Bij Meubelen Merckx is buitengewoon de standaard

Mensen die op zoek gaan naar de ultieme match, zowel qua afmeting, kleur en smaak voor hun nieuwe interieur zijn bij Meubelen Merckx in zowel Aalst als Ninove aan het juiste adres. De winkel in Aalst biedt daarnaast ook een uitgelezen assortiment buitenmeubilair aan. Van teak over aluminium tot rope, de keuze is bijzonder ruim. Eén ding staat daarbij als een paal boven water: bij Merckx gaat exclusiviteit hand in hand met kwaliteit en service.

Familiezaak

In de wereld van de in- en outdoor meubelen is Merckx een naam die al vier decennia bekend in de oren klinkt. “Veertig jaar geleden startten mijn ouders Eddy en Marleen Merckx met een eigen meubelzaak in het Brusselse”, schetst Jason Merckx de geschiedenis van de familiezaak. “Tien jaar geleden verhuisde alles naar Ninove, drie jaar terug hebben we een tweede vestiging geopend in Aalst langs de Moorselbaan. De winkel in Aalst is niet zomaar een afspiegeling van de zaak in Ninove die zich meer toespitst op acties, boxsprings en dressingkasten. Samen met mijn echtgenote Femke opteren we hier voor een eigen koers met een groot aanbod meubelen, voornamelijk in teak, eik en tropisch hardhout. Precies omdat we een grote keuze willen bieden, hebben we voor een ruimte gekozen waar we onze zelf geïmporteerde meubelen in de beste omstandigheden kunnen presenteren. We selecteren zelf een exclusief aanbod dat hoofdzakelijk afkomstig is uit het Verre Oosten uit landen zoals onder meer India en Indonesië. Persoonlijk ben ik een grote liefhebber van de Oosterse cultuur en dat vind je duidelijk terug in onze selectie die bijzonder veel unieke stukken omvat. We gaan daarbij niet over één nacht ijs, maar kiezen bewust voor kwaliteitsvolle meubelen en salons die nergens anders te vinden zijn. Ook in het outdoor programma leggen we graag de klemtoon op Oosters design en stellen we graag een exclusief aanbod samen.”

Buitengewoon

De 1.750 m2 grote showroom oogt helder en vooral ‘verwelkomend’. “Met onze tentoonstellingsruimte willen we vooral een warm en ‘homecoming’ gevoel creëren waar we samen met onze klanten op zoek gaan naar de ultieme match, zowel qua afmeting, kleur en smaak voor hun nieuwe interieur. Wie onze klanten zijn? Dat strekt zich breed uit, maar er is één gemeenschappelijke noemer: het zijn steevast mensen die op zoek zijn naar iets buitengewoons, iets dat je nergens anders terugvindt. Wie echt iets speciaals wil, is bij ons aan het juiste adres. Daarom is onze slogan ‘Extraordinary furniture for extraordinary people’. Een bezoek aan Merckx Meubelen is trouwens niet zomaar een bezoek, maar een gevoel van binnenstappen in je toekomstige leefruimte. Wie hier langskomt, vindt een mooie en uitgebreide collectie die zowel qua design als prijs/kwalitatief zeer sterk staat. Wij richten ons niet alleen tot de particulier, ook voor de inrichting van horeca, handelszaken en andere praktijken kunnen de klanten hier perfect terecht.”

Weloverwogen keuze

De familie Merckx verwelkomt veel klanten uit de ruime omgeving, maar ook van verder zakken de mensen graag af naar de ruime showrooms in Aalst en Ninove. “Omdat ze weten dat ze bij ons unieke stukken vinden. Zo krijgen we regelmatig klanten die een tweede verblijf hebben in de kuststreek over de vloer, maar ook geïnteresseerden die onze naam via mond-tot-mondreclame hebben leren kennen. Wij maken er een erezaak van gemaakt om niet alleen meubelen te verkopen, maar ook advies op maat te geven. Een nieuw interieur stel je immers niet zomaar samen, maar is een weloverwogen keuze waarbij wij graag onze vakkennis en ervaring ter beschikking stellen. Naast de meubelen zelf vindt de klant bij ons ook de passende decoratieve accessoires terug. Alles moet kloppen tot in de details, dat maakt onvoorwaardelijk deel uit van onze missie.”

Trendy ‘Rope’

Salons en eetkamers vormen de hoofdmoot in de showroom, maar die staan niet kriskras door elkaar. “We werken graag en veel met volledig ingerichte woonkamers die een sfeervol beeld schetsen van de mogelijkheden van ons programma. Daarnaast hebben we ook slaapkamers, keukenkasten en badkamerkasten in massief hout. We willen de mensen de mogelijkheid aanreiken om het volledige interieur op elkaar af te stemmen. Die lijn trekken we ook door naar ‘buiten’ met de outdoor meubelen. Ook daar vind je hoofdzakelijk houten creaties terug, maar ook vaak hout in combinatie met aluminium, een trend die zich de jongste jaren fors doorzet. Tafels, stoelen, ligzetels, lounge meubilair, … we hebben het allemaal in huis. Nieuw daarbij zijn meubelen in ‘Rope’, een trendy materiaal dat vooral in outdoor furniture voor verrassend mooie en eigentijdse ontwerpen zorgt. Het materiaal oogt niet alleen mooi, het is ook bijzonder duurzaam en perfect weersbestendig.”

Verder dan de voordeur

Meubelen Merckx verkoopt niet alleen meubelen, sinds begin 2020 beschikt de onderneming ook over een eigen schrijnwerkerij. “Hier maken we alles zelf, van keukens over kasten en tafels tot en met poorten … de klant hoeft het maar te denken en wij maken het perfect op maat. Allemaal in de gewenste houtsoort want we werken met diverse houtsoorten zoals oude eik, jonge eik, kerselaar, kastanje, enz.”

Een extra troef is de levering aan huis, inclusief plaatsing. “We hebben een eigen leveringsdienst die veel meer doet dan afleveren aan de voordeur. We pakken alles uit, monteren en plaatsen de meubelen waar ze horen en nemen het afval mee terug. De klant hoeft zich nergens over te bekommeren. Wie Merckx kiest, kiest voor service tot in de kleinste details.”

Meer info:
Merckx In & Outdoor Furniture
Denderstraat 8
9402 Ninove
Moorselbaan 4489300 Aalst