VOSS JEWELRY – de schoonheid van persoonlijkheid

Juwelen, voor de een is het een accessoire om je outfit te vervolledigen of een statement te maken. Voor de ander hebben ze een veel diepere betekenis. Want juwelen zijn niet alleen een mooie investering, het zijn ook geschenken met een persoonlijke betekenis. Juwelen zijn dan ook het perfecte symbolische cadeau omdat ze vaak geschonken worden tijdens mijlpalen in een mensenleven. Ze vertellen liefdevolle verhalen. Maar ze zijn ook de uitgesproken manier om te laten zien wie je bent, je smaak en je persoonlijkheid.

Vorig jaar vertelde Carine Vosse, zaakvoerster van VOSS & CO, ons uitgebreid over haar passie voor juwelen in Exclusief. Nu vertelt zij verder over haar inspiratie en drijfveer, dus luisteren we graag naar haar visie én trends in de markt.

Een exclusief proces van handgemaakte juwelen
VOSS ontwerpt en vervaardigt juwelen met uiterste zorg en vakmanschap. Zo kiest Carine haar stenen uit met nauwkeurige precisie. “Ja, ik kies alles persoonlijk uit. Vervolgens bespreek ik ze met de goudsmid die handmatig een montuur maakt op basis van het ontwerp of de ideeën. Dan volgt de zetter, waarna het juweel wordt gepolierd en gerodeerd, tot het ligt te fonkelen in de handen van onze trotse klant. Wij streven naar perfectie op élk vlak, ik werk dan ook al jaar en dag met dezelfde experten samen die ik echt vertrouw. Ik speur graag zelf naar uitzonderlijke stenen, diamanten of parels. Ik hou enorm van edelstenen, in de eerste plaats van diamant, maar ook van de andere edelstenen, zoals saffier, robijn en smaragd, waar ik wereldwijd naar op zoek ga. En ja we overhandigen er steevast een certificaat bij. Een juweel moet mooi zijn en perfect gemaakt, maar de kwaliteit, dàt is essentieel”.

Van kleursteen tot parel
Kleurstenen zijn momenteel de grote trend. VOSS werkt al 16 jaar met aanschuifringen met kleurstenen. Ze zijn trouwens een knap alternatief voor de duurdere gekleurde diamant. Gekleurde saffieren en halfedelstenen worden heel vaak gevraagd voor hun schoonheid, maar ook de trends in de mode vandaag spelen een rol.
“Ik heb recent een práchtige, zeldzame, groene saffier aangekocht, uiteraard vergezeld van een certificaat’, meldt Carine enthousiast.

Ook parels zijn een echte trend en bovendien tijdloos in ieder aspect. In tegenstelling tot edelstenen hoeft een parel niet bewerkt te worden. Ze wordt in al haar volmaaktheid gevonden in een schelp van een weekdier, waar de natuur en tijd haar kleur en vorm bepaalt. “Ringen, armbanden en colliers met parels maken nog steeds een prominent deel uit van mijn collectie.” vertelt Carine.

Heel persoonlijke keuze
Voss kiest niet alleen topkwaliteit, ze bieden ook een gevarieerd gamma aan, steeds gericht op de specifieke wensen van de klant. De klant is bij Carine steeds integraal bij het beslissings- of productieproces betrokken. “Belangrijk binnen het concept van persoonlijke service, ook na verkoop.” zegt Carine. “Wij kunnen alle opties en suggesties tonen, maar we zijn er vooral om te adviseren; het is uiteindelijk de klant die volledig zijn of haar juweel kiest naargelang smaak en doel.”

VOSS creëert namelijk ontwerpen voor dames en heren, jong en oud, maar ook en vooral in diverse prijsklassen. “Onze focus ligt echt wel op zowel klant als product. Onze juwelen zijn daarom voor ons even uniek als de toekomstige bezitter ervan”, merkt Carine op, “En nee, dat hoeft niet altijd een nieuw juweel te zijn”.

Een nieuw leven voor juwelen
Een liefdevol en populair initiatief is het herwerken van sieraden. Soms is het belangrijk om een emotioneel stuk binnen de familie te houden. Het is dan een goed idee om het om te vormen in een eigentijds design of nieuw sieraad. “De mogelijkheden zijn eindeloos”, glundert Carine. “Wist je dat niet alleen edelstenen, maar ook goud eindeloos kan gerecycleerd worden? Dat is dus ook goud van horloge monturen, munten, penningen enz.” knikt ze. “Het herwerken is arbeidsintensief, maar het resultaat geeft altijd veel voldoening, omdat het zó persoonlijk is. De vraag is momenteel groot, mede door de prijs van oud goud.” Hierna een voorbeeld van 4 nieuwe ringen, gemaakt met het goud en de diamant uit 1 ring.

Zo worden bij VOSS steeds unieke, exclusieve juwelen en sieraden ontworpen op maat en in samenspraak met de klant. Het assortiment van VOSS omvat ringen, oorringen, armbanden, colliers, verlovings-, trouw- én rouwjuwelen; allen handgemaakt.

