Consentino lanceert Dekton® Ukiyo: de technische ultracompacte steen

Dekton® Ukiyo, geïnspireerd door Japans en eigentijds design, viert de kunst van minimalisme en het omarmen van het moment. Ukiyo betekent “leven in het nu” en de Dekton®-collectie is ontworpen om de zintuigen te prikkelen en een gevoel van welzijn op te roepen door een mooie en rustige ruimte te creëren. Het belichaamt een rijk palet van sensaties, met een geometrische maar soepele structuur die zowel binnen als buiten harmonieuze ontwerpen creëert.

“Spelen met textuur is tijdloos en het is belangrijk dit te doen met alle materialen, niet alleen met stoffen,” zegt Claudia Afshar. “Ik ben altijd geïnspireerd geweest door de materialen die in de natuur worden gevonden en maak de ruimtes die ik ontwerp zo comfortabel, warm en authentiek mogelijk. Ukiyo is rustgevend maar eenvoudig, en de kleurschakeringen en groeven zijn romantisch, maar ook eigentijds en mannelijk om evenwicht te bereiken.”

Speciaal ontworpen voor verticale bekledingstoepassingen, is Dekton® Ukiyo verkrijgbaar in een matte afwerking en twee groefopties: GV2 (groeven op 25 mm afstand, 5 mm breed, 3 mm diep) en GV3 (groeven op 11 mm afstand, 4 mm breed en diep). Beide variaties zijn verkrijgbaar in het formaat 450 mm breed x 3000 mm hoog.

Voor de introductie van het Ukiyo-aanbod heeft Afshar vijf bestaande Dekton®-kleuren handmatig geselecteerd: Bromo, Kreta, Nacre, Umber en Rem om een uitgebreid kleurenpalet te bieden die zowel onafhankelijk als in combinatie met elkaar werken:

● Bromo is een donkergrijze tint, geïnspireerd op homogeen metamorf gesteente zoals leisteen. Subtiele, vervaagde graphics, een zorgvuldig gecreëerde textuur en een natuurlijke esthetiek definiëren deze suggestieve kleur, perfect voor elk type omgeving.

● Kreta is geïnspireerd op klassieke cementvloeren, met een rustig patroon. De matte textuur en grijze tint combineren met elk type materiaal en maken het geschikt voor diverse toepassingen.

● Nacre onthult een dynamiek die de zintuigen prikkelt – met een naar knipoog Venetiaans stucwerk dat de kleur tot leven brengt.

● Umber is een tijdloze, rebelse kleur met een eigen persoonlijkheid en een speciaal charisma. De terracotta is warm en nauw verbonden met de natuur en de aarde.

● Rem zorgt voor een complex ontwerp, met bruine en grijze adering en een vleugje goud.

Dekton®-producten zijn CO2-neutraal gedurende hun volledige levenscyclus en zijn geselecteerd voor de collectie vanwege hun duurzame eigenschappen en hoogwaardige prestaties. Dekton® Ukiyo is ideaal voor een vrijwel onbeperkt scala aan verticale toepassingen, variërend van gevels en haarden tot maatwerk meubels en nog veel meer.

“Elke dag streef ik ernaar om buiten de gebaande paden te denken om iets unieks, maar speciaal te creëren voor elk project. Deze samenwerking biedt precies dat en ik ben zo dankbaar voor het hele Cosentino-team om deze collectie op de markt te brengen,” sluit Afshar af.

www.consentino.com