Bulo en Cosentino slaan de handen ineen om de 30e verjaardag van de iconische H2O-tafel te vieren

Het Belgische meubelmerk Bulo kondigt vol trots een samenwerking aan met Cosentino, de Spaanse producent van architecturale oppervlakte-oplossingen, om de 30e verjaardag van de beroemde H2O-tafel te vieren. Deze tafel, ontworpen door interieurarchitecten Claire Bataille en Paul iBens, is in de laatste 3 decennia een ware designklassieker geworden, gewaardeerd om zijn tijdloze elegantie en veelzijdige inzetbaarheid.

De H2O-tafel die in 1994 voor het eerst geïntroduceerd werd, onderscheidt zich door zijn eenvoudige rechthoekige blad, ondersteund door vier kruisvormige aluminium poten. Hierdoor past hij moeiteloos in zowel klassieke als moderne interieurs, en kan hij dienen als werkplek, vergadertafel of eettafel. Dankzij het modulaire ontwerp kan hij zelfs worden omgebouwd tot meerdere werkstations of bankoplossingen, waardoor hij onmisbaar is in allerlei settings.

Ter ere van deze mijlpaal hebben Bulo en Cosentino samen een speciale editie van de H2O-tafel gecreëerd, met een tafelblad van Dekton Umber. Dekton staat bekend om zijn duurzaamheid, dankzij een geavanceerde mix van 20 mineralen. Het resultaat is een oppervlak dat bestand is tegen krassen, vlekken, hitte en water, perfect voor zowel thuis als op kantoor. Het warme terracottakleurige Umber, afkomstig uit de Kraftizen-collectie van Cosentino, geeft de tafel een tijdloze uitstraling, terwijl de aluminium poten in een bijpassende tint worden gelakt om het geheel af te maken.

De ontwerpers van de H2O-tafel, Claire Bataille en Paul iBens, genieten al meer dan vijf decennia lang een gerenommeerde reputatie als architecten. Hun minimalistische benadering, gebaseerd op de gulden snede, heeft een blijvende indruk achtergelaten in zowel de architectuur als de meubelwereld. Met talloze onderscheidingen, waaronder een Lifetime Achievement Award van de Belgische organisatie voor interieurarchitecten, blijven Bataille en Ibens inspireren met hun tijdloze ontwerpen.

Deze gezamenlijke editie van de H2O-tafel is een prachtige combinatie van Bulo’s tijdloze ontwerp en Cosentino’s innovatieve vakmanschap. Het is een eerbetoon aan twee iconische familiebedrijven, die zich allebei inzetten voor duurzaamheid, innovatie en design van topkwaliteit.