Dumas-Paris – luxueus beddengoed, van generatie op generatie

De belangrijkste kwaliteit voor een luxehotel is een uitzonderlijke nachtrust. Palace- en 5-sterrenhotels kiezen voor Dumas Paris omwille van het comfort en de kwaliteit van hun kussens, dekbedden en matrasbeschermers. Nu kunt ook u genieten van dezelfde slaapkwaliteit als in een luxehotel, bij u thuis.

Al 5 generaties lang staat Dumas Paris bekend voor de kwaliteit van haar handgemaakte veren beddengoed. Dankzij de overdracht van expertise, reeds een eeuw lang is Dumas Paris door de Franse regering officieel erkend als Levend Erfgoed Merk (EPV), een label dat Franse bedrijven onderscheidt voor hun traditioneel vakmanschap en expertise.

Het 110-jarige verhaal van Dumas illustreert de bekroonde toewijding van het familiebedrijf aan kwaliteit, vakmanschap en traditie.

De roots van Dumas 

Het verhaal van het familiebedrijf Dumas begon in Parijs, in 1851. “Mijn betovergrootvader, Paul Dumas, was een beurshandelaar die van Parijs naar Bourgondië verhuisde om aan de stadsvervuiling te ontsnappen”, legt Edouard Dumas, CEO van Dumas Paris, uit. “Toen hij naar het platteland verhuisde, stapte hij over van de beurshandel naar de handel in leder en konijnenbont en leverde hij aan veel van de toonaangevende haute couture-ontwerpers in Frankrijk. Onze bonthandel was zeer succesvol tot vlak na de Tweede Wereldoorlog, toen de modemarkt zich begon af te keren van bont.”

“Mijn overgrootvader besloot onze focus te verleggen naar de handel in veren en dekbedden van hoge kwaliteit.  Veel van deze producten waren afkomstig van dezelfde boerderijen in de Bourgogne die we gebruikten toen we konijnenbont verhandelden. Toen mijn grootvader begin jaren vijftig Dumas Paris overnam, richtte hij zijn eigen fabriek op om met deze veren en dekbedden onze eigen donzen kussens te maken.”

De slaapervaring heruitgevonden

“Dumas Paris bleef groeien in de jaren ’70, toen mijn vader de leiding van het bedrijf overnam. We vergrootten de bedrijfsruimte, waardoor we over een grotere voorraad producten en meer productielijnen konden beschikken. In de jaren tachtig volgden meer veranderingen, toen de trends op het gebied van beddengoed begonnen te veranderen. We voegden veren dekbedden en kussens toe aan ons assortiment. Dat betekende dat we traditionele dekens konden vervangen door een oplossing voor een betere temperatuurbeheersing op het vlak van beddengoed.”

“We bleven nieuwe productinnovaties ontwikkelen en in de jaren tachtig begonnen we met de introductie van dekbedden en kussens met synthetische vullingen, naast onze veren- en dekbedproducten. Daarna volgden uiterst comfortabele matrasbeschermers in dons en synthetische uitvoering. In de jaren 2000 verkregen we patenten op sommige van onze producten, waaronder een unieke oplossing met een dubbel omhulsel dat beddengoed beschermt tegen bed wantsen”.

Kwaliteitsgarantie

Bij Dumas worden eenden en ganzen zorgvuldig geselecteerd op de kwaliteit van hun veren en dons. Het meest zeldzame van deze materialen is eiderdons, dat met de hand wordt verzameld uit nesten en tegen marktprijzen tot 2000 euro per kilo kan opbrengen.  

“De keuze van het textiel dat we gebruiken voor het overtrekken van onze producten is ook heel belangrijk” zegt Edouard. “Vaak gebruiken we satijnkatoen of zijdekatoen van hoge kwaliteit, maar deze kunnen worden aangepast aan de wensen van de klant.”

“Veel van onze arbeiders zijn al hun hele werkende leven bij ons – en sommigen al generaties lang. Wij zijn trots op onze ambachtslieden en hun vaardigheden. De meeste van onze productiestappen worden nog steeds met de hand uitgevoerd, net als onze volledige kwaliteitscontrole.”

Dierenwelzijn en duurzaamheid

De veren en het dons van Dumas worden verkregen door het oogsten van nesten na het seizoen voor het zeldzaamste dons, of van ganzen en eenden die gegarandeerd in goede omstandigheden leven en aan het einde van hun leven zijn. Alle dieren worden gefokt voor hun vlees, niet alleen voor hun veren.

Dumas zet zich in om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen. Het bedrijf betrekt zijn klanten bij dit initiatief en biedt elke klant de mogelijkheid om te doneren aan een herbebossingsproject in het Peruaanse Amazonegebied. Tot dusver zijn in het kader van het Dumas-programma meer dan 31.000 bomen geplant.

Advies aan klanten en diensten op maat

 “Tot onze klanten behoren eigenaars van kastelen, villa’s en de meest luxueuze hotels. Veel van deze klanten bevinden zich in Europa, maar we hebben ook klanten in Azië, EMEA, de VS en Afrika. Wij bieden hen op maat gemaakte producten en het resultaat van onze expertise op het gebied van beddengoed, die wij al generaties lang hebben opgebouwd. Wij helpen hen hun gasten de echte “Wow”-factor te geven waarnaar zij op zoek zijn wanneer zij in een prestigieus hotel verblijven. Wij werken ook samen met binnenhuisarchitecten en één van de diensten die wij kunnen leveren, is het creëren van beddengoed voor hen in alle vormen, maten en materialen.”

“Het geven van het beste advies aan onze klanten maakt een groot deel uit van onze service. Ons doel is om altijd te luisteren naar onze klanten en voor ons is elke klant anders. Als u onze website bezoekt, kunt u een afspraak maken met één van onze medewerkers voor advies over uw wensen op het gebied van beddengoed.

Bezoek www.dumas-paris.com voor meer informatie.