Rosseneu & Zoon pakt het altijd doordacht aan

Of het nu om renovatie dan wel nieuwbouw gaat, Rosseneu & Zoon biedt als gerenommeerde speler een brede waaier aan activiteiten. “Het interieur is onze eerste specialiteit”, vertelt Didier Rosseneu. “We hebben zeer veel ervaring in het afwerken van zowel nieuwe als oudere interieurs. Naast schilderwerk staan wij ook in voor behangwerken, parket en laminaat, beton ciré, gietvloeren en raamdecoratie. Eén zaak staat daarbij voorop: we werken enkel en alleen met producten en materialen van hoogstaande kwaliteit.”

Vierde generatie

Dat het bedrijf uit Knokke-Heist kan bogen op een pak ervaring en knowhow, lijdt geen twijfel. Inmiddels is bij Rosseneu & Zoon al de vierde generatie aan de slag. “Mijn vader Patrick is in 1991 als zelfstandige aan de slag gegaan binnen het familiebedrijf en zelf ben ik er in 2008 bijgekomen. Hoewel we een brede waaier aan activiteiten aanbieden, zijn we in de eerste plaats een schildersbedrijf, hoofdzakelijk gespecialiseerd in binnenwerken, maar ook voor buitenwerken kan de klant bij ons terecht. In principe kun je ons beschouwen als een bedrijf dat een totaalplaatje aanbiedt in eindafwerking: verschillende soorten behang zoals traditioneel papierbehang, maar ook vliesbehang, laminaat en parket, plaatsen van raamdecoratie, … Wij zorgen voor de volledige afwerking van vloer tot plafond in alle ruimten van het huis. De klant hoeft geen verschillende aannemers aan te spreken om het hele interieur kwaliteitsvol af te werken. Met kwaliteit doelen we niet alleen op ons werk, maar ook op de producten die we gebruiken. We weten precies welke materialen en technieken in elke situatie de beste oplossing zijn. Om tot een uniek interieur te komen werken we dus enkel met producten en materialen van hoogstaande kwaliteit. Daar geven we geen duimbreed toe, we hebben een uitstekende reputatie en dat willen we ook zo houden.”

Beton ciré

Eén van de specialisaties van het huis, hebben we nog niet vernoemd: gietvloeren en in het bijzonder beton ciré. “Ondertussen is het negen jaar geleden dat we die activiteit in ons takenpakket hebben opgenomen. Zeven jaar geleden zijn we een nauwe samenwerking gestart met een Frans bedrijf. Door de jaren heen zijn we daar steeds verder in doorgegroeid. Vandaag kunnen we zeggen dat beton ciré een behoorlijke hap uit onze professionele tijdsbesteding neemt. De vloer- en wandafwerking bestaat uit minerale korrels met een speciale hars die het beton flexibel maakt, maar er wel voor zorgt dat het zeer hard wordt. De voordelen zijn talrijk. Beton ciré zorgt voor een volledig waterdichte en olie- en krasbestendige beschermende coating. Omdat het een waterdichte techniek is, kan het dus ook perfect toegepast worden in vochtige ruimten zoals badkamers, sauna, enz. Bovendien is de pleisterlaag sterk, slijtvast én bijzonder onderhoudsvriendelijk. De afwerking is naadloos, er zijn dus geen voegen, waardoor er amper onderhoud nodig is. Beton ciré kan op elke ondergrond. Natuursteen, gips, oude tegels, chape, … de mogelijkheden zijn nagenoeg onbeperkt. Je kunt er eigenlijk van alles mee doen, van de muur over de vloer tot en met de wastafel in de badkamer.”

