Kwaliteitsvolle zwembaden Total Pool Concept

Kwaliteitsvolle zwembaden Total Pool Concept

Total Pool Concept kiest voor de modernste technieken

Twee jaar geleden sloegen Gavin Janssens en Dimitri van Hauwaert de handen in elkaar en richtten Total Pool Concept op. Het bedrijf met vestigingen in Aartselaar en Geel profileert zich als leverancier van maatwerk zwembaden van uitmuntende kwaliteit. “Wij hebben ons gespecialiseerd in innovatieve en energiezuinige oplossingen voor elk zwembad”, vertelt Gavin.

Samen sterk(er)

Total Pool Concept mag dan een jonge onderneming zijn, zowel Dimitri als Gavin kunnen bogen op een jarenlange ervaring. “We kenden elkaar al geruime tijd voor we de handen in elkaar hebben geslagen. Voordien werkten we beiden vaak als onderaannemers voor elkaar en merkten dat we complementair zijn: Dimitri deed dingen die ik niet kon en ik deed dingen waar Dimitri niet zo vertrouwd mee was. Door onze knowhow samen te bundelen kunnen we de klant met Total Pool Concept een compleet pakket aanbieden op vlak van zwembaden en alles wat daarbij behoort. Dimitri bemant doorgaans de binnendienst en neemt het complete administratieve luik op zich. Zelf stuur ik onze teams aan en hou mij bezig met de nauwkeurige opvolging van onze werven. Met een team van zes vaste mensen plaatsen we zowel biologische, hybride als klassieke zwembaden van elke gewenste afmeting. In principe is gans België ons doelgebied, maar als de klant dat wenst, behoort ook het buitenland tot de mogelijkheden.”

Maatwerk in zwembaden

Total Pool Concept richt zich zowel naar particulieren als tuinarchitecten. “Onze opdrachtgevers hebben één ding gemeen: ze hechten veel belang aan een uitstekende kwaliteit en onberispelijke service. Wij bouwen de zwembaden volledig in eigen beheer, volledig afgestemd op de wensen van de klant. We komen altijd ter plaatse om het project grondig te bespreken en te peilen naar alle mogelijke behoeften. Ons team zorgt dan voor een professionele plaatsing met de uiterste precisie die van ons wordt verwacht en we voorzien ook alle technieken en gewenste benodigdheden. Al onze projecten, zowel binnen- als buitenzwembaden, worden op dezelfde kwalitatief hoogstaande manier uitgevoerd. De klant kan kiezen voor een solide betonnen constructie of een PP monobloc zwembad op maat. Een monobloc heeft een kortere bouwtijd (max. 1 week) en laat een strakke afwerking met een mooi egale kleur toe. Monobloc zwembaden bestaan uit inert materiaal met een zeer hoge resistentie. Een lange levensduur is dus gegarandeerd. Een betonnen zwembad is zeer solide en kan indien nodig perfect worden gerenoveerd. Verschillende afwerkingen (folie, epoxy, mozaïek, tegels, …) zijn mogelijk. Ook hier is een lange levensduur gegarandeerd.”

Elk project, van klein tot groot, is 100% maatwerk, van de afmetingen tot en met de afwerkingsdetails en de bekleding. “Conform ons streven naar een ‘all-in’-pakket nemen we ook de rand- en terrasafwerkingen voor onze rekening. Een volledig afgewerkt binnenzwembad of een perfecte integratie van een buitenzwembad in de tuin, alles wordt in het werk gesteld om een mooi en harmonieus geheel te vormen.”

Binnen of buiten

Wie op elk moment wil genieten van een verfrissende duik, kiest voor een binnenzwembad. “Wij integreren het idee van de klant in de bouwplannen of denken mee hoe we een bestaand zwembad kunnen renoveren. Ook zwembadrenovatie behoort immers tot ons takenpakket. Samen bekijken we welke mogelijkheden het huidige zwembad heeft en hoe we hier weer een prachtig zwembad van kunnen maken waar men vele jaren van kan genieten. Omdat de aanleg van een binnenzwembad vaak samengaat met de bouw of verbouwing van de woning, bekijken we samen de plannen van de architect. Vanuit onze jarenlange ervaring geven we deskundig advies wat betreft de bouwmethode, technische ruimte, ventilatie- en warmtepompvoorzieningen voor het zwembad en werken hiervoor samen met de meest betrouwbare partners.”

