Juwelier Vanhoutteghem lanceert nieuw concept: TIME

“We streven naar een totale beleving”

In de Gentse regio, maar ook ver daarbuiten, is juwelier Vanhoutteghem een klinkende naam. Al zeventig jaar is deze familiezaak in het Gentse gevestigd. De derde generatie nam de fakkel over: broer en zus Pieter (37) en Lien (41). Ze starten nu met een nieuw concept: de zaak TIME die volledig in het teken van horloges staat.

“Na 70 jaar waren we toe aan een rebranding, De belevingsfactor staat net als in onze andere winkels ook in TIME centraal. We hebben dedicated corners voor de merken Breitling, Omega, Zenith en Tag Heuer. Ook bieden we nieuwe merken aan zoals Carlf. F. Bucherer en Frank Muller”, zegt Pieter Vanhoutteghem. Hij zal focussen op de horloges. “Het mechanische aspect fascineert me. Het is wonderlijk hoeveel technische factoren er zijn om een horloge te maken. Het is dan ook heel fijn dat we de zaak konden uitbreiden naar 150m². We kunnen er onze klanten ontvangen in een ontspannen sfeer en hen een volledige service bieden. Onze sterkte is de ruime keuzemogelijkheid en exclusiviteit.”

Hart voor Gent
Zus Lien zal de zaak JEWELRY onder haar hoede nemen. Het atelier waar ze klanten ontvangt en juwelen ontwerpt, werd vernieuwd. TIME en JEWELRY liggen aan de jachthaven Portus Ganda. Het is een unieke, historische locatie. De Leie en de Schelde vloeien er samen en dat leidde destijds tot het ontstaan van Gent. De familie Vanhoutteghem heeft een hart voor de stad. Begin september opende hun derde winkel op een toplocatie in het centrum van Gent: de Voldersstraat. “Klanten appreciëren onze ervaring en knowhow. We hebben voor elke klant een oplossing op maat. We merkten de laatste jaren dat klanten een meer gepersonaliseerde ervaring verwachten, met advies en begeleiding. Door een derde winkelpunt te openen, kunnen we onze BOUTIQUE een volledig eigen identiteit geven en zijn we bovendien aanwezig in het hart van de stad”, zegt Pieter Vanhoutteghem. De Voldersstraat is een aangename winkelas, een A-locatie waar nog andere handelszaken gevestigd zijn. Ook de aula van UGent is er gevestigd. Er is dus veel passage van Gentenaars, studenten en ook toeristen.

Uitnodigend
De familie Vanhoutteghem verbouwde in de Volderstraat een leegstaand pand. Er ging veel aandacht naar voldoende lichtinval. Zo werden de ramen vernieuwd en groter gemaakt. De etalage is vijftien meter lang en heel uitnodigend. Voor het warme en stijlvolle interieur werd een beroep gedaan op een ontwerpbureau dat veel ervaring heeft met het ontwerpen van juwelierszaken. “Een pluspunt is dat ze een afgewerkt product leverden. Ze werkten ook in de stijl van enkele grote merken zoals Longines. Op die manier kunnen we nu een ultieme shopervaring aanbieden.”

Vast cliënteel
Vanhoutteghem BOUTIQUE focust op eigentijdse kwaliteitsmerken met een prêt-à-porter-collectie. In het aanbod zijn er onder meer de uurwerkmerken & juwelenmerken van Tissot, Seiko, Longines, Montblanc, Marco Bicego, One More, Recarlo en zoveel meer terug te vinden. Vanhoutteghem is voor veel topmerken een gecertificeerde verdeler. “Doorheen de jaren bouwden we een vast cliënteel op en zien we verschillende generaties terugkomen. We zijn een huis van vertrouwen, iets dat heel belangrijk is in onze sector. Heel wat klanten reageren positief omdat we nu een derde winkel hebben die nog centraler is gelegen. Ze kunnen nog gemakkelijker bij ons langskomen, bijvoorbeeld voor het onderhoud van hun horloge. Het hoort bij onze service”, zegt Pieter.
In 2021 werd Vanhoutteghem uitgeroepen tot eerste Point of Trust voor diamant in België. “Dat werd toegekend door de Hoge Raad voor Diamant. We merken al enkele jaren dat onze klanten echt wel topkwaliteit willen en daarvoor graag iets meer uitgeven. Aan juwelen hangt een verhaal vast, zoals een huwelijksverjaardag. Het gaat om een emotie die je via het juweel kan doorgeven aan je kinderen. De keuze voor een uurwerk gaat ook gepaard met een emotie en de waarde blijft doorheen de jaren behouden. Ook dat is fijn om aan de volgende generaties door te geven.”

Familietraditie
Met TIME, JEWELRY en BOUTIQUE gaat een nieuw hoofdstuk van start bij het familiebedrijf dat zijn 70ste verjaardag viert. Lien en Pieter Vanhoutteghem zijn van kleins af vertrouwd met de wereld van juwelen en horloges. Hun grootouders Roger Vanhoutteghem en Gaby Bossuyt begonnen met een winkel in De Pinte. Ze verhuisden naar Gent, waar zoon Marc en zijn vrouw Charline Vanderhaegen de zaak uitbouwden. “We volgden allebei opleidingen in de sector. Het is fijn dat we de zaak kunnen voorzetten en ook onze eigen weg kunnen gaan.”

www.vanhoutteghem.com

Vanhoutteghem Time & Jewelry, Dampoortstraat 1-3, 9000 Gent
Vanhoutteghem Boutique, Voldersstraat 6, 9000 Gent

Tekst: Hilde Pauwels
Foto’s: Juwelier Vanhoutteghem