Vitra lanceert nieuwe duurzame Mikado eettafelstoel

De gloednieuwe elegante Mikado stoel van designers Edward Barber en Jay Osgerby heeft een serene, opmerkelijke uitstraling. De stoel is uiterst geschikt als bijzetstoel aan eettafels thuis, in restaurants of in vergaderzalen op het werk.

De bekleding en een eenvoudig mechanisme dat onder de zitting verborgen zit, zorgen voor een beweegbare rugleuning, wat het zitcomfort verhoogt. Daarnaast is de Mikado stoel ontworpen vanuit duurzaamheid. De bekleding is niet gelijmd, waardoor reiniging of vervanging mogelijk is. De verschillende pootvarianten van hout of gerecycleerd alunimium zijn afzonderlijk vernieuwbaar, zelfs door een ander type materiaal voor een geheel nieuwe look.

Tot slot is het binnenste zitpaneel gemaakt van gerecycleerd aluminium en de kern van de rugleuning uit gerecycleerde kunststof. Doordat het ontwerp een eenvoudige vervanging van veel onderdelen mogelijk maakt, gaat Mikado ook bijzonder lang mee.

Mikado is verkrijgbaar als fauteuil – met suggestieve armleuningen – of als bijzetstoel. Deze twee varianten bieden elk een verschillende zitervaring, maar toch lijken ze erg op elkaar. Daardoor kunnen ze samen worden gebruikt zonder de visuele harmonie rond een tafel of binnen een bepaalde ruimte te verstoren. De verschillende pootvarianten, de twee rugleuningen en verschillende stoffen of lederen bekledingen in tal van kleuren zorgen voor talloze combinatiemogelijkheden.


Meer info: www.vitra.com