“Ik ben ondertussen al 32 jaar actief in de sector en doorheen de jaren heb ik met heel veel van mijn klanten een bijzonder fijn contact opgebouwd. Het zijn vaak veel meer dan louter klanten, ze zijn op zijn minst zeer goede kennissen geworden en sommigen van hen echte vriendinnen”, vertelt Carine verder. “Ik heb ook daarom geen fysieke winkel, want ik ga mensen zelf bezoeken omdat het zo’n persoonlijk proces is. Bij sommige mensen ben ik werkelijk kind aan huis!” glundert ze.

“De wereld van juwelen en edelstenen is namelijk gebaseerd op vertrouwen. Ikzelf en mijn klanten stellen eerlijke en oprechte relaties centraal, gesteund op zorgzaamheid en integriteit, en dat geldt voor alle creaties oud of nieuw.”

Rouwjuwelen
Ook rouwjuwelen zijn een terugkerend fenomeen. Of het nu om een nieuw of een bestaand juweel gaat, een ring of een collier, er zijn heel wat mogelijkheden en dat is een prachtig proces. “Doordat ik zo’n goede band heb met mijn klanten, krijg ik ook vaak de vraag een betekenisvol juweel te maken dat symbool staat voor een dierbaar persoon die overleden is.” vertelt Carine. “Een rouwjuweel is steeds vaker onderdeel van een verwerkingsproces merk ik. Het is echt het zinnebeeld voor iemands leven en de herinneringen, want in mijn collectie rouwjuwelen vind je heel persoonlijke ontwerpen”, weet Carine. “Het is prachtig om zien hoe mijn klanten hun persoonlijke band en herinneringen vertalen in een mooi juweel. Om zo hun dierbaren dichtbij te kunnen dragen in alle schoonheid.”

Persoonlijk en vertrouwelijk
Door de specifieke klantgerichte en persoonlijk aanpak heeft VOSS een unieke plaats weten te veroveren op de markt van juwelen en sieraden. Mode en accessoires zijn trendgevoelig, maar VOSS & CO beweegt door de jarenlange ervaring mee op het pad van tijdloos-klassiek naar innovatief-origineel. “Het is écht een boeiende job”, knikt Carine. “Door de persoonlijke band en de variaties aan juwelen en stijlen blijf ik steeds geïnspireerd én dankbaar, want ieder juweel en proces blijft uniek.”

Enkele keren per jaar organiseert VOSS & CO een exclusief event, waar de collecties worden voorgesteld in een gezellig en vaak uniek kader.
“Ik geniet er enorm van om mijn collecties te tonen aan mijn vertrouwde of nieuwe klanten. Vaak gecombineerd met een artistieke samenwerking of een exclusief kader. Dat levert altijd fijne momenten op, maar ook mooie beelden.

Het moet niet altijd in een glazen kast zijn hé!” lacht Carine. “Binnenkort staat trouwens een fotoshoot op een heel originele locatie gepland. Niet veel mensen zullen deze locatie verwachten, maar ik kan al vertellen dat het er allemaal bijzonder kleurrijk zal uitzien…”, verklapt Carine.

VOSS werkt vanuit Antwerpen, nog steeds hét mekka van juwelen en diamanten. “Er is de laatste jaren véél veranderd in Antwerpen. Er zijn heel wat nationaliteiten en partijen bijgekomen ja, maar ik werk graag met verschillende nationaliteiten. Met sommige partners werk ik al meer dan 30 jaar samen.”

Inspiratie
Hoewel alles bij VOSS & CO uitgevoerd wordt met de grootste zorg en ernst, wordt er vooral gewerkt op passie en inspiratie. Carine staat gekend om haar perfectionisme en het streven naar de beste kwaliteit voor haar juwelen, met een minutieus ambachtelijk proces.

“Ik kan steeds weer discreet, flexibel én persoonlijk inspelen met een gevarieerd en creatief aanbod. Door mijn ervaren netwerk ja, maar ook door mijn inspiratie. Ik vind inspiratie bij mijn klanten bijvoorbeeld, maar ik kijk ook naar modehuizen en trends in lifestyle. Wat ik níét doe, is kijken naar andere juweliers. Ik moet écht mijn eigen ding kunnen doen.”
Ondersteund door een vast team, een select groepje van experten, is VOSS steeds trots een mooi en gevarieerd assortiment aan te bieden van klassiek tot modern, maar vooral met een eigen, mooi verhaal.

‘Meet us where beauty reigns. VOSS will be there’ luidt het credo van VOSS. Een statement die volgens ons perfect past. Want Carine en haar team zijn gedreven door empathie, kwaliteit en schoonheid.

Contact
Wenst u vrijblijvend kennis te maken met Carine en haar inspiraties? Bent u benieuwd naar de verschillende collecties? Wordt u graag uitgenodigd op onze VIP events? Of krijgt u graag tips om uw juwelen in de beste staat te houden? Contacteren kan via carine@voss-co.be

U kan zich ook aanmelden voor de maandelijkse nieuwsbrief, het volstaat ons uw mailadres op te geven.

Ook op social media kan u VOSS & CO volgen. U ziet er de evolutie van juwelen en collecties, trends en tips, maar ook de inspiraties en het persoonlijke verhaal van Carine.
xclsv_by_voss
http://voss-co.be

Our commitment to you… craftmanship & dedicated service!

Foto’s: VOSS & CO
Tekst: Exclusief