Extra (mooie) effecten

Een niet te verwaarlozen voordeel is dat de afwerking volledig personaliseerbaar is. “De klant kan kiezen uit verschillende structuren, glansgraden en uit tal van kleuren. Door te ‘spelen’ met droogtijden en mengsels kunnen we makkelijk verschillende extra effecten realiseren, precies volgens de wens van de klant. We werken nauw samen met fabrikant Building Chemistry die dergelijke zaken stimuleert en met ons meedenkt om dingen aan te bieden die ver boven de standaarduitvoering uitsteken. Een voorbeeld daarvan is ‘micro-terrazzo’, een beton ciré met spikkels die voor een mooi effect op de vloer zorgen. Als de klant dat wil, kunnen we dat zelfs perfect op de muren doortrekken. Een ander voorbeeld is Yellostone beton ciré, een microcement afwerking die eerder aan een decoratieve pleister doet denken. De 2 tot 3 mm dikke pleisterlaag wordt in pastavorm geleverd en laat ons toe zowel verticale als horizontale oppervlakken naadloos af te werken.”

Gietvloeren

Zoals de naam al laat vermoeden, zijn gietvloeren in principe enkel bedoeld om de vloer af te werken. “Ook hier zijn er diverse mogelijkheden. PU of epoxy zijn doorgaans 3 mm dik. Wij werken vaak met de Arturo gietvloeren omdat ze de perfecte oplossing bieden voor elke ruimte en voor constante vernieuwing staan. Het merk, dat onderdeel is van de bekende fabrikant Uzin Utz, biedt een breed spectrum aan gietvloeren en vloercoatings. PU of epoxy zijn dunner dan cement dat een dikkere laag van 5 mm tot 8 mm vormt. Een Terrazzo gietvloer is dan weer een naadloos geplaatste cementen gietvloer met marmerkorrels waaraan we ook verschillende andere granulaten kunnen toevoegen. Ideaal om een effect ‘van vroeger’ te creëren. Afhankelijk van de stenen die erin komen ligt de dikte tussen 6 mm en 1 cm, maar het kan ook meer zijn als er grotere partikels gebruikt worden. Hoe het met de kostprijs zit? De technieken die wij toepassen, zijn kwalitatief hoogstaand, maar ook vrij bewerkelijk. Je hebt niet alleen het product zelf, maar ook de minutieuze afwerking. Met opschuren en polijsten erbij kom je bij bijvoorbeeld Terrazzo al snel aan vier tot vijf ‘gangen. Je kunt het qua kosten vergelijken met parket, maar daartegenover staan wel de onmiskenbare voordelen die we eerder al opsomden, niet in het minst het zeer gemakkelijke onderhoud en de plaatsingsmogelijkheden. Een PU-vloer kan zelfs probleemloos doorgetrokken worden in het hele huis.”

Persoonlijke service

Rosseneu & Zoon gaat als decoratiebedrijf prat op een sterk persoonlijke aanpak. “We zijn een klein familiebedrijf, maar kunnen uiteraard ook grote werken aan. In dat geval werken we samen met een al even ervaren onderaannemer waar we al jarenlang in het volste vertrouwen beroep op doen. Waar we onze diensten aanbieden? Dat kan hier in de buurt zijn, maar onze klantenkring is veel uitgebreider dan enkel en alleen de kust. Doorgaans proberen we onze verplaatsingen om economische redenen wel te beperken tot max. 1 uur, met andere woorden de hele provincie West-Vlaanderen en een deel van Oost-Vlaanderen tot pakweg Gent. In de meeste gevallen zijn we aan de slag bij particulieren in zowel huizen als appartementen. Maar als een bedrijf de vraag stelt, kunnen we daar zeker op ingaan. We maken er een erezaak van om de klant een onberispelijke service te bieden. Een perfect eindresultaat is één zaak, maar ook kleur- en materiaaladvies, correcte offertes en vaste afspraken maken deel uit van onze bedrijfsfilosofie.”

We hebben het in ons gesprek veelal over beton ciré en gietvloeren gehad, maar ook voor speciale verf- en pleistertechnieken is de klant bij Rosseneu & Zoon aan het juiste adres. “In ons programma steken ook een ruim aantal decoratieve technieken zoals kalei, leemstuc, kalkstuc, kalkverf, kwartsverf, … Voor elk project hebben we de juiste én de beste oplossing in huis.”

Meer info: www.rosseneu-deco.be