FREYWILLE

Met zijn prachtig gekleurde, met de hand vervaardigde ontwerpen is FREYWILLE een referentie voor geëmailleerde juwelen. De belangrijkste troef van het bedrijf is het artistieke proces. Ontwerpontwikkeling en vakmanschap transformeren concepten en ideeën in een hoogwaardig, draagbaar stuk kostbare geëmailleerde juwelen.

Alle ontwerpen worden door de eigen juweelontwerpers van het bedrijf van de grond af aan ontworpen. FREYWILLE staat synoniem voor kunstenaars, edelsmeedkunst en experts op het gebied van emaillewerk.

De Oostenrijks-Weense kunstenares Michaela Frey richtte het bedrijf voor emaille op in 1951. Wille staat voor de familie Wille, toen de kunstenares Simone Gruenberger-Wille begin jaren tachtig een nieuw team van kunstenaars van de Academie voor Toegepaste Kunsten in Wenen leidde. Samen ontwierpen en creëerden ze stap voor stap de juwelen waar het bedrijf vandaag bekend om staat.

Friedrich Wille leidt sinds het begin van de jaren 1980 de zakelijke kant van FREYWILLE en is verantwoordelijk voor de succesvolle wereldwijde uitbouw. Alle ontwerpen zijn tot 70 jaar na hun lancering beschermd door een auteursrechtelijk handelsmerk. Hiertoe behoren ook juwelenontwerpen die volledig door het eigen team van ontwerpers werden uitgewerkt.

De ontwerpen van FREYWILLE staan voor tijdloze, artistieke schoonheid en waarden. Er zijn verschillende thema’s uit de oude klassieke werelden van Egypte, Rome en Griekenland in terug te vinden. Er is ook inspiratie geput uit de werken van meesters zoals Claude Monet, Gustav Klimt, Friedensreich Hundertwasser, Alfons Mucha, Paul Gauguin en Vincent van Gogh. De meest recente collectie is gewijd aan de zeer gerespecteerde Zwitserse kunstenares Sophie Taeuber-Arp, één van de grondleggers van het dadaïsme. Deze artistieke hommages zijn op zichzelf staande nieuwe ontwerpen, geïnspireerd op de werken van meester-schilders.

De juwelen van FREYWILLE zijn uniek, enig in hun soort. De verschillende motieven inspireren en beïnvloeden onze klanten elke dag dat ze een juweel van FREYWILLE dragen.

In de afgelopen dertig jaar heeft FREYWILLE samengewerkt met verschillende bekende merken – vooral in Parijs – wat ook heeft geleid tot de lancering van prachtig textiel en schrijfwaren.

FREYWILLE heeft haar werk en haar juwelen opgedragen aan iedereen die kunst weet te waarderen. Elke dag is een speciale dag voor wie een FREYWILLE juweel draagt.

https://shop.freywille.com/be/