Verolift: voor elke lift de juiste oplossing – als kwaliteit en maatwerk prioriteiten zijn …

Al sinds 1998 staat de naam Verolift synoniem voor kwalitatief hoogstaande liften. Dat slaat niet alleen op de liften zelf, maar evenzeer op de servicegerichte totaalaanpak die het ervaren team elke keer opnieuw hanteert. Doordacht advies, ontwerp, installatie, modernisatie, onderhoud, depannage en herstelling, het maakt allemaal integraal deel uit van de missie van de specialist uit Sint-Martens-Latem.

Foto’s © Verolift

Doordachte aanpak

Hoogoplopende kosten in rust- en verzorgingstehuizen of assistentiewoningen maken dat mensen vandaag de dag graag zo lang mogelijk in de eigen huiselijke omgeving vertoeven. Voor mensen die in een huis wonen met meerdere verdiepingen, kan dat op termijn een probleem vormen als het op vlak van mobiliteit wat minder gaat. In dat geval is een huislift – naast autoliften en liften voor commerciële toepassingen één van dé specialiteiten van Verolift – de ideale oplossing om zich probleemloos naar boven of beneden te verplaatsen. De onderneming staat al veel langer dan vandaag bekend om hun doordachte aanpak die naast kwaliteit ook op duurzaamheid is gestoeld. En dat zowel voor privéliften in woningen en appartementen als voor liften die dag na dag dienstdoen in professionele en commerciële omgevingen zoals bedrijven, de zorgsector, openbare instellingen, winkels, winkelcentra, …

Topteam in dienst van de klant

Ondertussen is het meer dan twintig jaar geleden dat Gennaro Verrone met Verolift van start ging. Vandaag staat het bedrijf onder leiding van Gennaro’s zoon Françis en dochter Charlotte. Maar zij staan er natuurlijk niet alleen voor. “Wij kunnen zonder overdrijven spreken van een topteam”, vertelt Françis. “Alles gebeurt bij ons onder één dak: we beschikken over onze eigen adviseurs die de klant van bij het eerste contact tot en met de ontwerpfase met raad en daad bijstaan. Voor elk project gaan ze tot in de kleinste details na wat de klant precies nodig heeft. Van een standaard lift tot en met een gepersonaliseerde op maat oplossing – liftpersonalisatie kun je gerust ons stokpaardje noemen – alles wordt in het werk gesteld om aan de eisen en wensen van de opdrachtgever tegemoet te komen. Om de kwaliteit in alle schakels van de ketting te bewaken werken we enkel met eigen monteurs en zorgen onze eigen technici voor het onderhoud en eventuele herstellingen. Elke medewerker heeft intern een gedegen opleiding gekregen en wordt permanent bijgeschoold. Met andere woorden: wie voor Verolift kiest, haalt echte vakmensen in huis.”

Uitbreiding aanbod met platformliften

Die permanente bijscholing is vanzelfsprekend geen overbodige luxe. Ook in de sector van de liften staat de technologie niet stil en volgen de ontwikkelingen elkaar in sneltempo op. “Een mooi voorbeeld daarvan zijn de autoliften in de vorm van platformliften, een ontwikkeling waar we als eigentijdse onderneming vandaag een speerpunt van hebben gemaakt. Verolift biedt al verschillende jaren de alom bekende klassieke autolift met gesloten liftkooi en schuifdeuren aan. Nu hebben we ook platformliften aan het gamma toegevoegd. Voor appartementsgebouwen met een eerder beperkte garageruimte kan dat de perfecte oplossing zijn. Zowel op vlak van gebruikscomfort als ruimtebesparing.” Platformliften zijn uiteraard niet nieuw. Waarom Verolift die optie dan niet eerder aanbood? “Simpel: we brengen enkel iets in ons aanbod als het áf is en voor 100% voldoet aan onze normen. We komen met de beste oplossing of we optimaliseren tot we dat kunnen claimen. Het zit in ons DNA. We willen alleen het beste voor onze klanten. Onze nieuwe autoliften zijn overigens ook bij villabouw een perfecte oplossing. Zo kunnen ze in de oprit of zelfs in het midden van de tuin geïntegreerd worden. Dat lijkt verrassend maar het kan perfect en we zorgen dat de lift bijzonder subtiel weggewerkt zit. Komt de klant aangereden, dan laat hij de lift vanop afstand uit de grond verschijnen en hij rijdt de wagen op het platform waarna alles naadloos in de grond verdwijnt. Het is maar één van onze vele mogelijkheden.”

‘Verwacht meer lift’

Zoals gezegd is Verolift dé specialist op vlak van huisliften. En hier maakt Verolift het verschil.  “Bij de huisliften ligt de focus meer dan ooit op echt maatwerk. Enkele recente voorbeelden: een indrukwekkend rond liftontwerp dat centraal in de trappenhal van een kasteel werd geïntegreerd, een lift uit inox met een glazen koker die perfect past in een minimalistisch interieur, een visueel weggewerkte lift met een houten buitenafwerking, … Mensen hebben vaak een beeld van een lift als een gesloten vierkante doos die op en neer gaat. Dat kan ook maar de mogelijkheden zijn in feite eindeloos, zolang je voldoende knowhow in huis hebt. Alles wat technisch gezien mogelijk is op een 100% veilige en duurzame manier voeren we uit. We doen er alles aan om de wens van de klant om te zetten in een concreet project. Ook qua design en afwerking hebben we enorm veel mogelijkheden: van een gepersonaliseerde fotowand van de kleinkinderen tot een vloer naar keuze en sfeervolle ledverlichting. Ons motto is niet zonder reden ‘verwacht meer lift’.” Wat met het budget? Wordt daar rekening mee gehouden. “Absoluut! Er is altijd een budget waarmee we rekening moeten houden. Binnen de uitgetekende budgetkrijtlijnen gaan we samen met onze klanten op zoek naar het perfecte evenwicht. Dankzij onze expertise zijn we ook heel flexibel en creatief in het bedenken en optimaliseren van oplossingen. We gaan niet over één nacht ijs.”