Een buitenzwembad vormt dan weer een elegante aanvulling voor elk tuinconcept. “Wij zorgen voor een perfecte integratie en een hoogstaande afwerking die aansluit bij de stijl van de tuin. Als de klant dat wenst, nemen wij ook de verdere tuinaanleg voor onze rekening in samenwerking met onze vaste tuinaannemer.”

Gezond water

Total Pool Concept maakt gebruik van de modernste technieken. “Op die manier zorgen we voor een gezonde en ontspannen zwemervaring, dat is en blijft is het allerbelangrijkste van een zwembad. Het zwembadwater heeft de jongste jaren een enorme evolutie doorgemaakt, waardoor je momenteel naast gewoon water ook kan kiezen voor drinkwater om in te zwemmen. Dankzij onze Bio Swim methode kan je op een gezonde manier genieten van je zwembad. Door middel van een innovatieve hydrolysemethode desinfecteert het water zichtzelf, waardoor er veel minder reinigingsproducten gebruikt moeten worden.

Het resultaat is dat je zwemt in natuurlijk, drinkbaar water. Vroeger werd doorgaans gebruikgemaakt van elektrolyse, maar dat vergt behoorlijk wat zout, waardoor het water soms een zoutsmaak had en de inox onderdelen en pomp na verloop van tijd aangetast raakten. De hydrolysemethode daar komaf mee. Aangezien de reststoffen beperkt worden, hebben de zwemmers geen last meer van geïrriteerde ogen of een uitgedroogde huid. Ook voor mensen met chloorallergie kunnen wij trouwens de juiste oplossing bieden.”

Energiebewust

Gebruikmaken van de modernste technieken betekent ook een energiebewuste filtering van het zwembad. “Energie en energieverbruik zijn steeds belangrijkere factoren in de hedendaagse maatschappij. Daarom nemen wij onze verantwoordelijkheid als zwembadbouwer om het zwembad en de technische installatie energie-efficiënter uit te voeren. Hierbij maken we gebruik van intelligente sturing van de filtertijden en frequentie gestuurde circulatiepompen. Onze filtersystemen maken gebruik van een overgedimensioneerde pomp en kunnen daardoor zeer hoge watervolumes aan, waardoor we ze trager kunnen laten werken. Dat brengt belangrijke voordelen met zich mee zoals een betere filterkwaliteit, minder producten om het water te behandelen en een stillere pomp. Het energieverbruik neemt een duik naar beneden – met een besparing van 70% tot 90% als gevolg – en de levensduur van de componenten neemt aanzienlijk toe. Ook de verwarming houden we energiebewust via een eveneens frequentie gestuurde warmtepomp. Hierbij kan je ook kiezen voor een 4-seizoenenmodel waardoor je het hele jaar door buiten kan zwemmen.”

Zwembadwater verliest warmte via het wateroppervlak. “Daarom loont het de moeite om voor een goede afdekking te zorgen. Je kunt kiezen voor een standaard afdekking of een rolluik. Wij adviseren steeds polycarbonaat solar. Dat is een zeer veilig materiaal, met lange levensduur, dat je buitenzwembad bovendien helpt opwarmen.”

Service en onderhoud

Een correcte monitoring en een regelmatig onderhoud houdt het zwembad in topconditie. Dat kan de klant zelf doen, maar Total Pool Concept helpt graag een handje. “Twee keer per jaar sturen we proactief een mail met de vraag of de klant op ons beroep wil doen voor het noodzakelijke onderhoud. We controleren dan alles en doen het nodige om het systeem perfect in stand te houden. We beschikken trouwens over een mobiele app die de waardes van het zwembad detecteert en een melding geeft wanneer de gebruiker iets moet doen. Ook wij beschikken over de gegevens van de app, waardoor we vanop afstand kunnen detecteren wanneer een onderhoud ter plaatse noodzakelijk is. We adviseren verder een tweejaarlijks algemeen onderhoud van het zwembad. We ijken dan de meetsondes, kijken de waterkwaliteit na en verzorgen het aan- of afsluiten van de verwarming. Als we onvolkomenheden aantreffen, zorgen we vanzelfsprekend voor een deskundig herstel.”

Klaar voor een rimpelloze samenwerking? Een specifieke vraag? Aarzel niet om contact op te nemen met de specialisten van Total Pool Concept.

www.totalpoolconcept.be