Premium kwaliteit voor de veeleisende man

De voorbije jaren raakte het merk Gemini steeds meer ingeburgerd in de wereld van stijlvolle accessoires voor mannen. Het bedrijf creëert horloges en exclusieve juwelen in samenwerking met Belgische juweliers, en streeft daarbij hoge waarden en normen na. Met de ‘NXT’ juwelen en uurwerken ligt vandaag een nieuwe eigentijdse collectie in de winkel. “Onze klanten hebben een uitgesproken voorkeur voor een hoge, maar ook betaalbare kwaliteit”, vertelt Arne Schelkens van Gemini.

Hoge normen en verwachtingen

“Gemini is groot geworden met parelarmbanden, daarvan hebben we er honderdduizenden verkocht in binnen- en buitenland”, steekt Arne van wal. “Zoals de naam al aangeeft, zetten we nu de volgende stap en focussen we met de NXT collectie op het verbreden en verdiepen van ons aanbod voor mannen. We willen veel meer zijn dan een producent van parelarmbanden en hebben de voorbije twee jaar hard gewerkt om een nieuwe collectie samen te stellen. We hebben ons DNA niet verloochend en blijven ook voor de nieuwe collectie kiezen voor unieke creaties met edele materialen zoals titanium, carbon en natuursteen. Naast armbanden kan men bij ons vanaf nu ook terecht voor horloges en halskettingen. Stijlvolle juwelen voor mannen is een trend die overgewaaid is uit de VS, maar we kopiëren die niet zomaar. Gebaseerd op wat we overzee zien, creëert ons Belgische designteam nieuwe ontwerpen en passen ze die aan onze hoge normen en verwachtingen aan. Lokale juweliers zijn het gewoon om die hoge normen en waarden na te streven, daarom werken we nauw met hen samen. In die optiek kun je ons land als een soort labo beschouwen. Als de Belgische consument ons product omarmt, dan weten we dat onze test geslaagd is en we ook elders de kwaliteitschecks passeren.”

Sociale projecten

Opmerkelijk is dat de horloges en juwelen niet alleen in België worden ontworpen, maar ook gekozen wordt voor lokale productie. Op zich is dat geen spectaculair nieuws, maar Gemini kiest voor een intensieve samenwerking met VZW’s en sociale bedrijfsprojecten. “Sinds 2018 zijn we officieel erkend als een Handmade in Belgium product door de Belgische vereniging UNIZO. Onze juwelen worden geassembleerd, gecontroleerd en verpakt in drie sociale bedrijfsprojecten in eigen land. Op die manier verschaffen we werk aan zo’n 80 mensen die te kampen hebben met fysieke of mentale beperkingen. Samen streven we naar een steeds hoger niveau om hun re-integratie in de maatschappij te bespoedigen. Zij krijgen een gevarieerde job aangeboden met de klemtoon op hoogstaand precisiewerk. Uit ervaring weten we dat dit inspirerend werkt voor de mensen en hun eigenwaarde een boost geeft. Ik wil er wel de nadruk op leggen dat zowel de sociale bedrijfsprojecten zelf als Gemini geen compromissen sluiten op vlak van kwaliteit. Elk afgewerkt stuk wordt minutieus gecontroleerd om na te gaan of alles voldoet aan alle kwaliteits- en garantienormen vooraleer naar de verdeler te gaan.”

Edele materialen, eigentijdse look

Gemini is een belangrijk merk geworden voor de Belgische juwelensector. “Ons doel is op termijn een verdeler te hebben in elke stad in België. We zijn fier als Belgisch merk een plek te hebben veroverd in een sector die doorgaans door internationale spelers gedomineerd wordt. Het is niet onze bedoeling om ons te positioneren als concurrent voor het echt hoge segment. Zwitserse horloges zijn uitmuntend, maar helaas ook zeer duur. Gemini mikt op kwaliteit tegen een betaalbare prijs. Goedkoop zijn interesseert ons evenmin, wij leveren waar voor ons geld. Voor onze armbanden gebruiken we bijvoorbeeld uitsluitend natuurstenen van topklasse A. Ze zijn afkomstig van over de hele wereld – van Zuid-Afrika tot Noorwegen. Edele metalen zoals Japans titanium en carbon zijn bij ons de standaard om een high end product te creëren. We onderscheiden ons ook op vlak van design. Hoewel het een vrij lastige techniek is, kiezen we bijvoorbeeld vaak voor een octogonale uitvoering. Het subtiel hoekige design spreekt aan, evenals de matte uitstraling die we verkrijgen door te werken met geborsteld staal of titanium, een fenomeen dat vandaag ook steeds vaker te vinden is bij horloges en wagens uit het luxesegment. Onze juweliers zijn veeleisend – en dat is ook volkomen terecht! – dus doen we er alles aan om aan hun eisen en verwachtingen te voldoen.”

Verfijnde klasse

Nog een Belgische link zijn de gezichten die hun naam aan het merk verbinden. “Onze armbanden, halskettingen en horloges zijn ontworpen om door mannen te worden gedragen. De keuze is zeer uitgebreid, iedereen kan bij ons een accessoire naar keuze kopen. We werken inderdaad samen met bekende ‘mannen’ zoals Bartel Van Riet en Kürt Rogiers. Met succes, want onze Belgische ambassadeurs zorgen voor veel aandacht en vormen een uitstekend uithangbord voor onze accessoires. Hoewel we duidelijk een mannenmerk zijn, stralen onze ontwerpen altijd een verfijnde klasse uit. De nieuwe NXT collectie spreekt ook jongere mensen aan, zij dragen immers meer en meer juwelen. Zij vormen een belangrijk deel van ons doelpubliek, maar – en laat dat zeker duidelijk zijn – wij vergeten ook ons ouder cliënteel niet en brengen een mooie mix die élke eigentijdse man aanspreekt. De horloges en de juwelen passen bij elkaar en kunnen de outfit van een man vervolledigen. Ben je op zoek naar topkwaliteit van Belgische bodem? Dan kan je bij ons terecht.”

Meer info: www.gemini-official.com