeerde merken op vlak van (over)gordijnen, behang- en verf, accessoires, enz.”

Gordijnen en overgordijnen

Binnen het aanbod zijn er in de eerste plaats de gordijnen. “Met onze gordijnen en ophangsystemen regelen we de gewenste lichtinval in de woning en zorgen we met ‘ton sur ton’-kleuren dat alles mooi matcht met de rest van het interieur. De functie van gordijnen wordt vaak onderschat. Naast sfeer creëren en het gedeeltelijk of volledig verduisteren van de kamer, zijn gordijnen ook aangewezen om zon en hitte te weren, licht te filteren en lichtreflectie op tv-, laptop- of pc-scherm tegen te houden. Ook voor het isoleren tegen koude, tocht en lawaai, en niet in het minst het vermijden van inkijk zijn gordijnen de aangewezen producten. Elke gordijnstof en elk ophangsysteem zorgt voor een verschillend effect naargelang de materie zelf, de voering, de coating, de kleur en de textuur.”

De keuze is overigens niet min. “Glasgordijnen of ‘voiles’ waren vroeger bijna altijd wit, maar dat is vandaag niet langer het geval. Welke structuur of kleur we ook nemen, ze zorgen altijd voor een verzachtende invloed op de sfeer in huis. Het licht wordt getemperd waardoor het interieur een gezellig, besloten karakter krijgt. Glasgordijnen houden ook nieuwsgierige blikken buiten.”

Met het juiste overgordijn maak je vaak het verschil, klinkt het overtuigend. “Ze geven elke ruimte een eigen uitstraling en stijl en houden in de winter de warmte binnen en in de zomer de hitte buiten. Liever iets anders? Dat kan. Vouwgordijnen zijn een hedendaags alternatief voor de klassieke glas- en overgordijnen. Ze zijn zonder twijfel de populairste raamdecoratie van dit moment. Logisch ook, want ze passen werkelijk in élk interieur. Misschien iets minder bekend, maar ook een mogelijke oplossing zijn paneelgordijnen. Dat zijn strakke panelen die naast elkaar schuiven om verschillende combinaties van lichtinval mogelijk te maken. Transparant of verduisterend, ze zijn de perfecte oplossing voor grote glaspartijen of als scheidingswand.”

Zonwering

Ook het aanbod aan zonwering is heel divers. “Wellicht het bekendst zijn de lamellen die vandaag een echte trend zijn. We hebben horizontale en verticale lamellen in aluminium, hout of textiel. Lamellen koppelen functionaliteit aan sfeer. Ze kunnen naar behoefte georiënteerd worden en sluiten perfect aan op de gewenste mate van lichtinval en privacy. Er zijn lamellen die het zonlicht reflecteren maar ook lamellen met een hogere thermische isolatie die de warmte in de winter beter binnenhouden. In het programma steken ook klassieke rolgordijnen in een ruim assortiment uni-kleuren en dessins, zowel in licht doorlatende als verduisterende stoffen. Plissé & dupli-gordijnen zijn dan weer uiterst geschikt in keukens en voor ruimtes die moeten verduisterd worden. Kenmerkend hier zijn de vaste plooien en de aangepaste profielen waardoor ze ook in speciale raamconstructies, glaskoepels en veranda’s kunnen. Met hun coating zorgen ze evenzeer voor een optimale zonwering.”

Vrij recente ontwikkelingen zijn het duo rolgordijn en het screen-gordijn. “Bij een duo rolgordijn creëren verstelbare transparante en niet transparante textielbanden de functionaliteit van een horizontale jaloezie, vandaar dat dit type soms ‘roljaloezie’ wordt genoemd. Screen-gordijnen ten slotte zijn geschikt om licht te filteren zodat de combinatie van maximale lichtinval en toch geen last van reflectie op schermen mogelijk wordt. Bijkomend voordeel is de isolerende werking.”

Van A tot Z

Heeft de klant een keuze gemaakt, dan zorgt Fenestra voor het verdere traject van A tot Z. “Wij zorgen voor de opmeting en maken een gedetailleerde offerte – vrijblijvend – op. Is de klant akkoord dan gaat ons eigen confectieatelier aan de slag om perfect maatwerk te leveren. De absolute sterkte van Fenestra is net dat maatwerk in eigen huis. We leveren geen klassieke ‘standaard’-werk. Elke opdracht, hoe klein of groot die ook is, verdient onze volle aandacht en wordt met evenveel passie voor het vak nauwkeurig uitgevoerd. Nadien nemen wij ook de plaatsing en afwerking op ons. Conform aan ons streven naar kwaliteit over de hele lijn, kan de klant uiteraard ook rekenen op een gewaarborgde service na verkoop. Onze klantenkring is zeer uitgebreid. Gezien onze ligging vormen West- en Oost-Vlaanderen onze belangrijkste afzetmarkt, maar dat hoeft geen beperking te zijn, iedereen is hier van harte welkom. Ook voor raamdecoratie en zonwering in bedrijven en voor uiteenlopende projecten hebben we hier tal van mogelijke oplossingen.”

Meer info: www.fenestra.be