Advies op maat

Hoe gaat dat nu precies in allemaal zijn werk? Wat mag een klant verwachten als hij of zij bij Verolift binnenstapt? “Dat we eerst goed luisteren naar hem of haar. Elk project, hoe klein of groot het ook is, vertrekt vanuit de klant. Advies op maat is altijd ons uitgangspunt, daar wijken we nooit vanaf. Eenmaal we de wens van de klant in kaart hebben gebracht, gaan we op zoek naar de liftoplossing die een perfect antwoord biedt op de wensen. Het spreekt voor zich dat we vooraf grondig poolshoogte nemen van de situatie ter plaatse. Een lift maakt deel uit van het interieur en moet daar ook naadloos in passen. De juiste lift voor het juiste doel op de juiste plaats: dat zijn de basics. Het is ook iets dat je dagelijks gebruikt, dus moet je ook maken dat het goed, veilig en betrouwbaar is op lange termijn. Daarom stellen we ons ook steeds de vraag welke oplossing tegemoetkomt aan de behoefte van de klant met het oog op duurzaamheid, vandaag én in de toekomst. We kijken vooruit, want onze liften worden gebouwd voor het leven. Dat mag je van een liftspecialist eisen, vinden we bij Verolift.”

Ontzorgen

Overigens is bij Verolift niet alleen de klant zelf van harte welkom in de showroom, ook met zijn of haar (binnenhuis)architect wordt aan tafel gezeten. “Wij plaatsen liften in zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten, zowel residentieel als commercieel. Het kan dus perfect dat de mensen hun plannen meebrengen. Wij gaan dan, al dan niet in samenspraak met de architect, na wat er allemaal mogelijk is. Op basis van al die gegevens formuleren de adviseurs dan de best mogelijke oplossing. Dat wordt eerst uitgebreid besproken met de klant. Als dat positief wordt beoordeeld, maken we een offerte op. Na het akkoord, of een eventuele aanpassing als dat nodig blijkt, gaat de coördinator aan de slag en start de effectieve uitvoering. Alles wordt opgemeten, de lift gaat in productie en wordt door ons geplaatst binnen het afgesproken tijdskader. Ook hierin zijn we heel strikt, het maakt deel uit van onze service. Het uiteindelijke in dienst stellen wordt gepland door de coördinator en ook onze adviseur blijft te allen tijde beschikbaar als aanspreekpunt. Persoonlijke, heldere communicatie is bij ons geen loos begrip en daar willen we in de toekomst hard blijven op inzetten. De klanten kunnen er steevast van uitgaan dat wij er zijn voor hen en dat we hen maximaal ontzorgen. We halen trouwens veel inspiratie uit onze veelvuldige contacten met architecten. Want ook zij hebben een gefundeerde visie op van levenslang wonen en kunnen ons daardoor inspireren bij het ontwerpen.”

Verolift-klanten slapen op beide oren

Hoe kwaliteitsvol en duurzaam een lift ook is, net zoals bij een wagen is een adequaat onderhoud noodzakelijk. Een storing of een noodzakelijke herstelling is eerder uitzonderlijk, maar kan zich altijd voordoen. Ook op dat vlak heeft Verolift sterke troeven. “Onze servicedienst staat 24/7 paraat om de klant te helpen, ook tijdens het weekend of op feestdagen. Dat dergelijke oproepen eerder zeldzaam zijn, is een direct gevolg is van onze focus op duurzaamheid. We reserveren deze service ook enkel voor onze klanten. Enkel zo weten we zeker dat we met grondige achtergrondkennis handelen en dat het probleem zal opgelost zijn. De klant wordt altijd eerst geïnformeerd over het probleem en hoe we dat met het oog op duurzaamheid snel en adequaat kunnen oplossen. In die optiek kunnen we ook hier spreken van een langetermijnvisie. Of het nu om een nieuwe lift of een herstelling gaat, je kan maar beter meteen goed en juist investeren dan achteraf met onvoorziene kosten af te moeten rekenen.” Energiezuinigheid is vandaag een heel belangrijk gegeven en ook op dat vlak hanteert Verolift het first-time-right-principe. “De ‘gearless’ aandrijving met een magneetmotor is zonder meer dé zuinigste en stilste aandrijving en daar zetten we al jaren vol op in. Eigenlijk kunnen we zonder meer zeggen dat we al twintig jaar pioniers zijn als het op lifttechnologie aan komt. Als klant van Verolift kan je op beide oren slapen dat je met experts in zee gaat”, besluit Françis Verrone.

Meer informatie?

Ga gerust even langs in de showroom in Sint-Martens-Latem en check alvast de website www.verolift.be.