Raamdecoratie en vloerbekleding aan huis geleverd en geplaatst

Met bijna een halve eeuw ervaring is Stichelbaut BVBA de aangewezen partner voor het leveren en plaatsen van raamdecoratie en vloerbekleding. De familiale onderneming staat vandaag onder leiding van de broers Davy en Philippe Stichelbaut en ontvangt de klant graag in haar twee winkels in Maldegem en Knokke-Heist. Naast ramen en vloeren biedt Stichelbaut als groot- en kleinhandel ook een ruime keuze aan verfproducten en muurbekleding. 

Jarenlange ervaring

Al vier decennia lang is Stichelbaut in Knokke-Heist een naam als een klok in de wereld van decoratieve producten en materialen. In 2000 opende de familie een tweede filiaal in Maldegem waar de klant, net als in de winkel in Knokke, niet alleen terechtkan voor verf, behang, raamdecoratie en vloerbekleding, maar ook een zeer ruime keuze aan andere decoratieve materialen en producten voor een eigentijds interieur terugvindt. Naast Davy en Philippe heeft Stichelbaut, verdeeld over de twee vestigingen, een team van een tiental mensen die het klappen van de zweep door en door kennen en hun knowhow en jarenlange ervaring dag na dag in het werk stellen om de klant met raad en daad bij te staan. Een vertegenwoordiger is dagelijks op de baan om de activiteiten extra te ondersteunen. Correct advies, ook op technisch vlak, is immers al van meet af aan een prioriteit van het huis. De geschiedenis van het bedrijf gaat nog veel verder terug in de tijd. Martin Stichelbaut, de overgrootvader van de broers die vandaag aan het roer staan, had al in de jaren 1930 een verfgroothandel in Kortrijk. Het was zijn zoon Georges die in de jaren 50 naar Knokke kwam om een verderzetting en uitbreiding van de Kortrijkse groothandel in verf op te starten. Op zijn beurt nam George’s zoon Martin de zaak over in 1991 en breidde de activiteiten nog verder uit met onder meer het tweede filiaal.

Verfcenter

In September 2007 kwam er een verhuis naar ’t Walletje waar de familie vandaag een exclusief Trimetal en Sikkens Paint Center uitbaat. Stichelbaut is daardoor uitgegroeid tot de verfspecialist uit Knokke en Maldegem. In beide winkels kan men terecht voor de volledige service van een echte verfspecialist. Naast het gebruik van gespecialiseerde mengmachines om eender welke kleur naar keuze te bekomen, beschikt het Center ook over fotospectrometers, een handige tool om onder meer kleuren ter plaatse in te scannen. Een belangrijke service van hetbhuis is doordacht advies inzake producten en kleurkeuze. Naast verven en verfproducten is er ook een ruime keuze aan behang met de collecties van topnamen zoals Arte, Arte Flamant, Hooked-On-Walls, Eijffinger, D’Haens, enz.

Raamdecoratie

Een tweede pijler waar het familiebedrijf op steunt, is raamdecoratie. De uitgebreide keuze aan collecties zijn geïnspireerd op de nieuwste trends op het gebied van mode, interieur en lifestyle. Iedere collectie heeft een eigen sfeer en stijl, dat maakt de raamdecoratie een eyecatcher in elk interieur. Met kennis, ervaring en passie bekleden de raamdecoratiespecialisten ieder raam met liefde, kwaliteit en precies op maat. Elk product wordt volledig afgestemd op de wensen van de klant. Stichelbaut verdeelt onder meer Vano, Carlucci Chivasso, Jab, Gardisette, Bécé, Diaz, Dizz, Gea, Indetex, Ado, Shutters RMN, Roy, Forest, … en heeft bovendien een eigen plaatsingsdienst. De vakmensen komen uiteraard ook ter plaatse opmeten. Maatwerk is immers verzekerd.

Vloerbekleding

Omdat elke eigentijdse woning niet ‘compleet’ is zonder een mooie vloerbekleding, vind je bij Stichelbaut ook een ruim aanbod Quick Step laminaat, voltapijt, tapijttegels en karpetten, vinyl, gevlochten vinylweefsel, linoleum en zelfs grastapijt. Enkele topmerken zijn onder andere Lano, Desso, Balsan, Jab, Tassibel, Creatuft, Mateboer Sisal, Forbo, Bolon en 2tec2. Het aanbod gaat, net als bij de raamdecoratie gepaard met een eigen plaatsingsservice.

De toekomst

Hoewel Stichelbaut sinds het uitbreken van de corona-epidemie, en als gevolg daarvan het verleggen van de focus van de mensen op het verfraaien van de eigen ‘thuis’, de handen meer dan vol heeft, denken Davy en Philippe al aan uitbreiden. Op die manier treden ze in de stappen van hun voorgangers die kosten noch moeite hebben gespaard om het familiebedrijf stevig op de kaart te zetten. In 2025 staan immers ingrijpende verbouwingen op het menu om de klant nog beter van dienst te kunnen zijn. Wordt vervolgd …

Meer info: www.stichelbaut.be