Wegdromen met de sound van Teufel

PASSIE VOOR AUDIOPERFECTIE

In de wereld van hifi-audio heeft Teufel consistent de grenzen van de geluidskwaliteit verlegd. Meer dan vier decennia lang al staat dit Duitse audiomerk bekend om zijn compromisloze toewijding aan het leveren van een ongeëvenaarde luisterervaring. Teufel heeft met zijn passie voor audioperfectie en baanbrekende producten een unieke positie weten te veroveren in de wereldwijde hifi-community. Ben je op zoek naar hoogwaardige luidsprekers, hoofdtelefoons, soundbars of zelfs een home cinema-systeem, dan vind je bij Teufel ongetwijfeld de beste keuze. Exclusief Magazine sprak met Rob Peters, Chief Revenue Officer van Teufel.

MEER DAN 40 JAAR PASSIE VOOR PERFECTIE
Het verhaal van Teufel begint in 1979 toen de visionaire oprichter, Peter Tschimmel, zijn eerste luidsprekers in Berlijn ontwierp. Al snel verwierf het merk een loyale aanhang in Duitsland vanwege de compromisloze benadering van geluidskwaliteit en innovatieve ontwerpen. Rob Peters: “Door de jaren heen heeft Teufel zijn positie als pionier in de audiowereld verstevigd door voortdurend nieuwe technologieën in de producten te integreren. Passie en toewijding hebben ertoe geleid dat Teufel de standaard is geworden voor uitmuntende geluidsweergave en op het vlak van stereo, surround sound en draagbare oplossingen.” Inmiddels is Teufel één van de grootste Duitse fabrikanten van sound en in heel Europa de nummer één in directe verkoop van audioproducten.

VAN AUDIO TOT CINEMA
Rob Peters: “Teufel biedt een heel breed assortiment dat voldoet aan de behoeften van de meest veeleisende muziekliefhebbers. Van hoogwaardige bluetooth-speakers en subwoofers tot koptelefoons, soundbars, multimediasystemen en complete home cinema-sets. Elk product is ontworpen met precisie en vakmanschap.” De producten van Teufel worden gekenmerkt door hun strakke esthetiek, duurzame constructie en geavanceerde akoestische technologieën. Ze zijn ontworpen om het volledige potentieel van muziek, films en games te onthullen en de luisterervaring naar een hoger niveau te tillen.

PERMANENTE TECHNOLOGISCHE INNOVATIES
Teufel ontwerpt, ontwikkelt en optimaliseert de audioproducten zelf in de thuisstad Berlijn, Duitsland. De inhouse ontwikkelde technologische innovaties van Teufel zijn de drijvende kracht achter de wereldwijde reputatie voor audiokwaliteit. Van geavanceerde drivers tot slimme akoestische optimalisaties, elk Teufel-product is doordrenkt van de nieuwste audiotechnologieën. Daarnaast blijft het merk nauw samenwerken met toonaangevende audiopartners om voorop te blijven lopen in de branche.

NIEUWE PRODUCTEN
Teufel lanceert regelmatig flink wat nieuwe producten uit het brede assortiment van koptelefoons, soundbars of speakers. Hou daarom best de website in het oog, want daar komen de laatste nieuwigheden aan bod.

CINEBAR 11
Eén van de populaire producten is de Cinebar 11, een opmerkelijk krachtige soundbar die uitgebreid kan worden tot een surround systeem. De draadloze subwoofer T6 van 6 inch kan liggend of staand worden opgesteld. De slanke soundbar vult ook middelgrote woonkamers met geluid van topkwaliteit voor meeslepende televisie-, game- en muziekervaringen. Bioscoopgeluid van topkwaliteit in de eigen living.

REAL BLUE PRO
Echte audiofanaten doen geen concessies aan geluid. Daarom maakt de Active Noise Cancelling Real Blue Pro alleen gebruik van uitstekende technologieën en onderdelen. Het resultaat is de beste koptelefoon, met uiterst krachtig geluid, een batterijduur van meer dan 40 uur en drie instelbare niveaus van ruisonderdrukking. Met de Real Blue Pro word je volledig ondergedompeld in de muziek en hoor je geen omgevingsgeluid. Bij een compleet opgeladen batterij heb je een hele dag luisterplezier. De hoofdtelefoon in compact formaat, in high-end design en met bijzonder zachte oorkussens die zorgen voor een lage contactdruk.

RADIO ONE
Niemand is gek op wekkers. Maar de wekkerradio Radio One van Teufel maakt dat je altijd goed geluimd uit bed stapt. De Radio One zorgt voor een heus concert op je nachtkastje, topaudio voor zowel klassieke FM-radio als digitale radio via DAB+. Gebruikers kunnen hun favoriete muziek via bluetooth streamen vanaf een smartphone of tablet of een geluidsdrager aansluiten op de mini-jack-ingang. Rob Peters: “We brengen dagelijks toch heel wat tijd door in de slaapkamer, voor het slapengaan of bij het ontwaken. En gedurende die tijd willen we genieten van klank van topkwaliteit, want sound is topprioriteit bij Teufel. Ook in de slaapkamer.”

ROCKSTER AIR 2
Een paradepaardje van Teufel is de Rockster Air 2, die nieuwe maatstaven zet als het om portable bluetooth geluid gaat. De speaker is door soundengineers van Teufel ontwikkeld om met zijn verbeterde en innovatieve elektroakoestiek met een heerlijke sound te betoveren. Met uitgebreide multifunctionele features is de Rockster Air 2 geschikt voor zowel rustige als wilde feesten, een karaoke-night of zelfs een performance in het park. Je gebruikt bluetooth voor een draadloze muziekweergave in cd-kwaliteit. De speaker geeft een gebalanceerde high res sound met ultradiepe bas en een volume in stereo-opstelling tussen 103 en 115 db, dus krachtig genoeg voor een party met zo’n 80 feestgangers. Je kan zelfs tot 10 speakers via XLR-kabels in een dj-opstelling aansluiten.

DIRECTE VERKOOP EN TOPSERVICE
De producten van Teufel zijn vandaag in België via webshop en directe verkoop te verkrijgen. Dit biedt voordelen. Teufel heeft geen winkels in België, verdeelt de producten zelf, zonder prijsmarge voor de tussenhandel. Hierdoor krijg je de beste sound voor de beste prijs. De webshop is zo ontworpen dat ze zeer gebruiksvriendelijk en veilig is. Er wordt sterk geïnvesteerd in een perfecte service voor de klanten. Ze kunnen terecht op een selfservice portaal of bij het call center dat helpt met advies of in het geval van een technisch probleem. Alle producten zijn 8 weken gratis op proef en genieten 12 jaar garantie op passieve onderdelen en 2 jaar op de elektronica. Rob Peters: “Met een product van Teufel haal je topkwaliteit in huis. We zoeken permanent kanalen om meer audiofanaten te bereiken, want we willen meer bekendheid. Het is ons doel om in de toekomst in de meeste Europese landen een grote winkel in te planten. Binnen afzienbare tijd komt er ook in België een flagshipstore waar klanten onze audioproducten zullen kunnen bezichtigen, voelen en beluisteren. Ze zullen er een gepersonaliseerd bezoek kunnen plannen en een afspraak boeken in een speciale ruimte waar ze alle producten in detail kunnen ontdekken. En daar krijgen ze van onze medewerkers ook het juiste professionele advies.”

Meer info: www.teufelaudio.be

TEKST: DOMINIEK SAELENS
FOTO’S: TEUFEL