YourFire: exclusieve hout- pellets en gashaarden – “Warmte heeft impact op ons welbevinden”

Een kachel of haard zorgt meteen voor een heel gezellige sfeer. Bovendien vind je heel mooie exemplaren die je interieur helemaal verrijken. Zo geniet je volop van de koude maanden die in aantocht zijn.

Herfst en winter gaan gepaard met donkere, druilerige dagen. Dan is het fijn om de koestering van een kachel of haard te voelen. YourFire verdeelt kachels en haarden voor hout, pellets en gas in de hele Benelux. “Het is een fijne manier om je huis te verwarmen. De haarden en kachels zorgen voor een aangename warmte en veel comfort. Het zien van vlammetjes is heel rustgevend en dat is fijn als je na een drukke dag thuiskomt. De manier waarop je je woning verwarmt, heeft impact op het welbevinden. Je moet dus een keuze maken die prima bij je past”, zegt zaakvoerder Ronald Jadot. Er wordt door de producenten veel aandacht besteed aan hedendaagse technologie die voor veel comfort zorgen. Ook de vormgeving is cruciaal. Op de markt vind je een ruim aanbod van mooi afgewerkte haarden en kachels met een exclusief design. Het zijn echte blikvangers in het interieur. Denk er familie en vrienden bij, een goed boek of lekkere koffie, dan kan de dag niet meer stuk. Het zorgt voor momenten waar je graag naar terugkijkt.

Stijlvol

“We zijn importeur en groothandelaar, en leveren aan gespecialiseerde dealers. Topmerken zijn onder meer Jolly Mec voor hout en pellets, L’Artistico voor exclusief pellethaarden en Faber voor gas en elektriciteit”, zegt Ronald Jadot. Hij voegt er aan toe dat L’Artistico een exclusief design heeft. De haarden hebben drie zijden die uit keramisch glas bestaan en zijn horizontaal of verticaal georiënteerd zodat ze naar wens perfect aansluiten bij jouw favoriete interieurstijl. “Esthetisch is het ontwerp heel mooi. Onze dealers die voor schitterende high-end woningen werken, kiezen bijna nooit voor pellets, maar wel voor L’Artistico omwille van de stijlvolle uitstraling. Je kan de haarden in elk interieur plaatsen, de vaklui die ze plaatsen kunnen met details errond het design verfijnen. De bewoners kunnen opteren voor een landelijke stijl, maar ook voor een strakke en moderne aanpak.” L’Artistico is een Italiaans merk dat al drie generaties aan de slag is en vakmanschap doorgeeft. Er wordt voortdurend in innovatie en technologie geïnvesteerd. Pelletkachels zijn duurzaam en vriendelijk voor het milieu. Het zijn fijne geperste houtkorrels die dezelfde intense warmte als houtblokken geven.

Look van hout

“Faber is een Nederlands bedrijf, het is een hoogkwalitatief merk. Fijn is dat je verwarmt met gas of elektriciteit, maar dat je de look van een houthaard hebt. De technologie van Faber maakt dat perfect mogelijk. De vlammen komen uit de houtblokken. Visueel is dat heel mooi, het zorgt ook voor veel sfeer. In de houtblokken zitten LED-lampjes die voor een mooi rood licht zorgen. Nog een pluspunt is dat het vermogen van de gashaard heel laag kan ingesteld worden zodat het verbruik van gas vermindert, maar het beeld van vlammen behouden blijft en dat heeft een rustgevend effect. Het lage vermogen is ideaal voor goed geïsoleerde woningen of in tussenseizoenen wanneer het niet echt koud is, maar een tikkeltje extra warmte welkom is. Ook Jolly Mec V-sion is een topper. Ook hier vind je aan drie zijden keramisch glas. Het is geen inbouwhaard, wel een vrijstaande kachel. Je kan de kachel bedienen met je smartphone. Het design is fantastisch, het verbruik is optimaal.”

Sterkhouders

YourFire is de officiële importeur van La Nordica & Extraflamme, Jolly Mec, LArtistico. Het zijn marktleiders voor hout en pellets. Er is ook Skanderborg, een Duits merk met hoogkwalitatieve houtkachels. “We bieden topmerken, geven degelijk advies en garanderen een goede service. Ook hebben we aandacht voor de beste prijs-kwaliteit verhouding, innovatieve technologie en producten die bijzonder mooi ogen. We zijn een bevoorrechte partner van veel producenten”, aldus Ronald Jadot.

Thermohaarden

Thermohaarden werken met pellets of hout, hun functie kan je vergelijken met een ketel voor centrale verwaring. Alle radiatoren en sanitair water kunnen zo verwarmd worden. “Het is een interessante manier om je woning te verwarmen omdat je niet afhankelijk bent van gas of elektriciteit. Het principe was nog vrij onbekend, maar sinds de enorme stijging van de energieprijzen, gaan mensen op zoek naar alternatieven. De vraag naar thermohaarden nam daardoor toe.”

Buitenleven

YourFire heeft ook verschillende opties voor buitenkeukens: barbecues, plancha’s, vuurkorven, haarden. Die zijn nog steeds heel gegeerd. Ook hier is het gamma heel uitgebreid en heb je keuze te over om iets naar wens te vinden. Het is ideaal om gezellig met vrienden te genieten, buiten smaakt alles net wat beter. Met een buitenhaard kan je ook op koudere dagen van het buitenleven proeven.

Meer info

www.yourfire.be